nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Tuesday, November 29, 2011

Sarapan Pagi Gua...memang kenyang..!

Orang lain makan sedap2 time sarapan pagi... Nasi goreng, mi goreng, nasi lemak, teh tarik...macam2 jenis makanan sumbat dalam perut.... tapi lain pulak aku... pagi2 tak boleh terima sebarang makanan..kalau tak, meragam lah encik perut ni.... tapi disebabkan tak nak kosongkan perut ni... maka dengan ini aku bersarapan dengan mende alah ni jek....

ihsan encik google

tapi bukan tiap2 hari aku makan benda alah ni...kadang2 je..itupun kalau ade stok...kalau takde...takde lah...
sedap ape sarapan aku ni.... tak menambahkan taik gigi..tapi menyegarkan bau nafas lagi adelah.. hohoho....
korang dah try...??

p/s : gula2 HACKS ni ade satu kegunaan "jahat"... korang tau...? nak tau meh sini aku kasi tau... tapi bile korang tanye la... tak tanye tak kasi tau de...hahaha...


Friday, November 25, 2011

Sebulan Je Lagi OK...?

Assalamualaikum... =)

0040 a.m. - Masih sibuk dengan kertas2 yg ntah-ape-ape-ntah tu...hehehe... dah nak last2 sem ni lah yg membuatkan bilik ni jadi terang benderang dengan jayanya... ngee...sebab masing2 nak siapkan fail dengan folio.... alkisah nye lah....
takpe lah..sibuk sekejap je pun...sebab dah nak tamat study kan..that's why lah sibuk cenggini...sedar tak sedar, dalam sibuk2 dok mengira tarikh..tengok2 tinggal lagi sebulan je nak habis belajar kat IKBN ni..? thank God...Alhamdulillah... lepas ni dah tak menghadap tempat ni lagi dah... muka budak2 "juvana" kat sini... dah takde dah buat benda yg sama lagi tiap2 hari...dan yang penting...ni haa...

tak payah tengok body x cantek pon..

UNIFORM doploh-pat-jam ikbn...
tak lama lagi dah tak sarung lagi baju biru ni....so takde lah mata tu asyik nak biru aje..
hehehe... dan ni lagi satu...


perghh...bau...! campak sungai ikan pon mati...!

KASUT @ SAFETY SHOES yg tersangat berat...! tapi dah 2 tahun pakai...dah lali dah jari jemari kaki ku ini...muehehehe.... ( tapi mana tau dah keluar nanti, kerja kena pakai jugak..? dah ready dah semua tu...hehe )

RINDU..?? hurmm...mungkin tak lah sangat kot...sebab tempat ni...tak payah cakap lah..banyak yg pahit dari manisnye.. berpuaka..! haha... ape2 pun tempat ni dah banyak bagi aku ilmu yang cukup bernilai.. walaupun tiap2 hari goyang kaki.. pengajar2 dan semua kakitangan siku-lutut-jari-peha-betis IKBN ni...arigato..!

p/s : next time akan menyusul cerita pasal ikbn pulak ek...! ;)


Thursday, November 24, 2011

bila aku TENSION.....


bila aku TENSION... aku rasa nak membebel...
bila aku TENSION... aku rasa nak maki kat org yang terbabit..!
bila aku TENSION... aku dengar lagu kuat2 kat earphone..biar bergegar gegendang..
bila aku TENSION... aku nak tengok video lagu yg rancak2...
bila aku TENSION... aku lebih suka menghadap laptop..
bila aku TENSION... aku nak dengar lagu jiwang2... (rasa macam dalam novel..)
bila aku TENSION... aku tak kan tido..sebab lagi sakit kepala...
bila aku TENSION... pintu dengan dinding jadi mangsa buku lima aku...
bila aku TENSION... terasa macam jin dalam badan baru bangun dari tido...
bila aku TENSION... aku patut menangis untuk kurangkan beban...

tapi seTENSION mana pun aku... aku tak kan lupa ada benda yang lebih mujarab untuk redakan keTENSIONan yg aku alami ni..

aku perlu amik WUDUK, SOLAT dan BERDOA pada yang SATU...
dan aku perlu kurangkan bebelan, makian aku dengan membaca AL-QURAN...














p/s : tak pernah alami..? cuba buat... confirm tenang punye..
... :) :) :)



Wednesday, November 23, 2011

lagi cerita pasal "ANU"...

