nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Saturday, June 23, 2012

Post Pertama Guna Android

woot.. woot.. dah sekian lama tak update blog ni.. bila update baru je tah ape la rasanya.. hahaha.. selama ni tulis blog pun guna laptop buruk tu.. tapi kali ni.. untuk pertama kali nak try guna fon pulak.. ehem2.. sebab aku pun baru je lagi guna fon cqnggih2 ni..haha..jgn la heran eh..malu den... first time guna fon update blog tersangat lah payah... tekan tu tak dapat.. ni pun tengah struggle lagi ni...haiyoo..ini macam pun ada ka? huhu.. well.. malas nak tulis panjang2..hari pun da nak nampakkan sang suria... mata pun da ngantuk.. ape lagi.. jom bobok.. hehehe.. oke.. selamat pagi semua...

Wednesday, April 4, 2012

Mood menjengah ..

Morning ... 2.30 am ... Tiba2 datang mood nak menaip ... Mood nak update blog jugeee ... Hik3 ... Ade member dok menanye kenapa dah lama tak update blog ... Ermm .. Kenape eak .. Kenapa ? Alasan bz ke ? Tak kot .. Hehehe ... Takde idea dah dalam penulisan maya ni haa ... Rase macam nak berenti je tulis2 blog ni .. Hehehe ...

Pening dengan wajah baru dashboard ni ... phew !

Wednesday, February 15, 2012

10 Je Lagi ! Kemon .. kemon ..kemon !!

Assalamualaikum ... Pagi yg indah ! Aku sampai ofis awal sikit hari ni .. (Awal 10 minit je pun ..) Eh , kira awal jugak la tu kan ...

Semalam follower aku dah bertambah lagi sorang ... cukup dah 90 ... Kali ni aku nak mintak jasa baik semua .. Tlg lah promote blog aku ni kat kawan2 korang .. Aku nak tambah lagi 10 orang ... Nak cukupkan 100 follower pun jadi lah ... Hehehehe ... Kekwat tak ingat lak kan ...?? Blog tak seberapa .. Nak promote2 macam ni .. Nak BW malas .. Nak buat contest lagi la takde langsung .. Update status pun sebulan sekali ... Macam mana nak jd blogger baik .. (aku sedar tu) Eyapeda ... Heuw3 ...

Hurm , ape yang penting aku happy berblogging ... Tak menyusahkan orang lain sangat pun kan ..? Hehehe ... Ingat ye korang .. Tolong tau ! Hahahaha .... Jahat !

Tuesday, February 14, 2012

SENYUM | aduhai ... binatang ini !

Assalamualaikum ... :)

Korang semua rasa ngantuk tak petang2 ni ? Nak cuci mata tak biar segar balik ? Tak payah guna timun lah .. Mana nak dapatkan timun kalau korang ada kat tempat kerja .. Kan ? Jom cuci mata dengan tengok ni je ... Harap enjoy !














Amacam ? Korang ade rase nak terkeluar kencing tak tengok ? Kalau takde .. Takpe lah .. Hehehe ...
Nanti aku nak carik sekor .. Nak bela ... Hahahaha ...!

Selamat Hari Ulangtahun , Mak !

Assalamualaikum .. :)

Tanggal 14 Februari 2012 .. Genaplah usia bondaku yg tercinta ke 54 tahun ... Dah separuh abad dah umur mak ... Mak , selamat hari ulangtahun .. Semoga mak dilanjutkan usia .. Dimurahkan rezeki .. Dilindungi Allah selalu .. Diberi kesihatan tubuh badan selalu .. Diberkati dimana jua hingga ke akhir hayat .. InsyaAllah ... Moga Allah makbulkan doa anakanda mu ini .. Sayang mak sangat2 ...

Sayang mak !!!

Kejutan untuk Mak :
Yang paling tak boleh bla , ayah boleh buat hiruk2 sebab nak bagi kejutan kat mak ... Hurm .. Pucat jugak lah mak masa tu .. Dah la gelap , ayah suruh padam lampu ... Lepas tu tiba2 ayah menjerit2 .. Cakap kat mak yg kitorang bergaduh .. Kat dapur lak tu .. Hahaha .. Kelakar .. Bukak2 lampu je , terus nyanyi .. Tengok muka mak , pucat habis .. Kesian pun ade ... Tapi nak buat macam mana .. Idea ayah yg tiba2 tu lah .. Hehehe ... Syukur lah tak jadi benda lain pulak ... Mak berdebar2 masa tu ... Dah macam function birthday budak remaja dah tengok ... Lepas tu mak dengan kami semua webcam dengan adik yg belajar kat Mesir ... Rasa terharu sangat2 ... Tahun depan , kami buat lagi ye mak ! Heheheh ....

