nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Saturday, December 31, 2011

tempat dah okey..tapi...ouch..

semalam pergi i-city shah alam... sementara cuti ni, nak tunggu sekolah bukak, jalan2 dengan sepupu2 semua...pada mulanya, memang lah happening..punya la ramai kot warga Malaysia ni bertandang ke i-city tu... nak tengok lampu2 la kononnye...(ape rumah sendiri takde lampu ke...hehe..)


happy memang happy.. tapi tu lah, bila dah crowded sangat..cepat panas, cepat penat, game pun boleh tahan mahal... dengan nak main ais nye lagi...wuuu... tak boleh jadi...lagipun bila pergi ni, nak bandingkan dengan first time pergi dulu, sekarang ni dah banyak yg berubah... macam tak best pon ade...dulu ict ni diperkenalkan sebab lampu2 yg cantik...sekarang.? dah jadi macam fun fair pulak...
dan lagi satu.... ni lah dia... toilet... time nak buang air tengok2 air nye tak ada...nasib baik lah tak buang lagi...kalau tak nak basuh dengan apa? tak kuasa i tau.. hmm...dengan kebersihan yg kurang memuaskan lagi ...


sepatutnya sediakan cleaner2 untuk tempat2 kunjungan ramai macam ni.. nak2 lagi tempat yg terkenal...takdelah bagi malu warga malaysia kalau foreigners datang... hmmm.... macam mana kalau benda ni terjadi kat tempat kita ? lu pikir la sendiri...

Sunday, December 25, 2011

kisah kuku dan aku..


haa kau gile gempak kuku kau...! bercorak2 macam badut gitu... ekeke...
hurmm...ade sesiapa tak kenal dengan kuku..?korang suka bela kuku..? ade yg suka, ada yg tak...kan..? tapi bagi aku, of curse lah TAK suka...! antara sebab2nya yg tidak menjadi kegemaran aku dan korang2 sekalian...
1. mestilah KOTOR...! ade kuman + bakteria + fungus + mikroorganisma tau...
2. tak selesa...macam ade yg tak kena jek bila kuku panjang...hidup tak tenteram nyah...
3. dah tentulah tak cantik...sebab aku ni bukan membelek kuku doplohpat jam..! lain lah retiss ke...lagipun kalau kuku panjang..nanti kaler die kaler kekuning2an...betol tak..? hehehe...
4. nak makan susah...nanti nasi lekat dalam kuku..eeuuwhh..! SUDU..? mahap lah...makcik ni orang kampung, makan pakai jari...tak main lah sudu-mudu ni..haha...poyo..!
5. selain nak makan...nak buang ayaq pon payah tau... nak2 lagi ayaq besaq...geli tak, geli tak..? eee...hehe..
6. dan bg orang Islam..mestilah dilarang...sebab kalau bela kuku ni..umpama membela sekandang 40 ekoq kroohh2... tu...(babi lah) ada paham? kalau tak paham tanye ustaz yg bertauliah.!

dan antara fakta orang yg suka bela kuku ni kan...(setahu aku lah...)
1. seseorang yg tak terurus hidupnya...maksud disitu, kurang pembersih..
2. jadi trend kot...
3. pemalas...
4. agaknya bela kuku senang nak korek hidung kot... hahahaha...giler geli dan pengotor seh..!
5. suka gigit2 kuku...oh.! apakah... syok ke..?
6. senang nak garu kalau gatal2...tambah2 lagi kot ade berpenyakit kurap tu....fuyoohh..! meremang...

dan seangkatan dengannya... korang pun tau kan..
jadi, jangan lah amalkan bela2 kuku ni.... bukan nampak cantik pun...even jari tu cantik meruncing sekali pun lah...ini tak..dah la bela panjang, pi kaler kan lagi tu...aduhh...dah macam kuku hape je...
hurm..motif post entri pasal kuku ni...bukan ape..sebab aku baru jek potong kuku...dah panjang...(bukan sengaja panjangkan oke...)
dan ternyata serius...rasa hilang 'beban' bila kuku dah pendek..hidup pun terasa tenang je...berbanding sebelum potong kan... (ye lah..tak biasa berkuku panjang...hehe)
kan CANTIK tu kuku kau...walaupun bentuk kuku gemok + pendek... hehehehe...
dan mestilah orang akan cakap kau KEMAS..!
kbai... :)

notapakaki : masa zaman kanak2 dulu mak yg potongkan kuku...bahagia je... hehe...

Friday, December 23, 2011

adeh...da berlagu dondang sayang dah ni....

sesaat....kriiuukkk.....! senyap....
lepas 30 saat....kreeukkk....!! bunyi lagi.....
makin lama....krriiuukkk....! kreeuukkk..!! arghh.... tak boleh jadi ni....makin galak pulak bunyi die...
laparnye....stok makanan dah habis pulak ni....esok da nak balik, mane ade lagi bahan2 makan...
ahhh....lapar..lapar...dan lapar lg.... ermm...dalam otak ni mule la terbayang makanan yg sedap2...
terutama lagi masakan mak..lame tak makan masakan mak..... ah, terliurnye...
"mak, esok org balik masak sedap2 tau...hmm..." (kalau lah boleh order...)
ni da lah sejuk...lapar lagi...aigoo.... sedapnye kalau dapat menyentap MCd.....sllruuppp....!



notapakaki : nasib baik esok da nak balik...ape lagi...ke mcd lah kite yuk..! nyum3...

Thursday, December 22, 2011

aih..macam tak percaya...

Tanggal 5 januari 2010, terdaftarlah nama aku dalam IKBN ni....berbekalkan ilmu yg tak seberapa... meneruskan niat untuk belajar sebab tampat ni adalalah atas pilihan aku sendiri...macam2 pengalaman, pahit manis payau masin semua aku dah tempuh....macam2 jenis kerenah aku da jumpa kat tempat ni...semua tu kenangan...

pejam-celik, pejam-celik... da 2 tahun dah aku menimba ilmu yg memang tak cukup lg untuk aku bekalkan untuk diri ni...rasa sekejap je kan..? akhirnya aku bebas jugak...hurmm..bukan tak sedih nak tinggalkan ikbn ni...tp itu lah impian aku sejak setahun lepas..sejak orang buat macam2 kat aku...sedih tau..rasa nak lari dr tempat ni...! tu perasaan aku...!

