nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Thursday, June 30, 2011

maafkan aku..SAHABAT..!!

ya Allah...apa yg aku dah buat ni..??!
i need an aspirin...!!
adakah aku yg bersalah....??
aku berani bersumpah atas namaMu ya Allah...aku x tau semua ni akan terjadi...
kalau aku tau semua ni nak jadi..aku x buat ya Allah...
kenapa Kau uji hambaMu ini sedemikian rupa....
ya, memang aku rasa bersalah kat kawan sendiri...
bukan niat aku...untuk menjaga tepi kain diorang...
jauh lagi berperasaan hasad dengki nak meruntuhkan hubungan orang..
lebih2 lagi kawan sendiri...
aku tersepit....aku x ada pilihan...!!
aku kah mangsa keadaan..??
atau aku kah pemangsa keadaan...??
apa yg harus aku lakukan ya Allah...
sesungguhnya hanya Engkau saja yg tahu segala2nya...
Kau beri aku ujian...
dan kepada Engkau jua lah aku memohon pertolongan...
aku mohon Kau tunjukkan lah jalan keluar dr masalah ni ya Allah...

KAWAN..aku x tau benda ni nak jadi...
aku x berniat nak buat korang macam ni...
aku ni mcm dipaksa...
aku pun x tau kenapa laju je aku cakap mcm2 pd malam tu...
memang patut pun hati aku rasa berat semacam je...
but i'm still cautios about that...
with what i say...
yang penting nanti aku akan terangkan segalanya kat kau, KAWAN..
tolonglah...ade x sesiapa yg boleh faham keadaan aku...
jangan terus menuduh...please...
apa yg mampu aku katakan...
MAAFKAN AKU.....

aku da x terkata....~

Tuesday, June 21, 2011

yeahh...!! tora datang lagii...!!

assalamualaikum...=)

erkk..! ni bukan ruangan iklan ye...
hehehe..
hurmm..harini da nak masuk hari rabu....
so tinggal lg 2 hari lg nak cuti sem..
ape??!! cuti sem..??
yeayyy...!! seronotnye kite....
(tp org lain..u lain da cuti dulu..aku baru terhegeh2 nak cuti..)
da tu SEMINGGU je plak tu..hehe...
x pe lah janji lame sikit dr tiap2 minggu tu..

sebenarnye x sabar nak cuti sbb ape...
sbb boleh qada' tido yg x cukup kat sini...haha..
menggatal je la...
ape aku punye plan plak time cuti nie eak...??
ermm...tolong family aku laa...pe lagi...hehe...
lagipun aku ni bukan jenis kaki berjalan sangat...
so xde la plan yg gempak2 sgt la..
nak g bercuti ke ape ke...
tapi ape yg penting nak duk bawah ketiak mak puas2...
sbb tiap2 minggu balik tu x puas rasenye...hahaha
tp plan akan jadi gempak secara tiba2 kalau ade yg datang masuk minang..
huuu....haru beb..haru..!

tp cuti ni x kan bermakna kalau x kuar ngan kawan2..
ntah bile la dapat b'kumpul lg dgn budak2 masuk air ni...
mesti havoc..!! haha..
2 hari lagi.....
see u'olls next sem ya....
ciao..!


Friday, June 17, 2011

ape ke bangangnye awak ni....!!

assalamualaikum...=)

(tiba2 nak senyum tersipu2 lah...maluu...haha...)
nape lah aku x penah terpikir benda ni dr dulu..
dr mula buat blog ni...
nampak sangat x penah godek nye...hahaha..
ingat x aku ade mslh ni

aku rase baru tadi kot aku dpt penyelesaiannye...
hahahaha....
tp aku x nak gtau...malu..
terase mcm vongoks pun ade..haha

nampaknye masalah da settle...(settle la sgt...)
so xde hal dah...
k ciao..!

cepat2 bace ni....! penting...!

assalamualaikum...=)

hurrmmmm.......
hurrrmmmmmmmm.....

********

apesal...?? hehehe...
tertipu ek...
sebenarnye xde pape...
saje2 nak post mcm ni...
sekali sekala nak gak rase mcm mane jd menggedik...
hahaha...
ok lah...

haa...! satu je pesanan ni..
selamat malam semua...
tido elok2 tau..jgn lupe bace doa tido...
hehe...papai..
k ciao..!