# Maaf gambar tak dapat dimasukkan atas sebab tertentu .. Untuk tatapan keluarga sahaja ... Apa2 pun .. Alhamdulillah .. Allah masih berikan kesempatan kpda kami sekeluarga lagi sekali untuk bersama2 ...

Monday, February 13, 2012

Si Tamak ..

Assalamualaikum readers ... :)

Urgh .. Hate Monday ! Bosan + malas nak bekerja .. Huhu ...
Masuk kerja bukan boleh buat ape pun ... Kalau takde kerja duduk jep ... Hurm .. Bosan kan ?
Sambil2 tengah layan Facebook , Twitter , BW ni ... Hati rasa nak dengar radio .. Tapi tak tau mane lak punca nak dengar .. Tiba2 dapat pulak idea nak dengar radio online .. Hehh ... Zaman sekarang kan dihujung jari je ... Klik sekali macam2 boleh dapat dah ... Itu lah hebatnya teknologi zaman ni ..
Tapi nak dengar yg mana 1 eh ? Banyak sangat nie ... Hehehe ...

Ini dia dah tamak sangat dah

Hurm .. Ni tak cukup lagi ni .. Ingatkan nak tambah lg .. Hot FM , Suria dengan Sinar .. Tapi tak jumpe lak .. So, dengar yg ni je lah ... Silap2 haribulan maunye hang laptop aku ... Tukar sana tukar sini ..
Ye lah , Kalau lagu tak sedap mesti la nak tukar channel .. Kan ..? Lalalala ~

Wednesday, February 8, 2012

Alone ... :'(

Assalamualaikum readers .. :)

Korang nak tau tak .. Masuk ofis je tengok2 Nana takde .. Dia tak datang hari ni sebab demam .. Hurmm ... Kekok nye .. serius ! Da la aku baru berapa hari je kat sini .. Kalau aku tau lah Nana amik MC hari ni .. Aku pun ambik jugak ... Bukan ape .. Aku pun demam jugak ni .. Tapi gagahkan jugak diri masuk kerja ... Drive jauh2 lagi .. Hurm .. Penat seh ! Bosan ... Nak balik ... Rehat ...!

# Nak mintak cuti kat Bos lah .. Boleh tak incik Boss ..... (muke kesian ...)

Tuesday, February 7, 2012

Segmen | Dreams Become True

Assalamualaikum .. :)
Sape yg belum tidur lagi .. angkat siku .. hihi !
Hoh .. setelah sekian lama tak berhapdet ini blog .. Masuk2 je .. kene tagged kat incik WanBlur ni .. Terima kasih daun keladi la ye .. Macam tetau je nak panggil Eyden Purple plak tu .. Hohoho ...
Alkisahnye begini .. Wan tagged aku sebab nak suruh join satu segmen ..

Halakan pointer mouse korang kat banner n .. KLIK !

Dah bace kan syarat2 beliau ? Oke .. Done everything .. Dan ni lah impian aku kalau anda semua nak tau ...

1. Nak berjaya dalam kehidupan . Dunia ( Jd seorang arkitek berjaya) & Akhirat ! InsyaAllah ...
2. Kalau ada rezeki , umur yg panjang , nak bawa mak, ayah , & 1 keluarga pergi Mekah .
3. Ditemukan jodoh sekali seumur hidup . Nak kawin dalam 5-6 taun lagi .. InsyaAllah ..
4. Hidup dalam kehidupan berkeluarga yg sangat2 bahagia hingga akhirat .. :)


Erm .. Selesai ~ 
Kali ni nak tag :


k, nite all ... :)


Thursday, January 19, 2012

Oho .. Ini kerja kau ya !