tapi atas dorongan dan support dr family...atas janji yg aku pendam kat mak ayah jugak...aku kuatkan tekad, untuk habiskan jugak masa belajar kat sini... tapi peristiwa tu berlaku lagi... 28/10/2011....kali ni diri sendiri yg terlibat dalam kes berat.. ditambah lagi dengan final sem, nak dekat exam...tiba2 benda ni terjadi... aku sendiri tak tau kes ni menjejaskan praktikal aku atau tak...insyaAllah...jgn lah...memang aku takkan lupakan sepanjang hidup.... bersyukur kehadrat Ilahi...Dia tolong hambaNya.... alhamdulillah...

dan tak sangka jugak...aku sekarang tengah packing2 barang...esok nak tinggalkan dunia ikbn ni...untuk selamanya....i'll be FREE... =) =) mmg saat2 yang dinanti-nantikan student kat sini..ye lah, macam penjara...terkkurung..tahun depan... start lah praktikal.... mudah2an..Allah permudahkan segala urusan aku nanti...aminn... segala apa yg pernah terjadi kat tempat ni, kawan2 susah, kawan2 senang...aku takkan lupakan...walaupun adakalanya tersalah faham satu sama lain... :))

macam mana kehidupan aku lepas ni....mudah2nya lurus lah...dan cerahlah... demi diri sendiri dan mak ayah tercinta...insyaAllah... AKU DAH BEBAS.......!!!! wooo..hooo...!!


p/s : entri merepek...tak tau dalam mood ape tah...terima kasih sudi bace entri bosan ni... :)

Wednesday, December 21, 2011

penantian suatu penyeksaan


"demi masa, sesungguhnya manusia didalam kerugian" - surah al-Asr ayat 1-2

berharga sungguh masa tu, kan..?
sebagai manusia....kita tak lari dari sikap alpa, lalai dari mengerjakan sesuatu yg berfaedah...
dan most of it adalah mengerjakan tanggungjawab sebagai hamba Allah iaitu beribadah kepadaNya...
kebanyakan masa terbazir dengan perkara2 yg melekakan...banyak, sangat banyak...dan kita (termasuklah saya...langsung tidak menyedarinya...) astaghfirullah al azim....

berkaitan dengan masa...banyak sangat perkara yg aku tunggu2 sejak beberapa hari ni...
antaranya, keputusan kes gaduh yg tak selesai lagi....exam entah bila nak berkesudahannya...bila nak kemas2 barang ni..jumaat mana...dah nak tamat belajar ni... bila nak praktikal, dapatkan kerja...kawen... ops! dan salah satu yg agak penting adalah menantikan dengan penuh sabar bila si dia akan kembali ke sisi...mudah-mudahan... (ermm...melalaikan lagi..!) hehehe....

apa yang pasti, kalau kita tunggu dengan penuh sabar...pasti akan ada kebaikan dan kelebihan di kemudian hari...tak gitu...?
masa sangat mencemburui aku ni..esok exam lagi oi.... sibuk menghapdet pulak die...! hahaha
kbai.....

Monday, December 19, 2011

10 sen pun nak berkira ke?

aku bukan nak berlagak ke, nak mempertikaikan ke, atau nak kedekut...tapi ini lah realiti yg pertama kali aku jumpa selama aku hidup kat muka bumi Allah ni...



situasi berlaku kat kafe jam tengahari tadi... aku dgn sorang kawan aku ni beli lah meggi cup kat koperasi sebelah...kebetulan duit aku besar...kira2 ada lah balance xx ringgit dan syiling 30 sen...nak makan meggi tu mesti lah kena ada air panas kan..? so koperasi ni memang takde dan tak jual langsung air panas melainkan air sejuk... terpaksa lah mintak air panas kat kafe... kalau nak ikutkan, bape ciput sangat lah kuantiti air yg guna untuk celur megi tu haa... lepas tu makcik tu dengan berlagaknya cas 20sen untuk 1 megi..dan jumlahnya da tentulah 40sen...

kan aku cakap tadi aku ade 30 sen...member aku ni pun cakap la, kami ade 30 sen je pun.. sebab duit besar2 kot...korang bayangkanlah RM10 nak bg semata2 tak cukup lagi 10sen...?? alahai.... cuba lah kira langsam je makcik oii...tak luak pun air panas tu... berkira sangat2....terlampau2 berkiranya....geram aku...!

entahlah...kalau aku lah jadi makcik tu, aku tak payah cas pon... ini baru lah berniaga ikhlas, orang pun senang hati datang nak beli kat kedai kita.... berkat kot kalau berniaga ikhlas macam tu...ini tak..siap mintak2..siap sound2 lagi.... hampeh kan makcik tu...?? kalau ikutkan, aku doa je bagi lingkup bisnes die...
sumpah aku takkan jejak kaki lagi kat kafe tu...KEDEKUT...! (da nak habis belajar dah pun...)

p/s : macam mana lah melayu nak maju dalam bisnes kalau macam tu punya perangai pun ade....hurmm...

berfaedah kan macam ni?

ade sesiapa antara korang semua tau guna atau pernah belajar software autocadd..? tak kisah la tahun berapa punya...susah tak nak guna...? tak kan..? bg fuza tak susah pun kalau kita belajar...
eh kejap, kejap...korang tau tak apa tu autocadd..? ermm...camne nak ckp eh kalau ade yg tak tau...? autocadd tu sejenis software lukis2 untuk draugthman...untuk menyenangkan nak buat lukisan...kalau dulu, pakai manual je...tangan..lenguh2 tangan... comot2 kertas lukisan tu..sekarang ni dah maju...da ade cad2012 pun...tp belum pandai explore lagi...hehe...dan autocadd ni anak kepada autodesk.... macam2 lagi software yg autodesk ni ade...kalau nak tau lebih lanjut cari la kat google yea...hehe...kalau ade yg da tau tu...nanti kite leh kongsi2 ilmu tau...? :)

tapi entri kali ni bukan nak cerita pasal autocadd ni...kalau nak cerita pun, err...kurang pandai lah...hehehe....
tapi nak tunjukkan yg auto cadd ni boleh buat macam2... selain dari lukis pelan rumah ke, kereta ke..details2 untuk machines ke...dan yang sama waktu dengannya lah...

selain tu...auto cadd ni fuza buat lukis bende alah ni ha....tadaaa...


haa.. korang semua nampak tak..? ini bukan carik kat google tau..kalau carik pun takkan jumpa...tengok buktinya..fuza printscreen hasil kerja yg tak ada kerja ni...hehehe...
fuza lukis bendera negeri fuza sendiri... kalau dah minat tu...ape pun jadi...kan3...
masa untuk buat ni...?? hmmm...kalau tekun..kejap je kot...disebabkan benda ni da lama siap..saje je nak publish dalam blog...hehehe....

p/s : cita2 fuza nak jadi arkitek yg berjaya lepas habis belajar ni....fuza amik course pelukis pelan senibina...lukis2 rumah...tapi nak lukis ape2 pun ok je...kalau sesiapa nak pasang arkitek tak bertauliah (akan bertauliah someday..insyaAllah...hehe)..contact2 lah yea...ni tak bagus lagi...masih dalam pembelajaran.... :)
kbai...

