nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Friday, August 26, 2011

Kad Raya Untuk Semua...=)

Assalamualaikum...=)

Hai bloggers semua...apa khabar korang semua..?
Persiapan raya amacam...? Mesti meriah kan...
Sekarang ni sy tak banyak kesempatan nak berblogging..
Kalau dapat pun sekali dua dalam sehari..
Dan baca entri2 baru dari korang semua...
Dikesempatan ni jugak...saya ada sesuatu untuk korang semua...
Ni dia...taraa..

















Saya nak bagi kad raya ni untuk semua pembaca...
Maaf sangat2 sebab tak bagi pakai posmen...alamat korang pun tak ade..hehe
Maaf jugak kalau kad raya ni tak berapa nak lawa...baru belajar guna picture editing..
Ermm..ape lagi ek...?
Haa..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ye..
Salam kenalan dari blogger fuza untuk semua...
Raya ni jemput lah datang rumah..kat negeri sembilan..kalau sesape nak datang..just pm je fuza kat facebook tu ok...mesti jemput punye...hehehe...
K,bai....

Thursday, August 25, 2011

Tutup Radio Tu....!! Tolonglah....

Assalamualaikum...=)

Lagi cerita pasal kehangatan nak sambut hari raya...
Cepatlah hari esok nie....tak sabar2nya nak balik rumah dah ni....
Rindu kat emak, ayah dengan family lain...=(
Jangan lahh....nak balik cepat...
Merata-rata semua bukak lagu raya dah ni...adoii...
Maknanya makin tak sabar2 lah nak sampai rumah nie...hish...!
Sampai satu tahap aku cakap dengan kawan aku.."ko tutup la lagu raya tu...sedih aku..ingat rumah je ni.."
Dia jawab ape.."alahai...x syok lah xde lagu raya.."
Memang la x syok...tapi hati ni dah meronta2 nak balik...
Kalau x bukak lagu raye..tak boleh raye eh..?? Hehehehe....
Nasib baik lagu tu main kat laptop orang...
Kalau laptop sendiri...heee......

p/s : saye doakan korang semua semoga selamat dalam perjalanan pulang ke kampung..."Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin" =)

SEKALUNG TAHNIAH....! bakal doktor...!!

Assalamualaikum...=)

"Nak lap air mata kejap boleh...?"...erkk..!!
.
.
.
Air mata kegembiraan..terharu..terkejut..bangga...semua berkumpul jadi satu...!
Berita yg selama ni semua orang tertunggu2 dah terjawab jugak akhirnya...
Dan akhirnya dapat jugak membanggakan kedua mak dengan ayah aku...
(tapi bukan aku orangnya...huhu..)
Tapi......
Setinggi-tinggi tahniah diucapkan pada satu2nya adik aku...Nurul Hanis..!
Impian dia nak buat medic...buat A-Level kat oversea..tercapai jugak...
Alhamdulillah...syukur pd Dia sangat2...
Perasaan yg tak dapat digambarkan bila impian yg selama ini kita impikan tercapai..
Bangganya..bangganya..
Ni lah dia adik kesayangan aku yg bakal buat medic nanti...
Tarraaaa.....

Ehh...malu2 pulak die nie...x yah la sorok muka tu...
haa...ni lah dia...cute tak...?
single lagi nie...hehehe...


Ni lah dia adik aku yg sangat gila2 kan K-POP...!
Hmm...macam mane nanti eah...bile da jadi doktor nanti..
Doktor bedah orang sambil menari K-POP kot...hehehe....
Congratulations my dearest sister....
Semoga berjaya kat tempat orang...
Nanti ambik gambar banyak2....!

p/s : mesti die mengamuk aku masukkan gambar die...hehehe...jahatnye..jahatnye..



tak payah nak control cun sangat....

Assalamualaikum...=)

Haahh...what a tired day today...dari tengahari sampai malam ikut event majlis berbuka puasa...
Nak jaga "si budak kecik" tu lagi satu hal...
Kejap2 org mintak kite jadi photographer yg tak berbayor...
Hehehe..dah macam jadi fotografer feymes plak...klik sane..klik sini....ngeee~~

Jom baca cerita ni pulak...
Bila dah ade majlis2 macam ni...terutama bagi yg gegirl2 mesti nak cantik2...pakai baju kurung..
pastu yg boboiboy pulak mesti nak hemsem2 gitu...dengan baju melayu bersampingnye...
alahai...kan cantik...meriah..warna warni lagi...
Sukenye...sukenye....
Tapi lagi meriah kalau kemeriahan tu ditambah lagi dengan meriahnye sembahyang jemaah sama2...
apa yg aku nak kongsikan kat sini...semakin jauh ramadan tinggalkan kita..
dan semakin dekat syawal kepada kita...
semakin hilang kemeriahan nak berbuka puasa..nak terawih berjemaah...
Apa yg aku nak ceritakan ni berlaku dekat tempat aku lah...
Bagi kat tempat orang lain...mesti meriah lagi kot...
Alangkah indahnya kalau meriah2 dari awal tu diteruskan sampai ke penghujung...