Hai u'olls  ! Macam mane hari korang hari ni ? Ada baik ka itu macam ? (erk .. sejak bila berlidahkan tamil ..)
Haa ... dalam entri kali ni .. Aku nak bagi korang tengok gambar je ... Penat ar nak taip menaip ni ..Hehehe ...
Dalam entri sebelum NI dengan yang INI sudah jelas terbayang diruangan mata .. Bahawa aku sangat lah tak ada kerja .. It's almost 3 weeks ! Hoiyooh...! Tensen3...
Disebabkan perkara itu terjadi .. Maka keluarlah perangai tidak memberi contoh yg baik dr aku sepanjang berada kat sini ... Hahaha .. Layan ...









Sikit je ni ... Yg selebihnya .. Rahsia .. Hahaha ... Bosan lah praktikal !

Spontaneous Thursday #1


" Senyum ... Tak Perlu Kata Apa-Apa ... Bukan Kena Bayar Berdolar-dolar ..."


Wednesday, January 18, 2012

troublemaker hari aku betul !

Benda ni terjadi 2 hari yg lepas .. Tapi aku tetap nak cerita jugak .. Sakit hati , terpana jugak lah aku ni .. Agaknya tu lah pembalasan untuk pekerja yang suka merayau time opis macam aku ni ... Korang mesti tertanya2 apa dia kan ? Errghh ...!! Aku terpijak taik ! Taik anjing pulak tu ! DOG SHIT !!
Nasib baik kering .. Tapi dalam dia tak habis masak lagi bak kata kawan aku ...Hahaha ..
Terus pergi carik rumput ke , sebarang tanah ke .. Last2 jumpa sabut kelapa kat satu kedai ni .. Ape lagi , rembat je lah .. Tauke tak nampak .. Hehehe .. Jenayah !
Agak2 dah x de warna , bau dan rasa ( takde lah aku pergi rasa dengan jari .. Euuwhh ! ) aku beli lah air mineral .. Lepas tu siram .. Hmm ... agak2 boleh jadi ke macam tu yea ..? Dah halal digunakan ke belum ? Kena samak lagi kot ?

Ni haa ! Geram3x ...!!
Teman member pergi klinik gigi ... Panas ... Tak ingat ... Dah la baru ditimpa taik .. Lepas tu berpeluh2 pulak ... Adoi .. Klinik ni pun satu .. Kecik satu hal .. Nasib baik lah nampak satu seat ni ... Dan ada menatang penyejuk ni ...

Kipas Ajaib !
Fuhh .. Lega .. Duduk betul2 sebelah kipas .. Bagus jugak klinik ni akhirnya ... Hahaha ...
Amacam ? Tragis tak cerita aku ? Huwaaa .... Sayang nye kat kasut tu .. Takkan nak buang ??
Hurrmmm ...


wordless wednesday #12 - wink3 ...


semoga Allah merahmati diri ini dan dia ...aminn .. :)

Tuesday, January 17, 2012

Wow ! Sangat Meng''amazing''kan !

Kritis dan kreatif ! Hanya tu je yg mampu keluar dari kata hati aku ... Teruja pun ade .. Macam mane lah diorang buat ni kan ? Mesti dengan penuh kesabaran , keyakinan yang tinggi , kebolehan dalam diri ,dan ke-ke yang lain lagi lah .. Korang nak tau ape ? Layan je lah gambar2 kat bawah ni ..











Cantik kan ? Teringin nak buat macam ni ? Jom kite ramai2 ke pantai ... Kite buat satu competition nak ?
Sape menang dapat hadiah pasir satu pantai ... Sape kalah , makan pasir la jawabnya ... Ada bran ?? Hahahaha .....

Monday, January 16, 2012

Info | Kunci Rahsia Allah S.W.T

Assalamualaikum  :)

Ada 5 perkara ghaib yang menjadi rahsia Allah s.w.t dimana kita (manusia) ataupun makhluk2 lain yang tidak mengetahuinya ... Hal ini dipetik dari hadis Bukhari iaitu ,

Dari Ibnu Umar r.a , dari Nabi SAW baginda bersabda , " Lima kunci perkara ghaib , tidak mengetahuinya melainkan Allah , iaitu :

1. Tiada yg mengetahui apa yang tersimpan didalam rahim (kandungan wanita) melainkan Allah .
2. Tiada yg mengetahui apa yg terjadi pd esok hari melainkan Allah .
3. Tiada seorang pun yg mengetahui bila hujan akan turun melainkan Allah .
4. Tiada seorang pun mengetahui di negeri manakah dia akan mati melainkan Allah .
5. Tiada yg mengetahui bila kiamat akan terjadi melainkan Allah .