Sunday, December 18, 2011

facebook timeline...? ape kebenda nih wei..?


aku tengok ramai sangat facebookers yg guna fb timeline ni ha...sumpah, haram jadah aku tak tau ape die timeline2 ni....macam mana nak guna....ape penting sangat ke..? dan aku dengar2 jugak aplikasi ni akan diwajibkan utk fb x lama lagi....aduiii.... makin serabut lah fb lepas ni...lepas satu-satu lah mark zuckenberg ni...

notapakaki : tengah godek2 untuk kesenangan dimasa hadapan...hehe...

ape pun tak boleh la...!

bengang...! aku bengang...! sebal, fed up, tension, semua ada...! janji macam janji taik..! lepas sorang-sorang blah..janji nak stay same-same untuk minggu last ni...tapi semua macam hampeh..tau tak hampeh..??!
arrghh...aku rase macam nak jerit je... !
dah la semua beria buat janji.. mengajak aku untuk stay same2...tapi aku balik yg tinggal sorang2 dalam bilik ni...?? ahhh...macam siak je..kalau aku tau la akan jadi macam ni...aku balik rumah je semalam. senang cerita la..
masing2 cakap macam keling...!! janji keling...

macam ni ke namanya kawan...?? ape pon tak boleh ~

Thursday, December 15, 2011

almost got the freedom..!!

cepat betul hari berlalu...minggu berganti minggu....pejam celik mandi makan tido, dah tak sangka dah nak habis kurungan...eh bukan, dikurungkan...
eh! bukan..silap lagi...
... habis belajar la...
hehehe.... jangan salah sangka yg aku masuk penjara ke..sekolah juvana ke ape ke..mintak dijauhkan...


saja je pun cakap ikbn ni macam penjara..hurmm.. ye la, memang tak ubah macam kurungan kot..! nama pon, IKBN.. institut kurungan budak nakal...kelaaasss gitu..! :)
pejam celik-pejam celik dah 2 tahun memerah otak, perah tenaga..(rasa cam terbazir pun ade..)huhu
minggu depan insyaAllah kalau tak ada aral melintang... maka tamatlah latihan kat sini...aminn...
aku hampir bebas wei...!! yabeda bedooo.....!!
lepas tu sambung praktikal...3 bulan..hoh...mendapat ko..
koje wei..jangan tak koje. . .

p/s : harap2nya dapat habiskan sisa2 hidup kat sini dengan lancarnya....aminn...

Wednesday, December 14, 2011

wordless wednesday #11 - hurm...! nasib si broadband...




macam hareemmm....

kalaulah boleh jadi macam dalam ni....

Assalamualaikum... =)

baru je habis baca novel Ilham Hati karya Damya Hanna...
novel ni dah berapa kali khatam lama dulu... tapi bila bosan dah menjelma..mula la nak review aka reread bace novel2 lama....


bila baca cerita ni..fokus pada kisah Rian dan Hanif.. banyak sangat konflik, cerita sedih yg berlaku dalam hidup Rian.. Rian kehilangan memori akibat accident.. bila sedar tau2 je dia dah tak ingat apa2...cuma apa yg dia dapat ingat hanya family dia saja.... tapi sayang, dia tak ingat langsung pasal suami yg dikahwininya secara tiba2, Hanif...

Rian yg dahulunya seorang yg egois, pembengis, sikap suka mementingkan diri sendiri, dan bermacam2 lagi setelah dinaikkan pangkat menjadi seorang ketua editor, akhirnya berubah sikap menjadi seorang yg baik. perubahan sikapnya juga disebabkan oleh penyakit amnesia yg dialaminya. Ye lah kan.. bila diri dah tak ingat apa2 lagi pada memori lampau...

sesudah menghayati cerita ni, apa yg berlaku pd Rian sikit sebanyak mengagumkan aku... sebab apa yg berlaku pada aku sekarang... lebih kurang sama macam watak Rian.. dan aku rasa alangkah bagusnya kalau aku jadi macam dia..sedar2 je masa lalu aku lenyap sama sekali dalam ingatan ni... dan secara tak langsung dapat lalui hidup baru disamping orang2 yg menyayangi diri aku, dan aku menyayangi org lain...

tapi takdir hidup sudah menjadi ketentuanNYA... tak mungkin aku boleh mendoakan yg tidak baik untuk diri sendiri, kan..? kalaulah ada seseorang yg sudi memahami diri aku ni... yg boleh dikongsi segala perit maung hidup... kegembiraan dan kesedihan... alangkah indahnya...
walaubagaimanapun, aku tetap bersyukur dengan kehidupan selama 21 tahun yg telah dikurniakan Allah.SWT...
setiap yg berlaku tu ada hikmahnya...dan DIA tahu apa yg terbaik untuk diri kita semua...cuma kita perlu berusaha untuk mengubah diri untuk menjadi yg lebih baik dari sebelumnya...

semoga ada sinar hidup untuk diri ini.....insyaAllah...

p/s : argh..! merepek tak tentu hala lagi malam ni... dem..!

Monday, December 12, 2011

awas..! pengamal meriba laptop di peha...

info..info..huish... baru ku tahu neh... kalau pangku laptop dapat kesan yg agak memudaratkan kesihatan kita...hurm..sebelum ni ade jugak terpikir2 apa kesan yg sangat membahayakan tu...
dan salah satu kesan dia adalah terhadap lelaki... di mana bila laptop diriba di peha...akan memudaratkan sistem sperma... ape..? sperma..??












ops...ini bukan nak cerita lucah...tapi sekadar pengetahuan am... dan sesiapa saja lah..tak kira lelaki atau perempuan...jangan amalkan selalu perbuatan ni.. sebab antara kesan2nya ialah...

klik di SUMBER INFORMASI ni..

wuuu...takut... :)

baru aku perasan...ada yg 'hilang'


aik...?? hilang...?? musykil jugak aku...macam mana icon tu boleh hilang..... selama ni aku tak perasan ke atau memang icon tu tak ade..?? tapi seingat aku lah...aku da susun cantek dan baekk punya... dan aku letak icon yg penting2 je kat desktop ni... haii... menggaru dagu kejap lah aku...isk3.... ape die ek icon tu..? takkan ter-drag kat mana2 pulak kot...da carik tapi takde... nak kate terdelete..lagi lah tak logik... hurmmm....
misi pencarian icon berterusan...

p/s : tak payah sangat lah pandang decoration icon2 desktop tuu... :-)

Wednesday, December 7, 2011

wordless wednesday #10


ALHAMDULILLAH... :)

nak uji korang punya pembelitan lidah tak..??

serius terbelit lidah aku nak cakap mende alah ni... tersembur-sembur...!
hahaha... korang pulak..??

