nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Tuesday, May 31, 2011

jerawat....! oh tidak...!!

assalamualaikum...

nampaknye da tengah malam ni...aku pun x dpt nak tido lg...
tibe2 terkeluar pulak perasaan nak tulis pasal benda ni kat sini...

tadi masa tgh godek2 webcam laptop ni...tibe2 leh termenyala pulak...
selalunye x boleh..tah sebab rosak ke ape ke..
secara tiba2 pulak...tengok la muke sendiri...
hurmmm...ni yg sedih sangat2 ni...muka teruk dengan jerawat....
sejak dr awal sem ni makin menjadi2 pulak naik nya...
habis merah2 mu
ka...
sebelum ni ok je...



da bermacam2 produk da aku try...tapi kurang nak menjadi jugak...
dari produk yg mahal ke produk yg
murah dah...x jugak jalan2...
macam mane ni kawan2...masalah jerawat yg melanda ni dah menyukarkan aku untuk berkomunikasi dengan orang keliling...
bak kate omputih nya...lost ourself-confidence..(tah betul tah tidak...hehe)

aku ade gak tanye berlainan orang..produk ape yg sesuai nak digunakan...
yg sorang cakap yg ini..yg sorang cakap cuba guna itu pulak...
sekarang ni masalah jerawat da kurang..tapi parut2 tu yg buatkan aku tension sangat2...
kadang2 sampai aku rasa macam nak koyak2 kan aje kulit muka ni...
semua orang cakap teruk..tak macam dulu...
iye...aku sedar tu...
tipu la kalau aku cakap aku x jealous tengok kulit muka orang lain yg clean n clear..
aku jealous sangat2...! sampai ada satu2 masa aku cakap.."kenapa lah aku ditakdirkan kena penyakit macam ni...??"
tapi apakan daya...benda ni aku sendiri x jaga..dan x nak beringat padahnya dikemudian hari...
hurmmm...

aku teringin sangat nak ada kulit muka macam dulu...
tapi sampai bila nak datangnya...?
harap2 sebelum jumpa mr.perfect...dan sebelum kawin...
(da gatal nak kawin ke...hehehe....)

aku berdoa selalu...kalau lah aku banyak duit..aku nak buat rawatan kulit...
insyaAllah...amin..

namun begitu..aku tetap bersyukur....
sebab dekat luar sana masih ade orang lain yg kulit muka diorang lebih teruk dr aku....
dan 1 perkara yg aku x boleh nak lawan..
diri kita ni hanyalah pinjaman dr Yang Maha Esa...
Dia berhak tentukan segalanya atas apa yg Dia dah pinjamkan...
semua kebaikan..semua keburukan..atas kesilapan mahupun kepandaian kita untuk menjaganya...betul x ??

aku masih bersyukur sbb aku masih ade mata..hidung..dan segalanya yg nampak sempurna pada diri manusia...apa yg aku harapkan cuma lepas ni akan ada hasil yg positif lepas aku cuba produk yg lain....hehehe...

sekian..::

Monday, May 16, 2011

:: rEnung2kan....dan seLamat beRamaL ::

assalamualaikum..=)
bila da TERtengok video TERbaru IniAnwarHadi kan...tibe2 TERase insaf plak dalam diri...
tapi..!
insafnye sesaat dua je...pastu TERbuat balik....dan TERjahat balik...
tu la manusia..sering kali membuat khilaf..
kita juga sebagai manusia..juga tidak pernah lari dr membuat kesilapan..
err...ade sape2 yg nak mengaku diri dia tu PERFECT sgt ke..??
jangan angkat tangan kat sy..tp angkat tangan kat YG MAHA ESA..
kot2 lah jap g ade yg kene panah petir FREE plak...
sia2 je...
so korang...let's check it out this video..
benda ni memang berlaku tiap2 hari, setiap orang pernah mengalaminya..betol tak..?
jd x nak banyak cite...tengok jek ah...

video

jadi kawan2...dan untuk peringatan kat diri saya jugak...