Pemilik ilmu itu adalah Allah SWT. Tiada sesuatupun yang luput dari pengetahuan-Nya, yang nampak mahu pun yang tersembunyi di mana manusia dan makhluk lainnya tidak diberi ilmu oleh Allah SWT melainkan hanya sedikit sahaja. Ilmu manusia jika dibandingkan dengan ilmu Allah ibarat setitik air dalam lautan. Firman Allah yang bermaksud:” "Katakanlah : kalau sekiranya lautan menjadi tinta untuk (menulis) kalimat-kalimat Tuhanku, sungguh habislah lautan itu sebelum habis (ditulis) kalimat-kalimat Tuhanku meskipun Kami datangkan lagi dengan lautan yang sebanding dengannya sebagai bantuan." (al-Kahfi :109)

LYRICS share #4 | Asap Ini Membunuhku

Aku berjaya mencipta sebuah lirik copycat ! Aku dah boleh jadi penulis lirik ni ... Hehehe ... So, hayati lagu terbaru dr aku ni yea .. ( bagus betul duduk dalam kepompong masyarakat perokok dalam opis ni ..dapat idea .. hehe.. )

Kau membuat , ku kepeningan ..
Kau membuat , ku tak keruan ..
Kau membuat , ku tak berdaya ..
Kau menghembuskan asap 'tuk diriku ..

Bagaimana caranya untuk
Menghapuskan kerasnya baumu ..
Ku sedari , ku tak terdaya ..
Ku tak seperti yang kau inginkan ..

c/o :
Kau hancurkan aku dengan asapmu ..
Tak sedarkah kau telah melemaskanku ..
Lelah peparu ini menghidumu ..
Asap ini membunuhku ...


Bagaimana caranya untuk
Menghapuskan kerasnya baumu ..
Ku sedari , ku tak terdaya ..
Ku tak seperti yang kau inginkan ..

Ulang c/o

Artist & Lyrics by D' Emodisaster .

Kulit Album terbaru Kumpulan D' Emodisaster
Maafkan aku ... entri ni hanya gurauan sahaja .. Hehehehe ....




Important Message | Perhatian untuk Blogger2 Gegirls :)


Assalamualaikum ... :)

Sape yang berani katakan yg dia bergelar seorang blogger wanita ? Saya .. saya ! Ha, kan ade tu .. Nak tanye ni .. Korang dah join belum group Girls Blogger kat Facebook ? Kalau belum sila lah join ... Klik aje kat banner tu kalau nak ... Aku dah join dah group ni .. Ramai gile kot .. Account FB lame dah pernah join .. Tapi FB tu da tak guna lagi . Ni untuk FB baru , baru nak join balik .. Group ni adminnya Miss Nadya .. Hmm .. Bagus ade group macam ni .. Boleh BW .. selain tu boleh tambah kenalan blogger ... ( Tapi aku pun tak tengok2 lagi page ni .. tak tau mane satu nak tengok .. Hehehe .. )
Oke tu je info untuk pagi ni .. Tibe2 ade lak idea .. Gedik ! +_+

Pagi Isnin yang gelabah !


Sentap ! Gelabah aku dibuatnye ! Dah la serasa macam malas je nak bangun pagi tadi . Biasa lah , pagi Isnin kan ? Sape yg suka ... Hari pertama nak kerja lah , sekolah lah .. dan macam2 lagi ... Lepas tu boleh pulak kereta kecik tu merajuk tak nak hidup ! Aduh ... aku dah la lambat nak pergi kerja .. Ni nak buat hal pulak ... Geram punya pasal , start enjin , press minyak kuat2 ... Hambik  kau .. Minyak pulak dah 'E' ... Perghh .. Memang sentap lah ... Jahat kan aku ? Menjahanamkan kereta no 1 .. Hahaha ..! Alhamdulillah ... Everything's fine after all ... Sayang kat kau wahai kereta .. Muah3 ..!

Ni lah Sang Kancil yg bijak main2kan aku di pagi buta ... Hish !

Oh ! Berangan tak sudah !