"which Witch snitched the Snitch Witch?
Or did the Snitch Witch snitch the Witch?
If the Snitch Witch snitched the Witch
then which Witch did the Snitch Witch snitch?"


haaaa...hambekk kau... banjir skrin laptop..!
:)

Monday, December 5, 2011

aku dah buang kau....!

hurmm... macam rimas pun ade... setiap kali nak buat entri benda ni menyemak je... ingatkan boleh post entri macam biasa.. bila la post die otomatik ade... rupenye tak...!

so aku amik keputusan yg drastik utk mencampak beliau jauh2... haha..puas hati aku..
korang nak tau ke amendenye...? tak kan tak perasan kot... cube scroll ke bawah sikit... ade nampak tak sebelum ni dengan sekarang...?
tak ade kan...kan..kan..?? signature lah...

so, tak ade semak2 lagi..... clear biji mateku...kelaaass ko maria..!
kbai...

UN-titled ~ #2

sekali lagi hati ni terluka... luka lama x sembuh lagi... datang luka baru... bertindih2 luka... pedihnya hanya Tuhan je yg tau.... :'(


p/s :  sebenarnya nak post kat status FB... tp macam serabut je... blog la jadi tempat melepas perasaan... hurmm..!!


Tuesday, November 29, 2011

Sarapan Pagi Gua...memang kenyang..!

Orang lain makan sedap2 time sarapan pagi... Nasi goreng, mi goreng, nasi lemak, teh tarik...macam2 jenis makanan sumbat dalam perut.... tapi lain pulak aku... pagi2 tak boleh terima sebarang makanan..kalau tak, meragam lah encik perut ni.... tapi disebabkan tak nak kosongkan perut ni... maka dengan ini aku bersarapan dengan mende alah ni jek....

ihsan encik google

tapi bukan tiap2 hari aku makan benda alah ni...kadang2 je..itupun kalau ade stok...kalau takde...takde lah...
sedap ape sarapan aku ni.... tak menambahkan taik gigi..tapi menyegarkan bau nafas lagi adelah.. hohoho....
korang dah try...??

p/s : gula2 HACKS ni ade satu kegunaan "jahat"... korang tau...? nak tau meh sini aku kasi tau... tapi bile korang tanye la... tak tanye tak kasi tau de...hahaha...


Friday, November 25, 2011

Sebulan Je Lagi OK...?

Assalamualaikum... =)

0040 a.m. - Masih sibuk dengan kertas2 yg ntah-ape-ape-ntah tu...hehehe... dah nak last2 sem ni lah yg membuatkan bilik ni jadi terang benderang dengan jayanya... ngee...sebab masing2 nak siapkan fail dengan folio.... alkisah nye lah....
takpe lah..sibuk sekejap je pun...sebab dah nak tamat study kan..that's why lah sibuk cenggini...sedar tak sedar, dalam sibuk2 dok mengira tarikh..tengok2 tinggal lagi sebulan je nak habis belajar kat IKBN ni..? thank God...Alhamdulillah... lepas ni dah tak menghadap tempat ni lagi dah... muka budak2 "juvana" kat sini... dah takde dah buat benda yg sama lagi tiap2 hari...dan yang penting...ni haa...

tak payah tengok body x cantek pon..

UNIFORM doploh-pat-jam ikbn...
tak lama lagi dah tak sarung lagi baju biru ni....so takde lah mata tu asyik nak biru aje..
hehehe... dan ni lagi satu...


perghh...bau...! campak sungai ikan pon mati...!

KASUT @ SAFETY SHOES yg tersangat berat...! tapi dah 2 tahun pakai...dah lali dah jari jemari kaki ku ini...muehehehe.... ( tapi mana tau dah keluar nanti, kerja kena pakai jugak..? dah ready dah semua tu...hehe )

RINDU..?? hurmm...mungkin tak lah sangat kot...sebab tempat ni...tak payah cakap lah..banyak yg pahit dari manisnye.. berpuaka..! haha... ape2 pun tempat ni dah banyak bagi aku ilmu yang cukup bernilai.. walaupun tiap2 hari goyang kaki.. pengajar2 dan semua kakitangan siku-lutut-jari-peha-betis IKBN ni...arigato..!

p/s : next time akan menyusul cerita pasal ikbn pulak ek...! ;)


Thursday, November 24, 2011

bila aku TENSION.....


bila aku TENSION... aku rasa nak membebel...
bila aku TENSION... aku rasa nak maki kat org yang terbabit..!
bila aku TENSION... aku dengar lagu kuat2 kat earphone..biar bergegar gegendang..
bila aku TENSION... aku nak tengok video lagu yg rancak2...
bila aku TENSION... aku lebih suka menghadap laptop..
bila aku TENSION... aku nak dengar lagu jiwang2... (rasa macam dalam novel..)
bila aku TENSION... aku tak kan tido..sebab lagi sakit kepala...
bila aku TENSION... pintu dengan dinding jadi mangsa buku lima aku...
bila aku TENSION... terasa macam jin dalam badan baru bangun dari tido...
bila aku TENSION... aku patut menangis untuk kurangkan beban...

tapi seTENSION mana pun aku... aku tak kan lupa ada benda yang lebih mujarab untuk redakan keTENSIONan yg aku alami ni..

aku perlu amik WUDUK, SOLAT dan BERDOA pada yang SATU...
dan aku perlu kurangkan bebelan, makian aku dengan membaca AL-QURAN...














p/s : tak pernah alami..? cuba buat... confirm tenang punye..
... :) :) :)



Wednesday, November 23, 2011

lagi cerita pasal "ANU"...

LESNA, Poland - Disebabkan geram, seorang lelaki menggigit hingga putus dan menelan zakar rakan karibnya selepas mereka terlibat dalam satu pertengkaran, lapor sebuah akhbar semalam.
Dalam kejadian pergaduhan di sini, selatan Poland, mangsa Marian Milczarek yang berumur 53 tahun dipercayai bertengkar dengan rakannya, Wojciech Sowinski mengenai sebuah treler.
“Dia kemudian mula memukul saya dengan seutas rantai dan menarik seluar saya ke bawah sebelum mula menggigit kemaluan saya. Ia amat menyakitkan,” kata Milczarek.

cerita penuh - sumber


wordless wednesday #9 | nak last sem macam ni lah gayanya...