LESNA, Poland - Disebabkan geram, seorang lelaki menggigit hingga putus dan menelan zakar rakan karibnya selepas mereka terlibat dalam satu pertengkaran, lapor sebuah akhbar semalam.
Dalam kejadian pergaduhan di sini, selatan Poland, mangsa Marian Milczarek yang berumur 53 tahun dipercayai bertengkar dengan rakannya, Wojciech Sowinski mengenai sebuah treler.
“Dia kemudian mula memukul saya dengan seutas rantai dan menarik seluar saya ke bawah sebelum mula menggigit kemaluan saya. Ia amat menyakitkan,” kata Milczarek.

cerita penuh - sumber


wordless wednesday #9 | nak last sem macam ni lah gayanya...

Assalamualaikum... =)





UN-titled ~




Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta
Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa
Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku
Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada




Tuesday, November 22, 2011

Harry Potter mendarat ke IKBN...

Assalamualaikum...=)

IKBN : berita digemparkan dengan sebuah kisah dimana seorang pelajar dengan penuh rasa confidentnya mengakui bahawa beliau telah terjumpa dengan Harry Potter (gambar)


di dalam surau, maghrib tadi... tetapi apa yg lebih menghairankan, tidak sikit pun terlihat olehnya akan kelibat bayangan gurauan Harry Potter di tempat kejadian...mahupun di saf lelaki. (sebab kejadian dalam surau) malah, apa yg dijumpai olehnya hanyalah kenderaan ajaib milik Harry Potter tersebut, iaitu 


tadaaaa..... "penyapu sawang ajaib"...!
sekarang korang semua percaya kan..? harry potter dah mendarat kat ikbn gua...
hahahaha.....agaknya tank minyak kenderaan ajaib dia ni da kering kot...
kebetulan ada dekat2 sini...dia terus mendarat...
semoga misi pencarian Harry Potter dapat dilakukan dgn mudah.
senang untuk pihak ikbn buat bahan eksperimen...
Sekian, Berita Nak Gempak Aje...! ;)




Monday, November 21, 2011

sibuknya..! orang lain ada, kau pun nak jugak..


Wink3....hai korang semua...untuk kali ni...entri pendek jep....sebab baru je buat satu tutorial dr cik LyssaSecret kite...nak tau tutor ape yg aku belajar td..klik lah kat nama beliau tu...sebenarnya nak tunjuk yg blog ni dah ada signature...haha...poyo kan..? tu je... :)

p/s : kan da kata..entri pendek jep...huhuhu...


SENYUM | top lemon babies

Assalamualaikum....=)

selamat pagi warga bloggers sekalian...apa khabar ek korang semua..? harap2 sihat dan ceria2 selalu ea...
apa kata pagi ni sajikan mata korang dan tunjuk gigi masing2 depan laptop/pc tu..... semoga lepas ni ceria sampai ke petang...jom...check it out... :)

video

amacam...? korang dah tersenyum2 la tu....comel kan..??
papai.... :)

kenapa perlu angka 2..?

Assalamualaikum...=)

dah masuk 21 november...tak lama lagi bulan disember...i'm counting the days...tak sabar2nya nak habis belajar... :)
oke sekarang kita masuk bab nombor pulak eak....
sejak dua menjak ni...aku terperasan sesuatu...angka 2...D.U.A = 2
kenapa harus 2...? salah satunya nombor 2 ni ialah angka kegemaran aku...sebabnya aku lahir sendiri pada tarikh 2 haribulan ogos....

tapi yang menjadikan aku tak suka pada nombor 2 ni..sebab mengingatkan aku pada banyak peristiwa yg pahit...aku mula kapel dgn si dia pada tarikh 22..putus pun tarikh 20...dia bertunang dengan orang baru pada tarikh 2.... dan aku tengok gambar terbaru dia dgn org tersayang dia pada 20 hb 11 2011...! kenapa perlu ada dua...? nak kata petanda...aku tak percaya sangat benda2 karut remeh temeh ni...tapi dah itu kehendak dan suratan Ilahi..nak buat macam mana...aku terima dengan redha...
apa yg aku harapkan..semoga apa jua yg terjadi lepas ni..dapat aku lalui dengan tabah...insyaAllah...

notapakaki : penat bermain dgn angka waktu sekolah dulu.. :)

Sunday, November 20, 2011

eh, kitorang pun ade maruah jugak...

