nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Monday, October 31, 2011

game TAGGED pulak..?

Assalamualaikum...=)


dah pukul 2..masih tak mengantuk...ingat nak paksa diri ni tido..tapi tadi ternampak ade satu request dari blogger NANAKIMIE...nana tag aku untuk jawab soalan dari die pulak..dan membuatkan aku untuk menjoinkan diri dalam game ni...fuhhh..memang terperah otak nak jawab soklan2 beliau nih..takpe..aku try aje..jom..
p/s : aku pon pelik kenapa semuanya 11....




RULES :

  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 THINGS ABOUT ME

  1. boleh panggil fuza
  2. umur 21 dah
  3. suka tido
  4. suka sangat minum milo dengan biskut hupseng
  5. suka warna purlple.!
  6. sehari tak dengar lagu tak sah
  7. tak suka pedas sangat walaupun aku orang n9
  8. aku tak cantik pun
  9. kadang2 transform jd hot-tempered (tp tu dulu)
  10. aku jarang sangat memasak (kadang2 je kot)
  11. aku nak jadi arkitek yg berjaya someday.amin.

ni ha jawapan aku dr soalan cik nana kite :

1. tempat makan korang selalu pergi? - dapur rumah

2. selalu shopping korang pergi mana? - tak minat shopping sangat lah =)
3. holiday paling best korang pernah pergi? - pulau pinang
4. rumah and kereta apa korang nak beli? - banglo design sendiri dan bmw3series
5. satu lagu yang korang suka dengar? - hattan rendang tak berbuah
6. hadiah paling best korang pernah dapat? - hadiah b'day bantal penyu dr parents
7. benda yang paling korang takut? - selekoh jalanraya,fobia
8. nama-nama panggilan @ samaran korang? - kak jah,mucha,abg joe
9. tema kahwin yang korang impikan? - belum terfikir lagi
10. suka novel or comic? - dua2
11. favourite food? - laksa, kueteow

ha ni soalan bengkak jari dari fuza pulak : 

  1. ayat @ moto hidup korang
  2. orang yang paling korang sayang
  3. lagu yg membuat diri korang rasa nak gelak kuat2
  4. apa perangai kurang sopan korang kat rumah
  5. korang akan marah bila...
  6. korang akan menangis tak berlagu bila...
  7. pernah kena rotan kat mak @ ayah tak?sebab apa?
  8. result upsr dulu berapa?
  9. impian korang 5 tahun dr sekarang
  10. warna untuk tema perkahwinan korang
  11. korang suka tak dengan soalan2 ni?
ni dia...you all kena beb!

  1. jueyha
  2. skytechbelog
  3. farraferry
  4. maszahmad
  5. saiazuan blog
  6. GBM
  7. cerita ribut
  8. kotak bulat
  9. fathin fazila
  10. rahmah ram ram
  11. genk
fuhh..merangkak betul nak buat post ni...kena step by step..ok semua..goodluck..!

30 orang yang cute mendoakan fuza:

Si BuDaK KaChAk said...

suka purple??eee....tiru ek???heheh

apo da...org nogori pun tak makan podeh...

jarang masak???eleh...cakap je la pemalas....wekkk....hehehe

jadi arkitek??insyaAllah....AMIN~

nama samaran abg joe??aik...kekeliruan disini...uhuhuh

taksuke laksa...tapi kueteow bez....hehe

Si BuDaK KaChAk said...

tak nak main la....susah la...leceh....keje bnyk...takpe kn??

EMOdisaster said...

awk yg tiru sy...werk..!
aah..sy pedas kureng sikit..hehe..
ala..sy kadang2 rajin masak...tp mknn yg sy tau je la..hohoho..
abg joe tu..?huh..sy ni agak brutal sikit..dulu la..skrg lg sikit kurangnye..haha..
awk pon suke kueteow ek?meniru...!!haha..

p/s : awk memang pemalas..main game pun x mo ek..hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

eleh...dia yg tiru lps tgk wane blog sy...wekkk

nape tak mkn pedas??mmg tak mkn sbb tak tahan pedas or ada sbb2 kesihatan??

ishhh...msk utk wat taik gigi sendiri je wat ape...wekkkk

klu camtu sy kne pggil abg joe gak ke??huhuh

mane ade tiru awk...awk yg tiru sy...wekkk

p/s: byk keje yg nak kene settle ler...wekkk

EMOdisaster said...

eleh...sy x tgk blog awk pun sy mmg suke purple..werkk..!

ermm..dua2 kot..sy mmg x boleh pedas sgt.klu x, ke toilet lah arahnye..haha..

awk nak pgil sy abg joe..? banyak cantik...org terapat je leh pgil sy cmtu tau..hehehe..

p/s : keja ape?sibuk blogging jek..hahaha..