27 Dresses ! Haa ... Sape dah tengok cerita ni kat TV2 tadi ? Sweet kan cerita ni ? Betapa bersungguhnya Jane ( Katherine Heigl ) dengan cita2 dia menjadi seorang bridesmaid yg dah berjaya menguruskan 27 perkahwinan ... Huhu ...

Sebenarnya bukan nak cerita pasal plot movie ni satu persatu ... Tapi tertarik pada satu scene cerita ni .. Dimana bila Jane ni dah stress dengan perkahwinan adik dia Tess ( Malin Akerman ) , penulis yg bernama Kevin Doyle (James Marsden) ni datang pujuk Jane ... Pujuk punya pujuk ... Kevin hadiahkan sebijik handphone kat Jane sebagai tanda persahabatan disamping untuk membantu Jane menguruskan lagi jadual kerjanya dengan lebih teratur ... Daripada dia gunakan sebuah diari yg dah digunakan dr tahun 1997 tu .. (macam Kevin cakap laa... hehe ..)

Fuyoohh ! Sape nak buat macam tu beb ? Bagi benda mahal semata2 sayang punya pasal ... Tu lah yg dikatakan cinta tu buta ... Apa2 pun boleh bagi .. Asalkan kita boleh tengok orang yg kita sayang ni hidup bahagia .. Korang boleh buat ke ? Alah ... Takat bg barang2 macam tu .. Pe de hal jah ! Ye tak ? Hehehe ...

Hmm ... Sape lah jejaka yg baik hati nak bg aku iPad ke , iPhone 5 ke , Tabs ke ... kan ? Hahaha ... Berangan lah kau Fuza .. Tapi kan .. Ni time aku praktikal lagi ni ... Kalau aku dah kerja sok ? Dengan sibuk yg terlampau ... Kot2 lah guna diari tahun 1997 untuk buat schedule kan ? Bahagianya hidup ade orang hadiahkan 'diari canggih' kat aku .. Hahaha .... Sudah2 lah berangan tuu ....

Sunday, January 15, 2012

Macam-macam la Facebook ni ..


Alahai .. Facebook ! Erm .. Macam menyusahkan orang pun ade jugak kan ? Nak bersecurity2 bagai ... Banyak kali dah , asalkan aku nak like satu2 page je pun .. keluar security check ni . Tapi sebelum2 ni takde pulak . Pelik lah . Agaknya sekarang ni tahap keselamatan Facebook dah kurang kot . Asyik kena hacked agaknya .. Aku pun tak tau ... So, ikut dan layankan aje lah ... Hehehe ...

Saturday, January 14, 2012

Bloglist | Jom Sertai Bloglist Shazwan Azizan


Hahaii ... Kena tag kat si kachak ni lah pulak .. Last2 minit lagi . Entah sempat atau tak nak join .. Sebab tarikh tutup nya 14 hb .. Hehehe .. maaf la ye kalau lambat .. kalau sape2 nak join lagi untuk malam ni .. sempat kot .. atau nak review blog shazwan , klik je kat banner atas tu haa ...

blog ni tak lah special . tapi blog ni di cipta dan dikategorikan sebagai blog

> Peribadi &
> Informasi

saye nak tag Ainon

thanks !

Friday, January 13, 2012

bukan kena bayar pun kalau senyum ...

tengahari tadi aku teman kawan aku pergi klinik gigi ... nak tanye pasal braces katenye .. klinik pertama , layanan memang tiptop ! tapi takdelah macam layanan VVIP .. lagipun kebetulan je pun takde patient .. dan pembantu doctor tu pun tengah buat gigi palsu .. so, kitorang borak2 lah tujuan kitorang datang ... lepas da survey harga apa semua .. kitorang gerak lah ke klinik lain .. mane tau kot harga lebih murah ke .. nak buat kat kerajaan .. dah terlebih umur pulak kawan aku ni .. dia cakap kena bawah dari 17 tahun ... macam tu pulak ye !

sampai2 je kat klinik ni , kat kaunter tu nampak gayanya bertudung , memang dah kompom lah melayu ! dari jauh lagi kitorang dah lemparkan senyuman bagai nak rak yg mampu mencairkan hati sesiapa yg melihatnya . chewah ! tapi , bila dah dekat je ...

'' assalamualaikum , kak .. " sambil tersenyum .