Tapi berlainan dan agak "pelik" jugak lah apa yg berlaku kat tempat aku ni...
Masa majlis berbuka puasa...semua sibuk nak bergambar sana..bergambar sini..
Sampai sesak macam majlis orang kahwin pulak..
Penuh seh dewan tu...dengan macam2 jenis makanan lagi...
Tapi bila Maghrib jemaah...kenapa semua yg ramai2 tadi lari...?
Lelaki kira okeylah agak ramai jugak...
Tapi yang sedihnya perempuan ni...
Ramai lagi yg "period" dari yg boleh sembahyang nye...huh..dahsyat..
acara period beramai2 kot..
Bila tanya..(tapi tanya dengan cara sopan lah..)
"kenapa x nak join sembahyang sekali..?"
Jawapan yg diberi macam ni..
"Alaa...malas nanti nak kena buat balik tudung ni...penat lah lilit2..." (pakai selendang la tu..)
Aku : ??????!!
Dalam hati aku cakap...pada pemantauan sorang2 tu...memang ramai lah vogue2 nye..mengalahkan retiss...
Mungkin sebab tu kot x nak join solat...NAK JAGA @ CONTROL CUN sangat agaknye..

Lepas kena terjah dengan ustazah...baru lah sorang2 gerak...itupun setakat sorang dua je...
Yang lain..?? .............................
Bukanlah aku nak tunjukkan diri aku bagus sangat....tidak...
Tapi mana yg lebih penting..? mana yg lebih wajib...?
Control cun ke...? ke solat maghrib isyak tu..?
Nanti kot2 terlebih control cun sangat.....hilang pulak ke'cun'an tu kalau lelaki dah tegur itu ini..
Kan dah...tebal muka berinci-inci...
jadi apa salahnya kita sama2 ketepikan sekejap cantik2 tu....
Dan cantik2 untuk menghadap Dia pulak...
bukan ke Allah itu cantik dan Dia sukakan kecantikan...?

p/s : entri ini sekadar renungan bersama dan muhasabah diri sendiri jugak..tidak ada kaitan dengan yg masih hidup atau yg dah meninggal dunia..
p/ss : maaf atas penggunaan kata2 'aku' pd lebih dewasa..dan ayat2 kat atas yg sesiapa rasa agak bajet ye disitu..hehehe....peace~~



Sunday, August 21, 2011

Aku ke yang patut surrender...??!

Assalamualaikum...=)



Huh...memang x leh jadi nih....
Aku dah kalah....aku dah kalah...
Kenapa aku x leh lawan diorang ni...?
Padahal aku kuat dulu.....!! urrgghhh....x leh jadi...
Aku makin lemah...makin tumbang....
.
.
.
.
tapi....mane boleh kuasa broadband kalah dengan kuasa wifi...???
huwaaa.....kenapa...kenapa...??!
lembab je kelajuan broadband aku ni....
diorang yg berempat dalam bilik ni sesedap rase strawberi je pakai wifi...
aku ke yg kena mengalah macam ni..?
nak teruskan ke tak online...hmm..
ahhhh....i'm a loser...!!
.
.
.
hahahahaha...
gila ke tak gila...
k, ciao..

Saturday, August 20, 2011

you are my hero....yeahh...!!

Assalamualaikum...=)

haa..aku sekarang ni reti dah layan cerita ni tau...BoboiBoy...
aku pun x tau lah sangat cerita nye macam mana...
cuma sekadar tau sikit2 je la...
itu pun aku tengok budak2 kecik sekarang asyik nyanyi lagu tema die jek...
aku pun dah terikut2 lah sikit2...
boboiboy...!!
hahahaha....

video

LAYANNN...

LYRICS share #3

Assalamualaikum...=)

petang2 yg tengah hujan ni memang syok kalau tido...
tapi lagi syok kalau tido tu kita ketepikan dulu...
layan lagu2 yg bernada slow jek...
hari ni nak share satu lirik lagu...ermm....memang menyentuh hati...
kalau nak dengar sekali lagunya...klik SINI

Tolong Aku - Hujan

Tolong aku sahabatku
Dengarkan jerit hatiku
Tentang dia, tentang dia, masih slalu tentang dia
Ajak aku bersamamu
Kemanapun engkau mau
Tenangkan aku, tenangkan aku, sabarlah tenangkan aku

Dia pernah membuatku merasa sempurna
Hingga akupun menjanjikan slamanya
Namun ternyata mimpi yang dia punya berbeda, berbeda…

Aku takkan bisa hidup tanpa dia
Dia yang membuat aku bahagia
Tolong aku untuk melupakan dia
Sungguh hanya itu yang aku pinta

tu aje...k ciao...=)

aku semakin mabuk...

Assalamualaikum...=)


Eh kalau aku mabuk..sempat lagi aku menaip2 macam ni...?
Ahh...ape2 je lah...yang penting aku dapat lepaskan sakit yg ada ni...
Aku geram...!! aku geram sampai aku sanggup buat kerja ni...!!
minum sampai mabuk...!!

yea...aku mabuk...sebab aku dah minum overdose ubat batuk tadi....
aku dah tension sangat...!!
tension sebab batuk ni tak elok2 lagi....huwaaa....!!
ape nak buat nie...dah hampir 5 hari batuk ni berlarutan...
macam tak ade tanda2 nak elok je pon.....
ubat batuk dah berape banyak telan dah...
sampai nak hilang suara asyik batuk je..
mana taknye...belum pun sampai 2 minit...kejap2 je dah uhuk3..!
kalau perlahan x pe lah jugak...ni aku rase macam dah mengganggu orang lain je..
tambah2 lagi waktu malam...huhuhu...mesti member2 aku x leh tido..
termasuk lah aku...
that's why aku telan ubat batuk ni sampai overdose...huuuu....
ok skang mata pon macam da separuh tertutup...
jangan esok x bangun2 sudah....kot2 effect ubat tak abis2 lagi...ngee...

k nite2 all....zzzZZZzzz....