Si BuDaK KaChAk said...

tp awk tak pernah sebut pun yg awk ske warne purple sblum tgk blog sy kn???huhuh

tu la...sape sura manjekan sgt perut tu...tgk mcm saya time mnyusu lagi mak sumbat smbal blacan kt mulut...hahaha

cantik takde la tapi kacak tu mmg takleh nak dinafikan...hahaha...owh...pkwe awk je la yg pggil abg joe ek???hehehe

p/s : hah...blogging tu salah 1 keje la...huuhuhuh..

p/s/s : dok kt mane ek??ikbn blaja kos ape??

Rahmah Ram Ram said...

hua hua hua...kena tag pulak??

Insyallah adik ada kelapanagan sis bala tag adik tu ye secepat yagn boleh. mekasih ye :)

EMOdisaster said...

ade ape sy sebut...awk je yg x tau...huhuh...

perut sy ni mmg manje..tu sbb sy sihat sampai skng...x perlukan doc kan..? hehehehe.....

pakwe sy?? ops...jeng3...

p/s : awk da boleh resign dah kat klinik..haha..

p/s/s : sy duk kat pilah...blaja kat ikbn..amik kos pelukis pelan..

p/s/s/s : makan rendang semut banyak sgt eh..sampai lupe..haha

EMOdisaster said...

@kak rahmah : oke...hanya untuk suka2 je..hehe

Si BuDaK KaChAk said...

eleh...mmg tak sebut pun...kate sebut...wekkk

bgus la klu mcmtu...tapi rugi la kan tak dapat merasa mkn pedas2...nikmat tu mkn pedas2...sbb sy suke makan pedas...huhuhuh

jeng3??aik...takkan la ade pakwe pun taknak ngaku...tak bek tau...kemek ati dia klu dia tau awk tak ngaku...huhuhu

p/s: nape nak kena resign lak??

p/s/s: owh ye....pnah ckp...lupe plak...

p/s/s/s: eh...mane tau ni smlm sy mkn rendang semut??mlm ni nak mkn semut masak merah lak...hahaha

EMOdisaster said...

yayaya...awk menang si abg purple..! =)

ye ke..nanti awk carik la bini yg makan pedas2 ek..haha...sy bukan x leh pedas..makan tp sikit jek..

-komen dihentikan-

p/s : resign la, sbb awk leh jd blogger sepenuh mase..

p/s/s : pelupa...terok..! sian sy kena explain banyak kali..

p/s/s/s : awk masak ke..?nak sikit..anta kat sy eh..hehe..

Si BuDaK KaChAk said...

komen dihentikan??

owh...mengelat ek??

klu camtu sy pun boleh...


p/s: -komen dihentikan-

p/s/s: -komen dihentikan-

p/s/s/s: -komen dihentikan-

EMOdisaster said...

hahaha..mane ade mengelat..dah awk asik tanye pasal pakwe..mane ade pakwe2 dlm ni..ni blog la..hihi..
eh awk..esok sy mesti x dpt reply lg komen2..sbb broadband sy mesti kena potong punye..da 2 bln x bayar..hahaha...tp sampai malam ni boleh lg...hehe...@_@

Si BuDaK KaChAk said...

bile pulak sy tnye psl pakwe??sy juz ckp...awk yg ngelat...so takpe la...awk tak jujur pun nak berkawan sbnrnye...takyah tggu esk...arini pun takpe...

-KOMEN DIHENTIKAN-

EMOdisaster said...

alolo..merajuk ek..haha..betul ni komen dihentikan..? betul ni..? oke.......thanks sudi komen kat blog buruk sy ni...=)

Si BuDaK KaChAk said...

sy mencari kawan yg jujur dan iklas...

=)

-KOMEN DIHENTIKAN-

EMOdisaster said...

habis sy x jujur la...x ikhlas la..mane awk tau..? bole bace minda org ek..terer nye awk...
p/s : ape nye yg sy x jujur dan x ikhlas dgn awk....?hmm?