Assalamualaikum... =)





UN-titled ~




Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta
Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa
Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku
Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada




Tuesday, November 22, 2011

Harry Potter mendarat ke IKBN...

Assalamualaikum...=)

IKBN : berita digemparkan dengan sebuah kisah dimana seorang pelajar dengan penuh rasa confidentnya mengakui bahawa beliau telah terjumpa dengan Harry Potter (gambar)


di dalam surau, maghrib tadi... tetapi apa yg lebih menghairankan, tidak sikit pun terlihat olehnya akan kelibat bayangan gurauan Harry Potter di tempat kejadian...mahupun di saf lelaki. (sebab kejadian dalam surau) malah, apa yg dijumpai olehnya hanyalah kenderaan ajaib milik Harry Potter tersebut, iaitu 


tadaaaa..... "penyapu sawang ajaib"...!
sekarang korang semua percaya kan..? harry potter dah mendarat kat ikbn gua...
hahahaha.....agaknya tank minyak kenderaan ajaib dia ni da kering kot...
kebetulan ada dekat2 sini...dia terus mendarat...
semoga misi pencarian Harry Potter dapat dilakukan dgn mudah.
senang untuk pihak ikbn buat bahan eksperimen...
Sekian, Berita Nak Gempak Aje...! ;)




Monday, November 21, 2011

sibuknya..! orang lain ada, kau pun nak jugak..


Wink3....hai korang semua...untuk kali ni...entri pendek jep....sebab baru je buat satu tutorial dr cik LyssaSecret kite...nak tau tutor ape yg aku belajar td..klik lah kat nama beliau tu...sebenarnya nak tunjuk yg blog ni dah ada signature...haha...poyo kan..? tu je... :)

p/s : kan da kata..entri pendek jep...huhuhu...


SENYUM | top lemon babies

Assalamualaikum....=)

selamat pagi warga bloggers sekalian...apa khabar ek korang semua..? harap2 sihat dan ceria2 selalu ea...
apa kata pagi ni sajikan mata korang dan tunjuk gigi masing2 depan laptop/pc tu..... semoga lepas ni ceria sampai ke petang...jom...check it out... :)

video

amacam...? korang dah tersenyum2 la tu....comel kan..??
papai.... :)

kenapa perlu angka 2..?

Assalamualaikum...=)

dah masuk 21 november...tak lama lagi bulan disember...i'm counting the days...tak sabar2nya nak habis belajar... :)
oke sekarang kita masuk bab nombor pulak eak....
sejak dua menjak ni...aku terperasan sesuatu...angka 2...D.U.A = 2
kenapa harus 2...? salah satunya nombor 2 ni ialah angka kegemaran aku...sebabnya aku lahir sendiri pada tarikh 2 haribulan ogos....

tapi yang menjadikan aku tak suka pada nombor 2 ni..sebab mengingatkan aku pada banyak peristiwa yg pahit...aku mula kapel dgn si dia pada tarikh 22..putus pun tarikh 20...dia bertunang dengan orang baru pada tarikh 2.... dan aku tengok gambar terbaru dia dgn org tersayang dia pada 20 hb 11 2011...! kenapa perlu ada dua...? nak kata petanda...aku tak percaya sangat benda2 karut remeh temeh ni...tapi dah itu kehendak dan suratan Ilahi..nak buat macam mana...aku terima dengan redha...
apa yg aku harapkan..semoga apa jua yg terjadi lepas ni..dapat aku lalui dengan tabah...insyaAllah...

notapakaki : penat bermain dgn angka waktu sekolah dulu.. :)

Sunday, November 20, 2011

eh, kitorang pun ade maruah jugak...

Assalamualaikum...=)

penatnye bekerja...baru sehari je pun...hurmm..macam mana lah kalau orang yg kerja tiap2 hari macam tu..tak payah tanya orang lain lah..tanya mak ayah sendiri je...kesian kat diorang..kan?

bisnes katering..?? apa pandangan korang semua eak..? kerja bisnes katering ni rendah sangat ke nilainya..? tak kisah lah kecil2an ke..tiptop dan grand2 ke...yg penting..kerjanya serve makanan kat orang...aku tanya ni sebab inilah family aku punya bisnes...dengar macam takde pape kan..? tapi itulah hakikatnya..dari kecil2an..sampai lah meluas bisnes ayah aku...dari tempahan beratus2..sampai lah beribu2....alhamdulillah..rezeki Allah nak bagi...

tapi semalam...dapat kat puchong...jauh sikit..selalunya dalam negeri je...tapi ni luar dari negeri...alhamdulillah..jauh mana pun..rezeki Allah nak bagi...
nak dijadikan cerita, aku pun ikut..sampai2 tengok rumah dia..dalam golongan berada jugak....dalam hati, alhamdulillah...org ni kaya...macam grand je kahwin anak dia..rezeki family..ade org nak tempah kat kita..

tapi yg jadi tak syok nya...ade sesetengah dari sedara mara tuan punya rumah ni...nampak kurang mesra alam lah...sepanjang aku kat situ pun, kesian tengok anak2 buah ayah aku..(tak nak la panggil pekerja). Mana tak nya...dah lah kena arah macam2...tau lah kenduri dia..tp tak payah la nak over sangat arah2 macam tu..sedangkan manager (my dad) sendiri pun tak macam tu...dah tu pun, cara cakap dan pandang kami ni macam kami ni low sangat tarafnya...nak dibandingkan dengan dia yg tinggi sangat tarafnya....lepas tu harta kami yg kami guna untuk menjayakan sebahagian dari majlis mereka tu pun dia main sedap2 je alih pakai kaki...siap pijak lagi..dengan high heels dia tu...tau lah harta kami tu tak seberapa...erm...hello..awak tu perempuan....biarlah ada adab sikit...

kitorang pun tak kisah lah kalau pihak korang tak nak amik tempahan dari kitorang lagi lepas ni...rezeki ada mana2 je pun...kalau kitorang tak ada hari tu...mesti majlis tu tak menjadi kan..? tak pe lah...lepas ni kalau ko nak kawin..tempah lah dekat katering2 yg sama tarafnya dengan ko...ok..?
aku merepek bukan2 dalam ni pun bukannya kau tau...sebab kau tak tau aku punye blog ni...hehehe...melainkan dah kebetulan kau baca entri aku ni...

p/s : tak kisah lah taraf tinggi atau rendah ke....sama je pun namanya manusia... :)
p/s : maaf kalau pembaca marah dengan entri kali ni...kalau tak suka boleh tinggalkan komen.. :)

dirimu milik ku jua akhirnya...