broadband VS. WiFi

assalamualaikum...=)


korang pernah tak rasa persaingan yg teramat...?
ha..ni lah yg aku rase sekarang ni...
line broadband aku tengah disaing-saing oleh line wifi kat sini...
sebelum ade wifi ni laju jek broadband ni...
sekarang ni..macam beratus lelaki tgh kejar sorang perempuan...
berlumba2 pulak...so dah terganggu kelancaran perjalanan broadband aku...
ish3...ni rase macam nak pergi putuskan jek wayar wifi tu...
nak surfing internet pon macam nak kena pikir 18x...
nak tunggu loading pun sempat buat kerja lain kot...
hmm...sabar kan aje...sebab wifi ni dah ramai org pakai...
nak pakai je..kena beli kad topup..
macam topup no fon plak..maxis..celcom..
kalau macam ni..aku yg sebagai pengguna broadband rugi la...
line da start lembab macam siput sedut...iskk...
so...macam mano..??
tak dapek den nak nolong an do...
soba yo lahhh...
hehehehe...k ciao..

Wednesday, August 17, 2011

Nak Tukar Header Lah...

Assalamualaikum..=)

Blogwalking time...!
ermm...jalan2 sane sini kat blog orang lain...
tengok diorang punye blog semua best2 woo...
dan satu lagi header diorang sume cantik2 la....
aku teringin nak tukar header blog aku...
tapi serius aku tak reti...tak reti nak design semua2 tu...
cantik je kan...hish...! jealous3....!
ade sape2 tak yg sudi nak ajar atau tlg buatkan header baru untuk aku...?
kalau sudi korang tolong la ajar aku...
aku ni memang mentah dalam header mengheader ni...huhuhu...
thanks ye...
yg penting aku nak "header yg tersangat COOL..!"

p/s : maaf atas penggunaan ganti diri 'aku' bg yg lebih tua..=)

"Segmen Jom Kenal Dan Tambah Rakan Blogger"

Assalamualaikum...=)

Wah..tibe2 aku jadi minat balik nak bersegmen2 sume bagai...
tambah2 lagi segmen yg nak memperkenalkan blog kita dengan blogger lain...
jadi ceritanya..aku da join segmen ni..


jom kenali saye yg baru setahun jagung ni...

nama panggilan blogger : emoDISASTER
tarikh mula berblog : mac 2011
rakan blogger terkini : 42
target tambah rakan blogger : beberapa je...kalau ade yg sudi nak follow..=)

tu aje...gracias..

bila burung jadi rapper....

assalamualaikum...=)


















tergelak2 aku tengok movie RIO ni...
movie ni dah lame kot..tapi aku baru dapat tengok...
tengok sorang2...gelak pon sorang2...
boleh bagi 4 1/2 bintang kot....
cerita ni ade diselitkan dengan musical...
aku suka tengok burung2 ni nyanyi...terbang2 sana sini..macam diorang menari...
comel sangat2...tambah2 lagi bila 2 ekor burung - Jewel dengan Blu...
last2 diorang jadi kapel..dapat anak 3 ekor...kaler biru jugak...comel jek..
antara lagu2 musical yg ade kat dalam Rio ni :
Real in Rio, Let Me Take You To Rio, I Wanna Party (Hot Wing), Telling The World,
Drop It Low, Pretty Bird ( burung jahat - nigel)
ape yg aku dapat komen...memang mantap hasil kerja omputih ni kalau buat kartun...
macam realistik...fantastik...bombastik..huhhu....
various artist yg tukang "bersuara" utk burung2 ni..
Anne Hathaway, Jessie Eisenberg, Jamie Foxx, Will.I.Am, Easter Dean, Carlinhos Brown,
Taio Cruz, George Lopez and The Rio Singers...
rasa nak tengok banyak2 kali...(member aku dah kemaruk dengan cite ni dah...)
sape2 yg belum tengok lagi..carik lah cerita ni...
best..!
ok tu aje...ciao..

dia dah mai dah...dia dah mai dah....!!

Assalamualaikum...=)

perghh...memang aku terkejut ala2 monkey tadi...
nasib baik lah aku ni xde penyakit kronik a.k.a sakit jantung atau yg samadengannya...
kalau tak, tak sempat aku nak menghirup udara 1 syawal..
huh..bahaya...bahaya...
nasib baik jugak lah laptop ni x terpelanting tadi..
dek terkejutan yg teramat sangat tu...mau nye terbang not2 ringgit malaysia aku...

ini alkisahnya...

tengah2 syok BW....tiba2...
(pintu terkuak dengan kasarnya...sambil lecturer menampakkan mukanya yg cun)
lalu berkata dengan nada marah dan seriusnya...
"hey korang ni nak saya campak semua laptop2 tu ke..??!"
"Sampai bila korang nak hantar duty 4 kat sy..?! sampai sy nak merayu2 kat korang semua..?!"
bla...bla...bla...bla....#%&^*()@#!
..............
"kalau sy tunggu sampai 25 haribulan ni tak ade sorang yg datang cek drawing, sy bagi gagal semua..!"
"korang gagal, gagal lah...biar tangguh lagi setaun kat sini...!"

lalu pintu pun ditutup dengan kasarnya...
-END_

hahaha..ganas x ganas nye lecturer aku tu...da la die jenis cepat touching dengan student die..
nak2 lagi yg jenis degil x nak anta assignment n etc tu..
dah la tadi dia dok mengusyar2 aku je...
nasib baik laptop ni x menghadap arah die masuk..kalau x, free aje kene fire..hohoho..
aku berani gelak dalam hati je la...n berani nak pandang die..sebab..
sebab duty 4 yg die maksudkan tu...aku dah siapkan..
group kitorang da lame hantar kat die..
dah siap print out pon..hehehehe..
untuk group lain tu...menganga terkedu...!

hmmm...untuk kesekian kalinya..cik datang sendiri mengamok...
perkara setahun yg lepas datang kembali...hahaha...
rasa macam nak nyanyi lagu "DIA DATANG"...
dengan dress up kebaya dia hari ni..memang seswai lah..hehehe....
oke lah..wayang pendek dah pun selesai...
sambung buat kerja beb..!

k, ciao...

wordless wednesday #4 - adeh..sakitnye..