" erm , waalaikumsalam . " muka straight !

maka kawan aku ni pun bincang2 lah dengan akk tu .. aku tak amik port pun . tapi ada satu je yg kurang memuaskan hati aku yg tengoknya . gaya dia layan customer ! pergh , bapak sombong der ! dah lah senyum pun tak bagi .. layan orang pun nak tak nak je .. tambah lagi dengan muka tak confidentnya jawab soalan member aku tu .. maka aku pun usyar je dengan hujung mata aku ...

dalam hati , " kak, muka akk tu kalah asam jeruk kak .. macam mintak tapak converse sy je akk ni . cuba senyum sikit ." haha, yang part converse tu aku tipu . tp kalau betul pun ape salahnye ... cakap dalam hati je kan ? bukan die dengar .. lalala ~

tapi kan , cukup tak puas hati betul la aku ... nak kata kerja panas2 , duduk dalam bangunan pulak . Takde aircond pun , kipas ade .. aman je ..patient tak de.. Jadi ape salahnye bagi layanan dan senyuman disebalik paras muka yg cantik tu ... Bukan kena bayar pun , betul tak ?

Bukan aku nak membandingkan si akak ni dengan akak yang pertama tu .. tapi dah banding dah pun .. ye lah , kalau korang pun .. dapat dua layanan berbeza , mesti korang pilih yg baik2 je kan ? Kalau aku lah , senang je . Nama je kerja kat klinik gigi . Tapi mulut tu nak bercakap atau senyum nampak gigi pun payah ! Camne orang nak datang lepas ni ?
Korang pikirlah sendiri .

# biarlah senyum sampai macam ni sekalipun


asalkan jangan orang cakap kita sewel sudah !

## YES, nobody is perfect ! but we can make it double perfect ! do the change !

Thursday, January 12, 2012

pekak ke aku ?

"fuza , cik zai tu sepupu kamu ke ?"

"hah ? entahlah, tak tau ."

kawan aku pulak, "la kak, cik zai yang kat depan tu la .. akk tu tanye, sepupu akk ke ? "

yg aku, "hah ? ohh...bukan, dia mak punya sepupu ."

akk tu, "ye la, mak sedara lah tu... "

dalam hati aku tertanya2 balik, 'mak sedara ke ? padahal anak die tu pangkat anak buah kat aku . jadi kitorang sepupu la . bukan mak sedara ..' (sambil terpinga-pinga)

adeh , termalu sendiri pulak .. hehehe ...
ahh , lantak lah ! bukan die nak buat investigation pun .. haha..
malu siot ! tak dengar !
sorry , aku belum tahap pekak lagi .. just tak dengar je ..sebab yg bertanya tu duduk jauh ...
dan aku pulak , kebetulan hari ni gatal2 pulak nak pakai menda alah ni ..

see ? ni semua menatang ni punya punca 'kepekakkan sementara' aku .... 
jd moral of the story is, jangan dengar lagu bila tengah bercakap dengan orang lain !
haha ...

Wednesday, January 11, 2012

eh, rabu dah ?

tersonyum leba ! soda tak soda eh da masuk aghi ghobu dah ?? hahaha ...
ops ! sorry semua , gatal2 nak speaking nogori lak . takpe, belajar sikit2 yea . lama2 nanti terer lah tu .. hehe ..
okay back to the topic .!
huish , sape tau esok apa yg bakal terjadi kat diri dia ? cet ! jangan mengarut lah , nobody knows , except Allah . faham tu adik2? aku pon tak tau ape yg bakal terjadi kat diri aku esok , ataupun 5 minit jap lagi . mudah2nya dilindung Allah.. aminn .
tapi sekarang dah masuk rabu . apa yg pasti da masuk hari ke 7 aku bergelar trainee . eii , tak sabarnye nak tunggu rabu 2 bulan setengah akan datang . hahaha...
tapi ape lak motif aku tunggu hari rabu ni ? hari jumaat kan ade . lagi best .
jawapan : entah, aku pon takde jawapan untuk soalan tu . hahaha .

sebabnya rabu kan hari wordless wednesday untuk semua blogger2 . kebanyakannya aku tengok semua buat WW tu.. makanya , aku buat entri pasal rabu ni, sebab aku tak nak berwordless ! aku nak cakap ! sebab aku geram dengan somebody . eh bukan , bersome2body gak lah .
tapi malangnya geram aku tu tak dapat nak diungkapkan sebagai gambaran . jadi terpaksalah aku berkata2 .
hehehe .