Assalamualaikum...=)

tadaaa.....hati berbunga2 lagi ni...makin kembang dah ni...siap ade bau lagi tu..hahaha...nak tau ke ape yg membuatkan hati ni berbunga2...?ni haa...

sumber pakcik google

yes..!! akhirnya dapat jugak download..walaupun bukan vesi cs5 ke...tapi at least ade lah jugak...daripada version lama yg aku penah download tu..dan yg penting..ini bukan trial 30 days yg kedekut tu..hehehe...

da lama aku carik downloader adobe ni...tapi da jumpe..susah sgt nak download..bile dah jumpe..tak boleh nak download sbb line lembab..sampai berjam2 pulak tu..lepas tu error..tapi rezeki sape yg tau kan..duduk kat rumah ni..tiba2 laju pulak..tak payah tunggu jam...25 minit je..hehe..ALHAMDULILLAH....

nak tau dari mana aku dapat link untuk download adobe ni..? sesiapa yg berminat nak ada adobe photoshop..sila lah lawat blog encik wan hazel ni...dalam blog beliau ni macam2 ada..dia minat photographer..sebab dalam blog dia macam2 tutorial pasal gambar, kamera dan yg seangkatan dengannya lah...huhu..
ok nak menggodek2 adobe pulak..jom..!

p/s : sharing is caring...kan3.. :)


Thursday, November 17, 2011

al-kisah.....KEBABOOMM....!!

bismillahrirrahmanirrahim....=)

kuss...semangat...terperanjat aku kejap td...tengah2 syok layan youtube ditambah lagi dengan sumbat earphone sampai tak dengar dunia luar..tiba2 pulak nampak cahaya sepintas lalu..dengan satu bunyi letupan yg agak kuat..kecoh bilik ni jadinya...wuuu...soket kat tepi dinding meletup...! terkejut beruk budak2 bilik ni tadi...dah tu, bau hangit satu bilik pulak...adoiyai...

syukur alhamdulillah nasib semuanya selamat...tak ada yg terbakar..atau short...mungkin berat sangat sampai karen tu dah tak boleh nak tampung..dah la extension bersambung2...dan nasib baik jugak tak effect wayar2 yg bersambung kat extension tu..macam2 ada pulak tu..laptop, cerek, charger henpon...kalau tak..tak tau apa jadi kat bilik ni tadi...nasib baik jugak wayar charger laptop aku tak bersambung kat sana...syukur...kalau tak..jadi abu kot laptop ni..hehehe...

p/s : pengajaran untuk selama ni yg tak nak beringat...lain kali jangan main sambung2 wayar extension tu...kalau tak..macam kat atas ni la jadinya...hehehe...shock lagi ni...

aku tetap nak jugak...!! kenapa..why oh why..?!

aku sedih betul la...sampai hari ni aku tak dapat nak download adobe photoshop...! geramnye..! link dah ada..tapi asalkan nak download je..failed..! ERROR....ERROR....ERROR...! tak tau lagi lah nak buat macam mana...kesian aku tau...teringin sangat nak guna adobe ni...sedih..! rasa macam nak kunyah je keybod ni satu2 sampai hancur...! anybody please lah help me....nak jugak...nak jugak...wuuu....

p/s : bila lah line internet nak laju ni.... :'(

Monday, November 14, 2011

yg ke-100 jugak akhirnya....

hoho...xde idea nak buat entri...
memandangkan ni post yg ke 100...
aku cuma nak jerit kuat2 je kat dalam ni...
"akhirnya cecah jugak entri aku yg ke100.....!!!!!"
(x yah jerit sgt la..bkn follower yg ke100 pun...)

hehehe...ape2 pun aku berpuas hati...diam tak diam..dalam berhempas pulas nak berblogging..sampai jugak bilangan entri yg ade 3 angka..kih3..walaupun orang lain dah beratus2..beribu2..tapi aku tetap nak menonjolkan kepoyo-an aku yg tak seberapa nih...hahaha... (korang boleh muntah hijau sekarang..)

p/s : aku ade..korang hadoo..??

Sunday, November 6, 2011

SETTLE...!

Alhamdulillah....akhirnya....menjadi balik rupe dan keserian blog aku...dan ape yg penting...tadaaaa...dah ade header baru...!! yeayyy....! cantik tak..? cantik kan..kan..kan..?? tapi bukan aku yg buat pon...special thanks to my friend...ieda (singgah2 la blog die ea..) sebab dia yg tolong buatkan header baru aku ni...terharu tau tak...cantik..

hurmm..dan blog ni da bertukar warna kan..? blog ni pun baru je lepas buat renovation...sbbnya, entah macam mana tersalah tekan..salah aku la ni...tekan2 ape sampai hilang semua setting...jadi kosong terus takde background..maaf la sesiapa yg lawat blog aku 2 hari lepas putih je..tak berseri..hehehe...sekarang dah ade yg baru...weee...sukanya..sukanya...

mood : terharu tak hilang lagi... :)




Wednesday, November 2, 2011

2355 - GOODBYE

hambek kaw...untuk beberapa jam yg terdekat ni je dah berape kali post..berape kali masuk blog...hehehe...ye lah...bakal rindu lah ni...sebabnya...kejap lagi je pun..lagi berape minit je nak pukul 12 ni...dapat berblog..dengan berFB...lepas tu....
*tuuuuuuuuuutttttttttttttttttt.........................................*

line broadband kene potong kot..sebab 2 bulan tertunggak...haha...main gile betul sesuka hati tak nak bayar..marah encik celcom nanti....hehe..bia lah..korang ado..??
tapi walau macam mane pun..."hush..hushh..." (cepat2 menaip dah ni)
kite tengok je la lepas jam 0000 nanti macam mana..terpotong ke tak...hehe...
ok...nak publish da ni..
*POMM...!*

Tuesday, November 1, 2011

Tips-Tingkatkan-Follower

Assalamualaikum...=)


ade sape nakkan tips2 macam mana untuk menambah follower kita...?
haa....korang boleh pegi kat link encik Adam ni...
bila baca je tips2 yg mula2 ditulis kat entri beliau tadi..tiba2 terkaget sebentar...terus pergi cek..selamat...hmm.. tu salah satu sebab nape orang tak boleh nak bukak blog kita kot...
so korang semua apa lagi...? cepat2 cek ye..

p/s : bagi yg ade follower ciput jek...(macam aku ni ha..) sesuai kot cuba cara ni....yang penting baca arahan beliau sampai habis.."kempen sebarkan tips"

selamat ye semua..! 