Assalamualaikum...=)


=(...=(...=(

Tuesday, August 16, 2011

Rilek Sebentar Mau Promote Blog Anda

Assalamualaikum...=)

apa khabar korang semua...?
puasa tak hari ni...haa..korang ade pape tak nak buat..?
aku nak ajak korang join segmen terbaru dr Releks Sebentar ni..
cube lah klik kat banner bawah ni..senang aje...=)








dah klik..? ok cantik...
selamat ye semua...papai...

Monday, August 15, 2011

LYRICS share #2

Assalamualaikum...=)
Annyeonghaseyo...^__^

hari ni nak share lirik lagu k-POP pulak...
senang je nak nyanyi...nak ikut..
jom layannn...



FT ISLAND - Hello Hello

*korean version


annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye 

mariya saranghandan mariya
mot itneundan mariya dasi doraoran mariya 
aniya ije waseo igeon aniya
neowa na jeongmal saranghaetjanha 

Listen up I
Nobody nobody nobody no one neo bakken eobseo
ship nyeoni jinado gangsani byeonhaedo neo bakken eobseo 
baboya nal boran mariya oneuldo neoreul hyanghae sorichyeo 

annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae
nan Hello hello Oh neon Goodbye goodbye
ajikkkaji neoreul saranghandan mariya 

mariya bogo sipdan mariya
mot bonaendan mariya jebal gaji mallan mariya 
aniya ibyeoriran mareun aniya
neowa na ajik saranghajanha 

Listen up I
annyeongira malhamyeo dagawatda sarangiran mallo nal baboro mandeureotda
hamkkehan siganeun neol mot itge mandeureotda geurigo tteonagatda
neobakke eomneun naege neon tto dareun annyeongeul malhanda 
geojitmal nal bogo malhaebwa jeongmal nal tteonal georan marini 

annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae
nan Hello hello Oh neon Goodbye goodbye
ajikkkaji neoreul saranghandanmariya

Everybody say La la la
Everybody say Ha ha ha
Everybody say Ta ta ta
Everybody say Hello hello hello
naega neol bureul ttaen Hello
nega nal bureul ttaen Goodbye
uriseoro dareun seulpeun insamal
saranghanikka Hello hello
andwae Goodbye goodbye
jabeuryeogo hamyeon meoreojineun naui sarang
nan Hello hello Oh
neon Goodbye goodbye
oneuldo oechineun neol bureuneun insamal
Hello hello ijen
Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae
nan Hello hello Oh
neon Goodbye goodbye
ajikkkaji neoreul saranghandan mariya

p/s : haaa...amek kau..berbelit lidah mak...ni ha english version utk lagu nie..

*english version


Saying goodbye, hello-hello, now goodbye-goodbye
A word, a word that means “you’re the one I love”
A word that means “I can’t forget you”
A word that means ”come back to me again”
No, it’s not the time to come
I really loved you
Listen up!
Nobody-nobody-nobody no on
There’s no one like you
Maybe this well keep going strong and in ten years
There still won’t be anyone like you
A word that means ”I’m an idiot to only look at you”
Today I want to shout to you
Saying goodbye, hello-hello, now goodbye-goodbye
I keep trying to forget you, but I can’t
I hello-hello oh you goodbye-goodbye
I mean, until now I’ve loved you
A word, a word that means  ”I want to see you”
A word that means “I can’t send you away”
A word that means “please don’t go away”
No, I’m not saying we’re parting
I still love you
Listen up! I came to say goodbye
Saying that I love you, it made a fool out of me
I can’t forget all the times we spent together
Therefore, I went away
You’re not the only one for me
You’re just another one saying goodbye
Look at me, and tell me a lie
I really mean you should leave me
Saying goodbye, hello-hello, now goodbye-goodbye
I keep trying to forget you, but I can’t
I hello-hello oh you goodbye-goodbye
I mean, until now I’ve loved you
Everybody say la-la-la
Everybody say ha-ha-ha
Everybody say ta-ta-ta
Everybody say hello-hello-hello
When I call for you, “Hello”
When you call for me, “Goodbye”
We have different sad greetings
Because I love you, hello-hello, no goodbye-goodbye
Even when you’re far away, you’re still my love
I, hello-hello, oh you, goodbye-goodbye
I’m crying today, calling for your greeting
Hello-hello, now goodbye-goodbye
I keep trying to forget you, but I can’t
I hello-hello oh you goodbye-goodbye
I mean, until now I’ve loved you

p/s : suwitt sangat kan....hahaha...ok..tu aje..
k ciao..

ala-MAK....aku bosan lah...!!

Assalamualaikum...=)

hai u'olls....dah nak tido ke...?relax la dulu..baru pukul berapa ni...
ooo...esok nak mula kerja eak...
alaMAK...bosan nyee..!! masuk Isnin je rase tergeliat sikit nak bangun pagi2...
nak pergi kelas....sabor aje le...da rutin harian dan mingguan...kan...
hehehe...

jadi hari ni...topik ape pulak eah yg aku nak kongsi ape yg terlintas kat wotak aku ni...
hmm...oke cube korang perhatikan ayat2 kat bwh ni..
ape yg korang perasan...