dan lebih malang lagi entri geram aku ni takde kaitan pun dengan kegeraman yg sedang aku lalui sekarang...
kah3... rasa kena tipu tak ? hehe jangan lah marah . nanti kita pergi makan aiskrim-bayarsendiri nak? sedap tau... keh3...

tidak bersyukurkah manusia ini ?


tak terkata , tak terluah dek mulut .. i'm speechless ...! perasaan pun sejuk membeku ... bermakna aku tak teringin nak gelak , atau nak marah , atau berkecil hati ... everything was far , far away from my heart .. (cewah, speaking !)

cuma jauh di sudut pembaris jangkasudut hati aku ni , aku tertanya-tanya ... adakah manusia sebegini tak mengenal erti bersyukur ? tak ke beliau tau , erti persahabatan yg sebenar-benarnya datang dr Allah .. tp kenapa dia sanggup buat macam ni eh ? macam dunia ni dia sorang yg punya . ANGKUH ! sungguh , aku admit petikan dr FB kat atas ni dtgnya dr seorang sahabat ( pernah bergelar sahabat ) . DAN AYAT2 BELIAU DITUJUKAN KAT AKU . yea.. datangnya dr kesilapan kecik... berubah jadi kes besar ! hasilnya , macam tu lah...

bukan tujuan aku nak memalukan dia , mungkin dia tak terbaca kot entri nie... tapi kalau dia baca , alangkah bagusnya . semoga terbukak pintu hati dia , moga dia sedar yg dia sekarang sama "kerdil" macam aku di sisi-NYA... tak gitu ? so , tak payah sangat lah nak mendabik dada kat atas "dunia" yg dah dia cipta sendiri ..

Monday, January 9, 2012

sikit hari lagi boleh arwah aku kalau berterusan macam ni...

"maaakkk... tolong maaakkk..."
oh man...! damn..! sesak nafas aku...! serius la weyh...
aku pening dah duduk dalam ni berudarakan wangian asap rokok ...
korang boleh bayangkan tak bila duduk dalam aircond , lepas tu bertemankan asap rokok yg boleh jammed kan kepala otak ..? boleh kan ?
sebabnya asap tu tak lepas ke mana ... then terkumpul je dalam bilik tu ... oh God..
serius aku cakap aku memang anti-rokok n anti-perokok...! nak merokok , boleh . tapi stay away from me lah ... kalau tak dengan mulut2 tu sekali aku bakar..! hahaha .

hurmmm.... kalau macam ni , sesihat2 aku ni boleh jadi pendek umur tau tak ? hehehe... ( ajal maut di tangan Tuhan ... ) ape korang ingat tak bahaya ke kalau kita bukan perokok sekalipun ? tempiasnya sampai jugak tau tak ..?  ahh.. macam mana ni... boleh mati sesak nafas aku !

bosan lagi... :(

ahh, 2 3 entri ni aku asyik nak mengeluh je... tak tau lah kenapa... dan semuanya bermula sejak aku masuk praktikal ni ha laa... aku bosan tau tak..? amik course lain... yg buat keje nye lain... adeh... aku ni da la pemalu sikit orangnye.. dah tu camne nak bercakap dengan staf kat sini..? dok berborak je la dengan member praktikal sorang tu... pegi site pon dengan die... aku di bagitau awal2 masuk aritu, yg projek takde awal2 tahun ni... tapi... hurmm... please lah... somebody... give me some work to do... segan satu, nanti sampai hujung praktikal, ape pun tak dapat kat sini... aiyoo... kerja... oh kerja.. bila kau nak kemari... come to me hoyeah.. hehe.. +_+

# semoga tuhan memudahkan urusanku di sini... amin...

Friday, January 6, 2012

aha..! "sweet" nye YELLOW PAGES..!

korang kenal kan buku yellow pages..? dulu buku ni terkenal tau.. tapi tak tau lah sekarang ni wujud lagi ke tak menda alah kuning ni.. (zaman kan da canggih2...) rumah aku pun ada sebuah... nak carik nombor telefon lah... paling gayatnye tau..tengok nama dengan alamat rumah sendiri...konon2 popular la tu.. masuk buku... haha....