Assalamualaikum...=)

penatnye bekerja...baru sehari je pun...hurmm..macam mana lah kalau orang yg kerja tiap2 hari macam tu..tak payah tanya orang lain lah..tanya mak ayah sendiri je...kesian kat diorang..kan?

bisnes katering..?? apa pandangan korang semua eak..? kerja bisnes katering ni rendah sangat ke nilainya..? tak kisah lah kecil2an ke..tiptop dan grand2 ke...yg penting..kerjanya serve makanan kat orang...aku tanya ni sebab inilah family aku punya bisnes...dengar macam takde pape kan..? tapi itulah hakikatnya..dari kecil2an..sampai lah meluas bisnes ayah aku...dari tempahan beratus2..sampai lah beribu2....alhamdulillah..rezeki Allah nak bagi...

tapi semalam...dapat kat puchong...jauh sikit..selalunya dalam negeri je...tapi ni luar dari negeri...alhamdulillah..jauh mana pun..rezeki Allah nak bagi...
nak dijadikan cerita, aku pun ikut..sampai2 tengok rumah dia..dalam golongan berada jugak....dalam hati, alhamdulillah...org ni kaya...macam grand je kahwin anak dia..rezeki family..ade org nak tempah kat kita..

tapi yg jadi tak syok nya...ade sesetengah dari sedara mara tuan punya rumah ni...nampak kurang mesra alam lah...sepanjang aku kat situ pun, kesian tengok anak2 buah ayah aku..(tak nak la panggil pekerja). Mana tak nya...dah lah kena arah macam2...tau lah kenduri dia..tp tak payah la nak over sangat arah2 macam tu..sedangkan manager (my dad) sendiri pun tak macam tu...dah tu pun, cara cakap dan pandang kami ni macam kami ni low sangat tarafnya...nak dibandingkan dengan dia yg tinggi sangat tarafnya....lepas tu harta kami yg kami guna untuk menjayakan sebahagian dari majlis mereka tu pun dia main sedap2 je alih pakai kaki...siap pijak lagi..dengan high heels dia tu...tau lah harta kami tu tak seberapa...erm...hello..awak tu perempuan....biarlah ada adab sikit...

kitorang pun tak kisah lah kalau pihak korang tak nak amik tempahan dari kitorang lagi lepas ni...rezeki ada mana2 je pun...kalau kitorang tak ada hari tu...mesti majlis tu tak menjadi kan..? tak pe lah...lepas ni kalau ko nak kawin..tempah lah dekat katering2 yg sama tarafnya dengan ko...ok..?
aku merepek bukan2 dalam ni pun bukannya kau tau...sebab kau tak tau aku punye blog ni...hehehe...melainkan dah kebetulan kau baca entri aku ni...

p/s : tak kisah lah taraf tinggi atau rendah ke....sama je pun namanya manusia... :)
p/s : maaf kalau pembaca marah dengan entri kali ni...kalau tak suka boleh tinggalkan komen.. :)

dirimu milik ku jua akhirnya...

Assalamualaikum...=)

tadaaa.....hati berbunga2 lagi ni...makin kembang dah ni...siap ade bau lagi tu..hahaha...nak tau ke ape yg membuatkan hati ni berbunga2...?ni haa...

sumber pakcik google

yes..!! akhirnya dapat jugak download..walaupun bukan vesi cs5 ke...tapi at least ade lah jugak...daripada version lama yg aku penah download tu..dan yg penting..ini bukan trial 30 days yg kedekut tu..hehehe...

da lama aku carik downloader adobe ni...tapi da jumpe..susah sgt nak download..bile dah jumpe..tak boleh nak download sbb line lembab..sampai berjam2 pulak tu..lepas tu error..tapi rezeki sape yg tau kan..duduk kat rumah ni..tiba2 laju pulak..tak payah tunggu jam...25 minit je..hehe..ALHAMDULILLAH....

nak tau dari mana aku dapat link untuk download adobe ni..? sesiapa yg berminat nak ada adobe photoshop..sila lah lawat blog encik wan hazel ni...dalam blog beliau ni macam2 ada..dia minat photographer..sebab dalam blog dia macam2 tutorial pasal gambar, kamera dan yg seangkatan dengannya lah...huhu..
ok nak menggodek2 adobe pulak..jom..!

p/s : sharing is caring...kan3.. :)


Thursday, November 17, 2011

al-kisah.....KEBABOOMM....!!

bismillahrirrahmanirrahim....=)

kuss...semangat...terperanjat aku kejap td...tengah2 syok layan youtube ditambah lagi dengan sumbat earphone sampai tak dengar dunia luar..tiba2 pulak nampak cahaya sepintas lalu..dengan satu bunyi letupan yg agak kuat..kecoh bilik ni jadinya...wuuu...soket kat tepi dinding meletup...! terkejut beruk budak2 bilik ni tadi...dah tu, bau hangit satu bilik pulak...adoiyai...