1. "alamak...!! aku terlupe la nak bawak laptop td..."
2. "alamak kau ni....sehari tak kacau hidup aku boleh tak..??"
3. "barang ni je yg kau mampu bg kat aku?? alamak...x de barang bagus lg ke..??"
dan...lain2 ayat yg korang rasa korang pernah sebut word tu..
(maaf ler klu BM agak terabur...haha)

ye...perkataan ALAMAK...
cube refresh balik...dan korang ade alert tak..
dalam sehari..dan dlm perbualan seharian...ade tak korang tersebut perkataan alamak tu..?
haha..mesti macam samar2 jek kan...macam perasan tak perasan jek..

ape yg bermain2 kat taman permainan minda aku ni...
dari mane eak perkataan "alamak" ni wujud...?
rasa2nya dalam kamus DBP mcm xde je..huhu..
(kalau ade..maap ler..lame x bukak DBP tu...huhuhu...)
ha..balik pade topik asal...macam perkataan2 lain jugak...
kadang2 tu perkataan tu dah jadi satu habit bagi kita nak sebut...
kalau x ada...x sah la...ye tak..?

aku ade la sorang member ni...dia suka sangat cakap perkataan alamak...
alamak itu..alamak ini...macam mengeluh pun ade...
sampaikan pada satu2 masa...aku tegur die..
"ko ni..asyik alamak..alamak..alamak...macam boring je nak dengar..cube ko tukar pulak..
alayah...alayah...haa..tak pun..alatok..alatok...nak lagi best bunyi cube sebut aladin..aladin..."
haha...rasa lawak tak dengar perkataan baru mcm tu...macam pelik kan...?
cube korang try sebut...bile berbual pastu cakap lah..
mesti orang lain akan ckp pelik je...betul...cube buat..
mesti yg tergelak pun ade...percaye lah...sbb aku sendiri pernah ngetest nye..
hahahaha...serius..kelakar...!

sebab ape...bila sesuatu yg kita dah biasa buat...kita mesti tak akan perasan tentangnya...
dan bila kalau dah terperasan...mmg macam2 lah spekulasi dan pengubahsuaian yg ada...
tak gitu...?

jadi..boleh tak hasil dari alterisation yg dah dibuat..akan jadi macam ni..

1. " alayah...hari2 menu same..."
2. "alacik...buku aku koyak pulak..."
dan seterusnye..
(ade rase lain tak..atau lagi best..atau biase2 je..?)
apepun pandangan korang...yg penting ianya kelakar..
tak salah kan mencuba yg terbaru..?
hehehehe...

ok nite2 semua...
ciao..
p/s : alamak..terlupa..maaf atas penggunaan "aku" pada yg lebih tua dr saye...^__^


Sunday, August 14, 2011

salah ke PERIGI CARI TIMBA...??



Assalamualaikum....=)

Ahad dah tiba...!! hooyeahh...
kejap lagi nak keluar kejap...pegi beli barang...
sementara nak tunggu azan zuhur masuk ni...
ade sesuatu yg terlintas dalam fikiran...
yang membuatkan aku terus nak mintak pendapat semua...

semua kan tau yg aku ni dilanda ribut taufan perasaan...
(cehh...macam lah semua ikut kisah hidup aku...)
aku ni dah macam digantung tak bertali pulak..
ditinggal tanpa apa2 keputusan yg muktamad oleh si dia...
kenapa perkara macam ni berlaku kat aku...??
aku tak mintak diuji macam ni...
sungguh...aku sayang gila kat si dia...
tapi kenapa dia buat aku macam ni...macam patung x bernyawa...??
dan sampai hari ni aku selalu mesej dia...cuba call dia...
tapi 1 habuk pun tak terbalas...
aku pun tertanya-tanya samada dia wujud lagi atau tak...??

ye..memang aku akui...aku ni da macam PERIGI CARI TIMBA...
betul ke tak..?? (kalau aku salah tlg betulkan...)
tapi tak salahkan...kalau aku cakap kat dia..aku syg dia...
semua orang kat dunia ni berhak untuk menyayangi dan disayangi...
adakah sikap aku yg perigi cari timba ni terlalu melampau...??
terlalu dipandang rendah oleh masyarakat sekarang...??
kenapa dia tak boleh nak faham...

kalau dia dah ada orang lain...cakap lah..
jangan seksa aku macam ni..dan aku macam jadi separuh gila pulak..
nanti dikatanya gila meroyan...
yes...gila meroyan...orang pernah label aku sebegitu rupa...
dan aku boleh bersabar dengan label yg diberikan...
sebab aku sangat yakin pasti ada hasilnya kalau orang yg teraniaya ni...
(teraniaya la sangat...)

dan apa yg perlu aku buat sekarang??
perlu ke aku terus pujuk dia...cari dia..dan tundukkan sikit ego dia..?
atau aku perlu pergi jauh2 dari hidup dia...
atau aku yg perlu buang dia jauh2 terus dr hidup aku..??
aku buntu....!!
kalau aku terus pergi masuk meminang dia macam mana??
laaaagii kerja gila...!!
huh...aku berserah padaNYA....













k, ciao...