ni ha buku nye kalau ada yg tak tau... versi malaysia xde pulak, thanks acik google..!

tapi korang pernah tau tak yellow pages ni boleh membawa masalah...?? dah lah so sweet... :) lepas tu....
urm.. nak tau ape die...? 
tak nak cakap lebih korang layan lah ni.... haha...

video

enjoy..! kbai..!


orang memberi, kita menerima...

syukur Alhamdulillah.... erkk! kenyang hari ni...balik rumah dah tak cari nasi dah... kat opis untuk hari ni da tiga kali makan.. sekali makan bayar-sendirian-berhad... 2 kali lagi... F.O.C lee... hehehe... hurm.. dah la baru 3 hari je jadi trainee kat sini.. lepas tu orang ajak makan pulak tu...bukan nye makan dengan acik2 cleaner ke, hape ke.. ni makan dengan orang atasan dengan staf2 tuh... (tapi makan last2 la... bile semua da abis makan...) hehe... tak pelah, janji..MAKAN..!

mula2 agak segan jugak lah... ye lah, dah la awak orang baru.. tiba2 dengan muka kurang malu pegi makan..hahaha... menu tengahari, nasi putih + ikan semilang sambal + ayam masak kari + sayur campur.. (maaf lah, eksaited + segan punye pasal, tak sempat snap pic sebagai bahan bukti..hehe..)
menu petang, haaa... hamek kau... KFC - 2 ketul ayam... kelaass kau maria..! tengok, sape yg senang2 nak bg makan KFC free ye tak..? majikan aku jugekkk.... hehehehe..... thanks warga JKR pilah..! walaupun saye segan ngan korang semua... hehehe....

ape kate korang...? terliur tak..?? mesti punye... walaupun makanan tu tak mewah.. tapi kalau dah dapat...perghh..! memang tak engat dunia la kau...! sllrrpp....!! burrpp...!! kenyangg..... tersandar mak...!

macam ni la ghope aku bile sedap2 melantak tadi...! haha...

Wednesday, January 4, 2012

day 2 - masih tak berubah

huh....!
dah masuk hari kedua ni...tapi tak dapat sebarang kerja...nak mintak..macam segan pulak...adui...sungguh aku tak tau, blur dengan keadaan macam ni...! rasa macam nak give up jer..! dah tu pening kepala... opis ni..tempatnye memang bebas untuk merokok ke...?? merokok dalam aircond pulak tu...! ahhh...shit..! sungguh aku tak tahan dengan bau rokok...!! bukan nak tunjuk lagak...tapi dalam hati ni berkata jugak... tak ke diorang ni belajar etika kerja... salah satunya dilarang merokok dalam kawasan kerja...pergi la luar kot... abis orang keliling ni... tak difikirkan pulak keadaannya...? ahhh....

pagi tadi dah lah lambat punchcard...! sebabnya dr semalam tak siap... hadui..macam2 masalah lah hari ni...tambah lagi dengan mengantuk tahap dewa nya...betul2 bawah aircond...dengan bau rokok yg tak hilang lagi....ahhh.... dem..!

aku harap petang ni dapat sedikit kekuatan untuk tanya kerja apa yg patut aku buat...tapi..hurm...!
BLUR..... &%^$#@*!

Tuesday, January 3, 2012

hari pertama...tugasan bermula...!

bismillahirrahmanirrahim.....

dengan lutut yg terketar2...melangkahkan kaki kanan masuk ke dalam pejabat JKR....
muehehe...hari ni first day praktikal lahh.... nervous siot...tapi berbekalkan kekuatan yg amatlah seciputnye tu...aku kuatkan diri jugak....adehh....

hurm... tapi hari ni, relax je...sbb supervisor takde... tapi agak mati kutu jugak lah duduk kat ofis ni...dah la duduk bawah aircond...perghh...maunye 10x pegi toilet...
alhamdulillah, ade lagi sorang budak praktikal...nasib baik perempuan...kalau laki...huh..! lagi lah tak tau nak buat ape...ekekeke...

so sekarang ni...memandangkan takde ape kerja nak dibuat...relax je lah dulu..nak biasakan diri dengan suasana baru kejap...hehehehe.....caw cinn caww.... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...