"renung2 kan..beramal lah selalu"

Friday, May 6, 2011

oh mak kau....!!

assalamualaikum.....

malam semua...
(aik..da malam ke..?? x pasan..)

akhirnye dapat jugak qada' tido tadi...
sbb semalam kan x memasal tido lambat...(sape suroh...hehehe...)
balik jek dari surau lepas bace yasiin...(amboih baiknye..anak sape la nie...)
terus2 landing atas katil...

mengantuknye ya Rabbi mase bace Yaasiin td...
boleh pulak imam nye bace ala2 nak bertilawah...hehehe...
so aku pon amik keputusan nak naik jek n solat isyak kat bilik...

leh pulak pesan kat dormate kejut dlm stgh jam...
ZZZzzzZZZzzz.............

tiba2 leh pulak terjaga mengejut + terduduk mcm mumia keluar dr keranda...
tgk2 keliling...apesal senyap je suasana ni..
tanye dak2 bilik yg diorang pun 2x5 terkezut tgk cara aku bangun...da pukul brape..
diorang cakap...kul 11...aisehman...
mmg lame jgak aku tido..bukan setengah jam dah...2 jam..!!
huhuhuh...

teringatkan yang baju belum dobi...isyak pon x done lagi..aku gagahkan jugak utk bangun...
kepale pon da denyut2 mcm nak sakit..cuaca arini x elok lah...hmmm...

nasib baik terjaga kul 11...kalau terjaga esok pagi nye...??
baju yg x berbasuh kemane....isyak pon tah ke mane...
hurrrr.....

p/s : lepas ni nak kena set alarm....tp x guna jugak kalau tido tu mmg x ingat dunia...
hahaha...

bye2.....

Thursday, May 5, 2011

trimas..!! @_@


assalamualaikum...
morning semua...
urghh..mate sgt mengantuk ni....sbbnye..aku tido kul 3.30 mlm tadi..eh silap...pagi td...huhu..nak tido pulak, segan..segan dgn boys class aku nie...so, tahan kan aje...hehe....
nak tau nape aku tido lambat mlm td..sbbnye aku blaja cara2 nak download movie...dr sorang kawan lame...penat + pening seh nak ikut step2 yg die ajar tu...tp last2 skali die cakap, " ko bukak link ni, install pastu ko bg id dgn pasword kat aku.."
klu korang nak tau leh try


so, nanti korang akan dpt tgk page mcm ni



mcm tu lah lebih kurang...die cakap, teamviewer ni function die senang nak tgk monitor kite n die akan control dr tempat die je...
so..sape2 yg mengalami masalah leh la gune teamviewer ni...leh mtk tlg kawan yg terer tu walaupon die dr jauh..!! yeyy...

pastu aku pon x tau lah ape yg die buat...bla..bla..bla...then..aku tau2 je die da buat mcm ni..
da start nak download da nie...die buat mcm ni..


pastu aku x tau ape yg terjadi...dan utk kali ke-2 jugak..tau2 je movie yg kite nak download tu tgh di downloadkan...huhu...
da die pon pesan jgn usik pape..n just tgk je kat monitor...aku pon tgk jek lah...
bagusnye....xpe3...saya budak baru belajar...hehe...
actually aku pun mane lah reti buat semua2 ni...yg berkaitan dgn software2..internet...jd..belajar lah sikit2 dr kawan...at least aku dapat jugak 1 ilmu baru dan pengalaman baru jugak...
yg paling penting pukul 3 pagi tuh..! haha...

tunggu punye tunggu...akhirnya..berjaya jugak 1 movie download...mmg x sangka lah..dlm mase setengah jam lebih kurang..siap download....hurmm..cepat kan?
kalau xde benda2 yg dia ajar ni...memang makan 3-4 jam lah..walaupun 1 movie tu bape ratus MB jek...kesudahnye,,aku tinggal jek..x payah download..haha...

so...very much thank u to hambalie...sebab tlg ajar aku...sanggup lagi pulak kul 2-3 pagi tu...hehehe...nanti aku banje eak...klu da abis study semua..kite wat gathering kay..?rindu kat korang...haha...

untuk menamatkan sesi entry ni...aku nak suggestkan kat korang..
korang leh je nak join organisasi kawan aku ni....mcm2 ade..

or kalau ade sebarang masalah...contact je admin ni



ni banner die...


eh3...leka bercerita itu ini..lupe plak....aku nak ucap bebanyak trimas kat ko hambalie...sbb ajar aku walaupun kecik je kot...hehehe...(die x dengar kot...haha..)

ok lah...time to sleep.......



ZZZZZzzzzZZZZzzzzz.......................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...