Monday, October 31, 2011

praktikal | hatiku mula runsing...

hurmm...baru je dapat panggilan dari pihak manufacturing...permohonan aku untuk praktikal nanti terpaksa ditolak...sebab tak de kaitan dengan diorang punye manufacturing...aku ni..bahagian senibina..development...ye, memang aku dah agak dari awal...mesti ade yg tak kena punya...

sekarang ni..kat mana lagi tempat yg aku nak apply ni..seluruh seremban dah carik...yg ada pun kat damansara..tapi jauh...tempat tinggal pun diorang tak sediakan...sekarang ni tengah runsing sangat2 macam mana nak cari tempat tinggal..transport sekali...adehh...aku da semakin rasa betapa seksa dan payahnya graduan2 nak carik kerja..dah tu melibatkan tempat tinggal..hurmm...

so, macam mana lagi nak buat ni...ya Allah, bantulah hambaMu ini...lancarkan lah pencarian tempat praktikal ku ni...aminn...

game TAGGED pulak..?

Assalamualaikum...=)


dah pukul 2..masih tak mengantuk...ingat nak paksa diri ni tido..tapi tadi ternampak ade satu request dari blogger NANAKIMIE...nana tag aku untuk jawab soalan dari die pulak..dan membuatkan aku untuk menjoinkan diri dalam game ni...fuhhh..memang terperah otak nak jawab soklan2 beliau nih..takpe..aku try aje..jom..
p/s : aku pon pelik kenapa semuanya 11....




RULES :

  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 THINGS ABOUT ME

  1. boleh panggil fuza
  2. umur 21 dah
  3. suka tido
  4. suka sangat minum milo dengan biskut hupseng
  5. suka warna purlple.!
  6. sehari tak dengar lagu tak sah
  7. tak suka pedas sangat walaupun aku orang n9
  8. aku tak cantik pun
  9. kadang2 transform jd hot-tempered (tp tu dulu)
  10. aku jarang sangat memasak (kadang2 je kot)
  11. aku nak jadi arkitek yg berjaya someday.amin.

ni ha jawapan aku dr soalan cik nana kite :

1. tempat makan korang selalu pergi? - dapur rumah

2. selalu shopping korang pergi mana? - tak minat shopping sangat lah =)
3. holiday paling best korang pernah pergi? - pulau pinang
4. rumah and kereta apa korang nak beli? - banglo design sendiri dan bmw3series
5. satu lagu yang korang suka dengar? - hattan rendang tak berbuah
6. hadiah paling best korang pernah dapat? - hadiah b'day bantal penyu dr parents
7. benda yang paling korang takut? - selekoh jalanraya,fobia
8. nama-nama panggilan @ samaran korang? - kak jah,mucha,abg joe
9. tema kahwin yang korang impikan? - belum terfikir lagi
10. suka novel or comic? - dua2
11. favourite food? - laksa, kueteow

ha ni soalan bengkak jari dari fuza pulak : 

  1. ayat @ moto hidup korang
  2. orang yang paling korang sayang
  3. lagu yg membuat diri korang rasa nak gelak kuat2
  4. apa perangai kurang sopan korang kat rumah
  5. korang akan marah bila...
  6. korang akan menangis tak berlagu bila...
  7. pernah kena rotan kat mak @ ayah tak?sebab apa?
  8. result upsr dulu berapa?
  9. impian korang 5 tahun dr sekarang
  10. warna untuk tema perkahwinan korang
  11. korang suka tak dengan soalan2 ni?
ni dia...you all kena beb!

  1. jueyha
  2. skytechbelog
  3. farraferry
  4. maszahmad
  5. saiazuan blog
  6. GBM
  7. cerita ribut
  8. kotak bulat
  9. fathin fazila
  10. rahmah ram ram
  11. genk
fuhh..merangkak betul nak buat post ni...kena step by step..ok semua..goodluck..!

lelaki sangat handsome bila....

hurmm...tiba2 ter-mengade-ngade pulak nak post pasal kehandsome-an kaum2 lelaki ni eak....hehehe...bagi diri aku lah..lelaki dan perempuan dilahirkan kat atas muka bumi ni dengan kelebihan dan kekurangan diri masing2...dan ketidaksempurnaan dr setiap pasangan tu lah yg akan menyempurnakan ketidaksempurnaan pasangan lagi satu..(ahh..lari tajuk pulak..merepek..!) hahaha..

sape kate lelaki yg kurang macho, tak handsome..? sape kate lelaki yg handsome tu..tetap handsome..? haha..jangan keliru yea...macam tu jugak untuk perempuan...sape kate perempuan yg kurang cantik macam aku ni tak cantik..?? (hua3..perasan..!)..sape jugak kate perempuan yg cantik tu, yg "terlebih" cantik tu cantik selamanya..?? (aku yg kata....so..?)

eh..dah3..ni aku nak cerita khas untuk lelaki je...sebab pasangan aku nanti seorang lelaki..kaum Adam..oke.?
hehehe...sebenarnya takde nak cakap ape pon...cuma nak tunjuk yg ni je...
lelaki sangat handsome bila....

my daddy laa...hemsem kan..?kan..kan?

hambek kaw..sekali hero2 aku keluar neh..

ni jejaka melayu terakhir

ni pun salah sorang..contoh aje..

yang ni..?? A (bukan nama sebenar)
ehem3...!! hemsem kan beliau..?? hehehe

haaa..korang dah tau kan..persamaan gambar2 kat atas..? tu la die...diorang ni sangat hensem dan smart bile pakai baju melayu...hehehe...tapi cube tengok remaja2 zaman sekarang...mane ade nak pakai baju melayu dalam kehidupan seharian..even malam la..kalau nak tengok kaum lelaki pakai baju melayu ni..kalau tak hari jumaat..hari raya jek la...huhuhu...(kaum perempuan pun sama...mane ade nak pakai baju kurung or kain batik tiap2 hari..termasuk aku..!haha)

aku suka tengok lelaki yg pakai baju melayu..nampak baik je..ish3...anak sapa la ni..hehehe..so kalau sesape nak carik calon suami..carik la yg suke pakai baju melayu doploh pat jam..! kompom sejuk jek rumahtangge..hohoho...

p/s : gambar yg last tu...limited edition..sorry dear...awk sangat hensem..!

Sunday, October 30, 2011

muchas gracias readers & followers....!