-KOMEN DITERUSKAN-

Si BuDaK KaChAk said...

mmg sy boleh bace minda org pun...nape??

p/s : klu awk jujur awk takkan mengelak utk mnjawab...

EMOdisaster said...

eii awk ni...da transform jd serius manjang ni nape..x syok la...cheer up sikit...sy nak tgk..hehe=)

p/s : ye la..sy malas nak jwb sbb sy malas la..sy x gemar..nti awk ckp sy over lak..nak nunjuk2..padahal mane ade pape pon..ala...susah la nak explain kat awk ni...awk ckp td, takkan ada pakwe x nak ngaku..sy malas..takut nti x menjadi..tu aje..paham...dah la...x yah ar serius sgt..sy lapar ni...=(

Rahmah Ram Ram said...

Alhamdulillah SIAPP!! mekasih ye Fuza...naik lengoh tangan dan kepala akak menaip dan berfikir pasal entri ni...

Enjoy dan terima kasih kerana sudi tag akak ye.

Selalu-selalulah singgah ke blog akak dan Semoga Fuza sukses selalu. :)

Si BuDaK KaChAk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
EMOdisaster said...

@kak rahmah : same2 kak...sy pun same..bile dapat je tag memang berjam la nak taip itu ini..panjang sngt..1st time join tag2 ni..hehehe...terima kasih kak..doakan sy..akk pun sama..=)

EMOdisaster said...

@budak kacak : ermm...yg nak tacing ni nape..sy malas tau buat entri pujuk memujuk awk mcm BFF awk buat tu...hahaha...dah la..ok klu sy salah sy mintak maaf...x mo ar cite pasal ni lg...jodoh pertemuan tu bukan sy atur..kalau status kat fb sy ke..blog sy ke..in a relationship sekali pun...tapi apa yg da tercatat utk sy belum tentu sama dgn apa yg sekarang ni...oke..?sy bebas berkawan dgn sape2 je..

Si BuDaK KaChAk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
EMOdisaster said...

eh awk ni...jgn tuduh tak tentu pasal tau..sy x kata sy ditinggalkan dengan lelaki yg awk tengok dalam gambar tu..awk jgn buat sy marah..jgn buat sy menangis..awk dah buat satu tuduhan yg besar...awk fhm x..? awak pun sedar tak cara awk ckp dgn sy ni awk dah hina sy...? awk sedar x..? awak tak tau cerita sebenar..awk da bg spekulasi macam2 kat sy...? sape yg sebenarnya tak jujur ni....

Si BuDaK KaChAk said...

sory klu sy silap...sy takde niat nak wat awk sakit ati or mara...juz sy mmg takleh terima la kalau ade perempuan yg curang...sbb secara otomatik sy teringatkan ex sy yg curang tu...tu yg sy mara sgt tu...lgpun nape awk tak terus terang je...awk mcm nak cover2 plak...klu btol da ade bf bgtau je la...awk jgn riso la sbb sy tetap akn kawan wlaupun awk da ade bf...gamba laki??dkt mane??bile pulak sy tgk gmba laki??

EMOdisaster said...

sory makan kari la...sy dah ckp..x payah ingatkan ex awk tu..da mmg ternyata dia tu ape-pon-tak-boleh..biarkan je la die..same la mcm sy..ex sy yg xde gune sesen tu..sy bukan nak cover..sy ade sbb tersendiri npe sy main tarik tali dgn awk td...gambar lelaki yg limited edition tu la..yg awk tgk tu..dah la..sy nak tnye..perlu ke hal pakwe2 ni dikisahkan dlm ni...adehh...ape yg penting skrg..xde cite curang ke..cover2 ke..ape ke..oke?tukar topik please..ade ape2 yg awk nak sentuh lg tlg emailkan terus kat email sy..sy x nak org lain baca dlm ni..sy yg malu..

Si BuDaK KaChAk said...

makan kari pun sedap ape...wekkk...
sy tak igt dia...tapi care awk tu yg buat sy mengingatkan kat dia...
ape sebab awak nak main tarik tali tu??sy nak tau...
suruh email tapi email tak bagi pun...so tulis je la kt sni....wekkkk

EMOdisaster said...

eh...wujud lg rupenye...hihi...sy tunggu awk mlm td xde pon..

ni ha amik email sy..allstars9028@yahoo.com

Juey Ha said...

done. penat betul nk buat ney. hehe tq tag :)

http://jueyhastory.blogspot.com/2011/11/tagged.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...