syukur alhamdulillah nasib semuanya selamat...tak ada yg terbakar..atau short...mungkin berat sangat sampai karen tu dah tak boleh nak tampung..dah la extension bersambung2...dan nasib baik jugak tak effect wayar2 yg bersambung kat extension tu..macam2 ada pulak tu..laptop, cerek, charger henpon...kalau tak..tak tau apa jadi kat bilik ni tadi...nasib baik jugak wayar charger laptop aku tak bersambung kat sana...syukur...kalau tak..jadi abu kot laptop ni..hehehe...

p/s : pengajaran untuk selama ni yg tak nak beringat...lain kali jangan main sambung2 wayar extension tu...kalau tak..macam kat atas ni la jadinya...hehehe...shock lagi ni...

aku tetap nak jugak...!! kenapa..why oh why..?!

aku sedih betul la...sampai hari ni aku tak dapat nak download adobe photoshop...! geramnye..! link dah ada..tapi asalkan nak download je..failed..! ERROR....ERROR....ERROR...! tak tau lagi lah nak buat macam mana...kesian aku tau...teringin sangat nak guna adobe ni...sedih..! rasa macam nak kunyah je keybod ni satu2 sampai hancur...! anybody please lah help me....nak jugak...nak jugak...wuuu....

p/s : bila lah line internet nak laju ni.... :'(

Monday, November 14, 2011

yg ke-100 jugak akhirnya....

hoho...xde idea nak buat entri...
memandangkan ni post yg ke 100...
aku cuma nak jerit kuat2 je kat dalam ni...
"akhirnya cecah jugak entri aku yg ke100.....!!!!!"
(x yah jerit sgt la..bkn follower yg ke100 pun...)

hehehe...ape2 pun aku berpuas hati...diam tak diam..dalam berhempas pulas nak berblogging..sampai jugak bilangan entri yg ade 3 angka..kih3..walaupun orang lain dah beratus2..beribu2..tapi aku tetap nak menonjolkan kepoyo-an aku yg tak seberapa nih...hahaha... (korang boleh muntah hijau sekarang..)

p/s : aku ade..korang hadoo..??

Sunday, November 6, 2011

SETTLE...!

Alhamdulillah....akhirnya....menjadi balik rupe dan keserian blog aku...dan ape yg penting...tadaaaa...dah ade header baru...!! yeayyy....! cantik tak..? cantik kan..kan..kan..?? tapi bukan aku yg buat pon...special thanks to my friend...ieda (singgah2 la blog die ea..) sebab dia yg tolong buatkan header baru aku ni...terharu tau tak...cantik..

hurmm..dan blog ni da bertukar warna kan..? blog ni pun baru je lepas buat renovation...sbbnya, entah macam mana tersalah tekan..salah aku la ni...tekan2 ape sampai hilang semua setting...jadi kosong terus takde background..maaf la sesiapa yg lawat blog aku 2 hari lepas putih je..tak berseri..hehehe...sekarang dah ade yg baru...weee...sukanya..sukanya...

mood : terharu tak hilang lagi... :)




Wednesday, November 2, 2011

2355 - GOODBYE

hambek kaw...untuk beberapa jam yg terdekat ni je dah berape kali post..berape kali masuk blog...hehehe...ye lah...bakal rindu lah ni...sebabnya...kejap lagi je pun..lagi berape minit je nak pukul 12 ni...dapat berblog..dengan berFB...lepas tu....
*tuuuuuuuuuutttttttttttttttttt.........................................*

line broadband kene potong kot..sebab 2 bulan tertunggak...haha...main gile betul sesuka hati tak nak bayar..marah encik celcom nanti....hehe..bia lah..korang ado..??
tapi walau macam mane pun..."hush..hushh..." (cepat2 menaip dah ni)
kite tengok je la lepas jam 0000 nanti macam mana..terpotong ke tak...hehe...
ok...nak publish da ni..
*POMM...!*

Tuesday, November 1, 2011

Tips-Tingkatkan-Follower

Assalamualaikum...=)


ade sape nakkan tips2 macam mana untuk menambah follower kita...?
haa....korang boleh pegi kat link encik Adam ni...
bila baca je tips2 yg mula2 ditulis kat entri beliau tadi..tiba2 terkaget sebentar...terus pergi cek..selamat...hmm.. tu salah satu sebab nape orang tak boleh nak bukak blog kita kot...
so korang semua apa lagi...? cepat2 cek ye..

p/s : bagi yg ade follower ciput jek...(macam aku ni ha..) sesuai kot cuba cara ni....yang penting baca arahan beliau sampai habis.."kempen sebarkan tips"

selamat ye semua..! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...