Assalamualaikum...=)

First of all...sy nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada sesape yg dah follow blog sy secara dengan sengaja atau tidak sengaja ni..huhu..dah la blog sy ni tak seberapa jek...thanks jugak pada sesapa yg sudi baca entri2 dalam ni..walaupun kebanyakan entri dalam ni mengarut je lebih...takde cerita yg dahsyat diluar petala alam pun...huhuhu..
pada follower2...sy da follow korang balik..mana yg terlepas pandang tu..maafkan sy...nanti sy akan luangkan lebih masa untuk singgah blog korang..apa yg dapat sy buat sekarang ni just blogwalking jek...sy bace semua entri yg korang post..memang korang blogger terbaik...tahniah..dan teruskan usaha korang untuk terus berblogging...huhuhu...
untuk blog sy ni...mana yang terlebih ataupun terkurang...tolonglah bagi tunjuk ajar..dan nasihat yea...insyaAllah akan datang sy akan perbaiki lebih baik lagi blog ni...
rasa2nya...tu jek kot...hehehe...trimas banyak2 lagi sekali ye semua...! semoga ikatan persahabatan akan tercipta antara kita semua...aminn...insyaAllah...=)

AGAIN...??!



arghhh....cepatnya masa berlalu....! hari ni dah hari ahad dah...? A.H.A.D...?? maknanya..petang nanti dah kemas2 barang...balik asrama lah jawabnya....hurm...boring betol lah nak balik...kalau nak tambah cuti sendiri2 boleh tak..? hahaha...

korang nak tau aku punye perangai buruk dalam seminggu...?
hari yg paling ditunggu2, JUMAAT - sebab x sabar nak balik rumah
hari yg paling malas, AHAD - sebab x suka nak jejak asrama
hari yg paling bosan, ISNIN - sebab kena masuk kelas (warm up la kiranya)

p/s : hari pun ade mood jugak ek..? korang hadoo...?? cer citer..cer citer...=)

heroes of the nogori - musuhnya habis binasa..!

haishh...tak habis2 lagi ni nak update pasal bola...hahaha....macam tak percaya pulak negeri sembilan juara...2 gol saat2 akhir game...! huh...bagi rakyat negeri sembilan...tak dapat duit dari korang pun tak pe lah..tapi mintak2 lah dapat cuti...huhuhu...ni lah dia hero2 negeri sembilan malam ni..lap u all lah...! muahhh3x...!


Hairuddin Omar @ Hai-O


Kunanlan @ Kuna

korang memang terbaik lah player2 n9...!

p/s : tahniah jugak utk arsenal 5 vs chelsea 3..lap u robin van persie...!!

Sang Rusa berjaya tanduk si penyu...tahniah...!!


cewahhh..garang tak garang muka sang rusa tu kan..?? tu menandakan negeri sembilan mampu mengalahkan sesiapa jek..hehehehe..ape2 pun tahniah kepada team negeri aku..2-1 lawan terengganu piala malaysia 2011 td..hehehe...sukenye...sukenye...dan penyokong2 negeri jugak mesti tak sia-sia pergi stadium shah alam..walaupun tak seramai penyokong terengganu...dah lah harga tiket pun berjaya dapat dikurangkan...weehheee....

HOBIN JANG HOBIN....TAUN DOPAN BUEK LAIE....!! 


Friday, October 28, 2011

korang bosan...?? cuba ni...

hamboi...penat siot nak tunggu video kat youtube ni abis uploading...kalau boleh jalan kaki dari rumah ke seremban...agak2 boleh la ulang alik 2-3 kali baru nak siap loading kot...(nampak beno tipunya...). tak tau lah masalah line ke..ataupun youtube ni tak nak bagi aku tengok dan download video kot..? bosan tau..bosan..hurmm..bosan menunggu la persoalannya ni...? so ape nak kisahkan...sementara nak tunggu buffering tu sampai ke penghujungnya...ni la jalan tak nak bagi mengantuk... tadaaa....


haa...nampak tak..nampak tak..? bukan tajuk lagu tu..yang tu tak payah tengok lah aii...tuuu ha buffer yg boleh buat game ular macam kat henpon 33-sekupang tu....hohoho...yang tu la..boleh buat main tu...syok woo..wa cakap sama lu...kalau bosan2 menunggu..aku main jek....mudah kan..? eleh..korang nak try la tu...werkk..!!

p/s : ape..ingat henpon 3310 je ke ade game ular..? youtube pon ade tau...korang hadoo...?? dunia da semakin canggih....

Monday, October 24, 2011

akan aku lupakan..berjayakah aku..?

Pfftt...!! saat-saat yang teramat sukar...kenapa lah tiba2 teringat tarikh tu..? untuk kesekian kalinya...aku berjaya lupakan tarikh tu secara dengan tidak sengajanya...bagus kan..? dua hari lepas je kot...hari ni baru teringat...ermm...sekurang-kurangnya lupa lah jugak..kiranya aku berjaya lah kali ni kan..? aku da tak nak la ingat tarikh-tarikh bodoh macam tu...menyakitkan jiwa aku gak...aku benci..!

Aku harap sangat2 lepas-lepas ni..bulan2 yang akan datang aku lupa terus dari ingatan aku ni...bahagia rasanya...whuuu....^_^ 
So, kena yakin pada diri lah lepas ni...u know urself...if u think u can do it..u can do it..!! 


Thursday, October 20, 2011

oh BLOGGER..! Jom Kenal..

Assalamualaikum...=)

rasa-rasanya mcm da lama tak join segmen2 dr blogger lain..
tambah2 lagi segmen promote-mempromote ni...
jadi ari ni mau join segmen dari cik ni..
klik kat banner kalau teringin nak join..


siapa2 yang nak kenal dgn saya..nak belajar bahaso nogori sombilan...
meh la...kelas percuma...hehehe...
time to BW....! yok...!
kbai...

cinta pandang pertama... lupakan cinta yg ada? oh...keliru...!

Assalamualaikum...=)

keputusan yang sangat sukar pernah terjadi dalam diri aku..!
sebelum ni..kalau bercinta...seboleh-bolehnya nak jadi seorang yang setia pada yg satu...
tapi sekarang ni..?? apa dah jadi dgn diri aku...? arghh...!!
aku dah jatuh cinta pandang pertama kat si dia....oh, hensemnya...
tapi mana pulak aku nak letak yang dah tersedia ada ni..?
oh...tersangat lah keliru nya adoi...
percaya atau tidak...aku dah jatuh cinta pandang pertama kat si dia ni..

ENCIK ROBIN VAN PERSIE..!!

oppaa...hemsemnye.....@_@

tapi macam mana pulak dengan yang lama ni...?


SYGKU FERNANDO TORRES

ahh...keliru..keliru....
so aku mesti buat keputusan yg tepat ni sebelum dua2 ni masuk meminang..
hahahahaha...sangat PE-RA-SAN ye....=)

mood : pilih...pilih....pilih....$_$

kbai..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...