Saturday, August 13, 2011

"Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim"

Assalamualaikum...=)

wahh...raye da nak dekat...
mase umo2 macam ni ade gak terpikir..layak ke dapat duit raye lg...??
hehehehe...
tapi tgk2 ade orang nak bg kad raye dan duit raye sekali lahh...
untunglah ade blog ni....sume dapat...hahaha...
x mo cakap banyak2...jom kite join ni..
v
v
v

KLIK JANGAN TAK KLIK..=)

pastu nak tag orang2 ni..

1) makcik KAY
2) fatin
3) shiqin

oke dah...
nak duit raye...oh duit raye...
lalalalalaa~~

k ciao...!


                   

Juadah Berbuka Puasa

Assalamualaikum...=)

Alhamdulillah ramadhan makin menghampiri ke pertengahan bulan...
Esok pulak dah masuk hari yg ke 13..
Dan pada sesiapa yg pergi solat sunat tarawih malam td..
kelebihan nya ialah, "ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.." insyaAllah...

tapi untuk entri ni Emo bukan nak cakap pasal tarawih..
tapi juadah yang tiap2 hari kita makan untuk berbuka..
selama 12 hari berpuasa ni...juadah apa dan bagaimana korang makan untuk berbuka ye..?
ye lah...sama ada korang masak sendiri ke..
beli kat bazar ramadan ke...atau sekadar alas perut dengan kurma dan air..?? ikut sunnah Nabi betul ye...
hehehehe....
tapi emo boleh agak yg majoriti rakyat malaysia yg berpuasa ni mesti akan kejar bazar kan..?
sebabnya..banyak pilihan...sedap2 pulak tu...dan ada sesetengah makanan pun susah kita nak jumpa kalau bukan dalam bulan ramadan kan..?tu yang beria betul pergi carik kat bazar..jumpe setahun sekali la katakan...

bila dah ke bazar pulak..mesti rambang mata..termasuk lah diri emo sendiri...
memang sampai dah tak tau nak beli ape...banyak sangat...
nampak itu...nak beli..nampak ini..nak beli...padahal duit bukan ade pun..hahaha...
tapi bila dah beli tu..mesti x nak berhenti pulak...kan..?
sampai tangan tak cukup nak pegang plastik tu sume...
haa...jangan korang tak tau...sampai ade yg pegi kat kereta simpan barang makan...
pastu patah balik nak sambung beli...hahaha...memang belanja sakan lah gitu..
tapi yg jenis macam tu...bukan diri emo lah...x kuasa nak patah2 balik tau...haha

bila dah beli semua yg rasa patut..and puas hati tu...
tiba lah time berbuka...memang tak sabar2 nak tunggu walaupun 5 minit lagi ni...
ish3...teruknye..sampai kan pinggan tu penuh dek makanan yg bermacam jenis...betul tak..?
tak...emo tak kate korang...emo cakap orang2 yg kat luar sana tu...
jangan lah marah emo..bulan pose ni kan...
hehehehe...

tiba2..."Allahuakbar...Allahuakbar...."
Yes..! baca doa.....settle kan dengan kurma dulu...ikut sunnah Nabi...
Pastu mula minum seteguk...
Dan pastu...hmmm...nyum3....haa...makan semua...sumbat...
sumbat punye sumbat...macam sebulan tak makan...
tiba2 berhenti tengah jalan...padahal baru 10 kali suap ni...
dah terasa kenyang...tapi tengok atas meja banyak lagi yg belum terusik...
dah macam mane pulak ni...nak sambung...macam nak meletup dah perut ni..
silap2 haribulan...jadi makanan tong sampah jugak...
sedihnya dengan perbuatan kita sendiri...MEMBAZIR..!
korang ade tak rasa macam tu...
dah penat2 berhabis duit beli banyak2...tapi last2 nya terbiar macam tu je tak makan...
ade kan..?

jadi topik ni lah yg emo nak kongsi dengan korang semua...
pernah tak korang terfikir...dalam bulan puasa..syaitan dirantai digari..
tapi kita berbelanja sakan sampai tak ingat dunia...
itu dah dikira hasutan syaitan ke..?
itu NAFSU namenye...oke...
kita beli bermacam2 jenis juadah sebab mentaliti kita ni berfikir..
dah sehari suntuk perut tak diisi dengan ape2 pun...
jadi..masa berbuka lah untuk topup untuk yg pagi tadi punya...
tapi bila waktu berbuka da tiba...haa...apa dah jadi..?
tak habis kan...tak ke membazir namanya...

jadi korang semua...jangan lah tamak...
memang lah makanan ade beratus2 yg dijual..tu semua utk m'kaburkan mata oleh hasutan nafsu aje...
ape salahnye beli apa yg perlu je...ataupun yg betul2 teringin sangat nak makan...
mesti tak kan jadi masalah...duit pun tak terbazir...
bila nak solat tarawih pun...selesa je..
takde lah perut terasa sebu je sepanjang solat..sampai tak larat nak bangun dah..
betul kan ape yg emo ckp ni...
tapi x salah kalau korang semua nak beli bermacam2 jenis juadah..
tapi niatkan lah untuk bersedekah kat surau2 atau masjid2 utk moreh nanti..
dah tambah lagi pahala utk bulan pose ni...ye tak..?
bukan ke berbuat amal sedekah menyedekah tu satu amalan yg mulia...
(ye lah ustazah...) hehehe...
so..mari sama2 kita renung2kan..dan selamat beramal..
save lah duit untuk beli baju raye...hahaha...

haaa..jangan lapar pulak tengok makanan ni..hehehehe.....

p/s : emo bukak pose tiap2 hari dengan kurma..air milo dengan biskut aje...tu pon da kenyang...^__^

ok da malam nak tido..
k, ciao...!

Friday, August 12, 2011

nak kongsi lirik sikit boleh..?

Assalamualaikum...=)

i dedicated this song with lyrics to someone..(name kept secret)

WHEN IT'S TIME - GreenDay

Words get trapped in my mind
Sorry I don't take the time to feel the way I do
'Cause the first day you came into my life
My time ticks around you

But then I need your voice
As the key to unlock
All the love that's trapped in me
So tell me when it's time to say I love you

All I want is you to understand
That when I take your hand
It's 'cause I want to
We are all born in a world of doubt
But there's no doubt
I figured out
I love you


All I want is you to understand
That when I take your hand
It's 'cause I want to
We are all born in a world of doubt
But there's no doubt
I figured out
I love you

And I feel lonely for
All the losers that will never take the time to say
What was really on their mind instead
They just hide away
Yet they'll never have
Someone like you to guard them
And help along the way
Or tell them "when it's time, to say I love you"
So tell me "when it's time, to say I love you


check this video's out...!
have a nice day...! ^__^

k,ciao...!

Thursday, August 11, 2011

ahh...nikmatnyaa....leganya...

Assalamualaikum....=)

Oppss...anda semua jangan tertipu dengan tajuk entri diatas yea...
sebenarnya aku ni...dah berbelas2 kali dah menggeliat...
duduk lama sangat macam ni lah jadinya....
dah tu..tambah2 lagi duduk statik macam org kena ikat dengan rantai besi...
mana tak nya otot2 badan pon tegang macam getah sayur kena tarik...
bila dah menggeliat tu...mula lah..macam2 aksi dan gaya ade..
hahaha...(lagipon cover pulak dengan laptop..nak curik2 makan kalau time tak pose pon clear!)
hehehh..
nasib baik aku sorang je duduk depan dalam kelas ni...
budak2 semua tak berapa nak nampak sangat lah..hehehe...
(da macam pengajar tak bertauliah pulak...duduk tempat lecturer..hehe..)
abis tu...meja besar...lagi selesa ape...
selesa sebab bawah meja ni lah port aku selalu nak membuta...hahaha....
ni sekali kalau dah kantoi...memang tak lah...

ni pon da rasa macam nak menggeliat lagi jek...
jap3...
menggeliat + menguap...(da mcm badak hyppo dah...) hahahaha...
tu la..aku da ckp...clean n clear..xde orang nampak...
bila dah menggeliat ni...terasa kan nikmatnye..
lega pon lega...mcm baru lepas keluar dr encik jam~~
erkkk...!! hehehehe...(ketawa sopan..)

oke lah...menggeliat..menggeliat jugak...
jangan sampai salah urat satgi..sudah lah...
nanti tido dalam kelas terus pulak sebab x leh jalan...hihihi...=)
ermmm....huarghh...syoknyeee.....!!

merepek lagi aku nie..
k, ciao...!


serius aku tgh homesick...!!

Assalamualaikum...=)


mood : tersangat sedih...!

aku homesick ke sekarang??
walaupun tiap2 minggu balik...??
memang la tiap2 minggu balik..sebab aku tak biasa kalau tak balik umah ujung minggu...
hehehe...

hallaaaa....aku nak balik rumah lah....
kenapa x dapat balik...
minggu ni dengan minggu depan x boleh balik..
sebab ade kelas ganti...
aku rindu kat mak ayah aku...
rindu nak bukak puasa dengan family untuk minggu ni lagi..
dah la kat rumah tinggal mak sorang2...
kalau ade pon dengan abang sorang tu...
selalunya ada lah jugak teman..akk aku yg sorang tu..
tapi sekarang nie dua2 akk aku alhamdulillah da selamat sampai kat tanah suci Mekah...
dan diorang pun tengah menjalani ibadah umrah..
sampai bila pulak giliran aku eh..insyaAllah...
tapi aku homesick sgt2 sekarang sebab..
mak aku bukak puasa sorang2...
tak ada teman nak borak2...kalau ade pon dengan mak sedara kat rumah atas...
aku kesiankan dengan mak aku tu...hmmm...

apa yg aku dok harapkan skang..
aku doa2 lah memo tu berubah...
boleh balik...ye tak..??
tapi kalau tak jugak....
nak buat macam mana...terima je lah...
huuu...sedihnye...

aku merepek lagi..
k ciao...!

Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #3 - aktiviti masa lapang


susah nak ubah tabiat macam ni...hahaha.....teruknye perangai...! peace..

Sunday, August 7, 2011

terima kasih semua...

assalamualaikum...=)

penat berjalan hari ni...!
tapi tak penat mana pun...takat jalan2 kat seremban je kot..hahaha...
aktiviti yg "penat" sgt tu..jemput adik dengan akak...
diorang balik..nak berbuka sama2 hari ni..
so hari ni semua ada..kecuali ayah..sebab ayah da pegi masjid dulu..
utk jalankan tugas dia...oke.

tapi hari ni...happy sangat..
sebab....
ni haa...tadaaa...!!


nampak tak..?? akhirnyaa....^__^
adik aku hadiahkan tadi...hehehe..(tapi hadiah mintak..)
hahaha..tak pe kan..?sebab da lama dah nak buku ni..
jimat sikit duit aku yg x berapa nak ada tu..huhu....
sorry lah sebab gamba sebenar xde..x sempat nak amik...
credit to encik google...trimas..=)
lepas tu akk pulak belanja kek...dari KING's Confectionery...belated birthday punya kek..
swiss blackforest..nyummy...sedap nye...toink3...
anyway...thanks a lot to my sisters...!!
taun depan belanja lagi...haha..

xde idea nak cerita panjang...
so...novel time...!! novel baru kan...
k, ciao...!

Wednesday, August 3, 2011

wordless wednesday #2

assalamualaikum...=)

___Indahnya Kejadian Ciptaan Tuhan___


cuba lihat pada warna2 putih pada pokok tersebut...
ianya sekawan burung bangau yg hinggap..
sekali tengok macam bunga kan..?
subhanallah.....=)

Tuesday, August 2, 2011

EDEN TERKONO BEB...!!

Assalamualaikum...=)

fuza nak ucapkan berbanyak terima kasih pada semua kawan2 yg ingat birthday fuza...
dan yang wish jugak...dan ade jugak kwn2 yg wish 'berisi'...
hahaha...ade yg call..ade yg wish kat fon...n paling majoriti of course lah kat FB...
sebab ade notification ye tak...? huhuhuhu...
dan yg paling bermakna mesti lah ucapan dr org tersayang...
my beloved mom and dad....=) sayang mak n ayah..!
tapi mana hadiah fuza...?? hehehehe....mengade2 nye...!

ade birthday..mestilah ade hadiah kan..?
hadiah yg aku dpt ni dr kawan2..."special" punye..
dan hadiah ni kot yg paling aku x kan dapat lupakan...
ingatkan tak kena..rupa2 dapat jugak..adeh...
bermula dr kerja2 mengecat lantai dengan izzairi dengan mirzan...pastu pegi pulak pd gurau2...
si mirzan dah mula calit cat tu kat tangan aku...
aku pon berlawan2 dengan dia...masuk pulak si lokman...
habis dua2 belah tangan aku penuh dengan cat minyak tu...diorang yg buat...!
cat minyak tu paham2 laa...kalau da kena susah nak hilang...
kalau nak hilangkan kena pulak guna thinner...panas wooo....

alang2 tangan da kotor...aku pun da geram...hehehh...datang idea jenayah aku ni...
dendam mesti dibalas...aku pon...dengan muka x bersalah calitkan cat kat muka lokman..
sekali terkena pulak kat sipi2 mata dia...dengan spec dia sekali..
hah..puas...! hehehh...
dalam puas2 aku tu...heh..aku pulak yg terkena balik...!!
punya la senyap2 si lokman berdiri belakang aku...
aku toleh je............ha kau...jari dia dah standby kat sebelah pipi...
tapi bukan kena kat pipi...tapi kena kat sini...
tengok gambar ni...ni la hasil jenayah dia...



















korang tengok ape yg die da buat..?? dah macam gothic murtad dah muka aku..!
kena pulak kat gigi...biru...!!rasa macam nak nangis...huwaaa....!!
tapi diorang jahat...diorang gelakkan aku...gelak kuat2...kurang asam punye junior...! hehe..
boleh pulak diorang gelar aku "nenek tua xde gigi"...perghh...
da la banyak pulak cat tu...sian aku tau...
si mirzan nak pujuk...die cakap bersihkan dengan thinner...
aku dah cuak...panas..bahaya tu...last2 dia tlg lapkan...
pedihnya...masyaAllah...Tuhan je yg tau...
aku da rasa macam thinner tu masuk sampai rongga tekak aku...
dah la puasa...tak nak batal macam tu je...
tahan...tahan...ludah2 je air liur..x nak tertelan punya pasal...

aku rasa macam dah terbakar je bibir aku...rasa tebal macam angelina jolie...
aku dah cuak je...hmm...sian kat aku...function x senonoh betul budak2 nie...
aku x boleh nak marah..kalau tak...x sporting la kan..?hehehe...
last2 aku basuh jugak tangan dengan thinner tu...
effect die..kulit aku kering...pijar..balik bilik basuh dengan sabun basuh baju...hurmm...
ape pon..mirzan bagi lukisan ni kat aku...nak pujuk punya pasal..


ops...gambar ni xde bagi makna ape2 ye...hehe..(tukang lukis-mizan..tukang kaler-yan)














aduhai...macam2 lah kerenah adik2 junior aku nie...
aku seronok dengan diorang..memandangkan aku pun dah last sem...
ni lah hadiah dan kenangan yg paling bermakna yg aku pernah dapat...
terima kasih semua....kawan2...
semoga kita berjaya sama2 bila dah keluar nanti yea...
tu ajee...

k, ciao...!

selamat hari lahir fuza...

Assalamualaikum...=)

Allah selamatkan saye..
Allah selamatkan saye...
Allah selamatkan mahfudzah...
Allah selamatkan saye...

HAPPY BIRTHDAY...!!!

isk3...xde sape nak nyanyi kan utk aku ke...huwaaa...sedihnye..
hehehe...
alhamdulillah...meningkat sudah setahun lagi umur aku...ke 21 tahun..
ape..?? 21 tahun..?? macam tak percaya...
Allah masih beri peluang untuk aku teruskan hidup..dan belajar erti kehidupan ni...
dan menjadi hambaNya yg taat akan perintahNya dan kedua ibu bapa aku...
ye..mak dan ayah...
terima kasih mak dan ayah kerana telah membesar dan menjaga anak mu ini...
menjaga anak yg sangat nakal ni..dengan tabah dan sabar...
memberi makan pakai yg secukupnya...
semoga di usia yg semakin menginjak dewasa ni aku akan lebih matang...
menjadi seorang anak yg solehah...
dapat membalas segala jasa kedua org tua aku..
dan berjaya di dunia dan akhirat...insyaAllah...
aminn ya Allah..perkenankan doa hamba...=))

k, ciao...!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...