Thursday, June 16, 2011

assalamualaikum...=)

rintihan seorang insan -
dan mutiara jernih pun berguguran kembali.....
hangat membasahi pipi...
mengapa diri ni diperlakukan sebegini...
sampai bila harus aku paksa diri ni utk teguh berdiri....
menunggu bagaikan separuh mati...
sedangkan semua ni bagaikan tiada erti lagi...

tidak..aku x boleh berputus asa...
aku harus bangkit semula..
aku harus memenangi hatinya semula...
kerana aku yakin kami tetap akan bersama...
semula...
semula...

ya Tuhan...Kau berikanlah hambaMu ini kekuatan...
agar aku bisa mendapat ketenangan...
tanpa rasa gundah dan terbeban...
Kau tabahkanlah hati ini ya Tuhan..
Kau hilangkanlah kekosongan dihati ini...
Kau hilangkanlah segalanya yg membelenggu hati dan perasaan ini...
hilangkanlah.........


video

internet berhantu...??

assalamualaikum...=)

"hurmm...rase2 aku baru post td..tapi kat post tu tulis tuesday 14 june 2011..
padahal arini da masuk 16 jun dah...ape ke bengongnye nie..?"

*****

see..?? memang dah sah jam internet ni gile...kan3...??
aku ingat tenet ni kena santau ke ape ke...berubah2 plak...
takut aku...da la tgh malam ni..
hahaha...
last2 aku g check kat control panel..kat date n time..
aku godek2 lah...tah ape2..ubahnye tak..
agak2 da puas hati tu...aku OK kan je la...
tu yg membuatkan aku terpaksa post lg skali ni...
nak testing date n time punye pasal...
hahahaha....

jom kite tengok berhasil ke x...
lets check it out....!!

erkk..kalau x berhasil macam mane...
means..aku failed pasal sistem...hehe...
ciao..!

Wednesday, June 15, 2011

ouchh.....!!! arghh...!! SAKIT SANGAT tau tak..??

assalamualaikum...

semalam (14/6)...around 3pm..adalah -->>
hari yg teramat menyedihkan...!
hari yg teramat mengecewakan...!
hari yg teramat menyakitkan...!
hari yg penuh dengan kesakitan...!!
sakit hati...sakit mata....sakit tangan...!!
semuanya sakit....!

1. sedih sbb : aku kena tipu...! pastu xde sape2 yg ade kat sisi aku yg boleh aku tumpang bahu...
hehehehe...mengade..!
2. kecewa sbb : sebabkan kawan sendiri..sebilik..khianat aku..
sampai mcm ni skali die buat aku kan...??
3. menyakitkan sbb : semua yg berlaku ni depan mata aku sendiri..
aku tgk dengan mata 4 aku ni..(ade gune jugak bermate 4..huhu..)
4. sakit hati sbb : usaha aku dengan titik peluh aku..sampai berair2 mate...
da jadi mcm hak pengguna awam...senang2 org amik..
lepas tu x bagitau...n then buat mcm xde pape..!
buat muka x bersalah...!
5. yang paling sakit..SAKIT TANGAN sbb:
x pasal2 kesucian tangan aku ni da tercemar,
sebab tumbuk cermin kelas yg x bersalah tu....
sampai bersepai cermin setebal 12 mm tu aku buat..
(syaiton ape yg da merasuk time tu pun aku xtau..)

ape korang igt x sakit ke..??
mule2 memang xde pape..boleh la berlagak...
darah tu keluar pun xde pape je kan..
tapi effect die lepas setengah jam tu jgn ckp ar...
bengkak naik cepat gile..plus terseliuh...
sakit woo..nak2 lg kene air..
mmg thumbs UP...!

semua ni terjadi sbb orang yg aku gelak2 ketawa...yg x penah gaduh2..
siap sebilik lagi tu...boleh khianat aku..
nak tau nape..die amik drawing aku senyap2..
copy n paste kat drawing die...
nampak sangat kan utk kepentingan diri sendiri...?
sebab ape?ape motif die..?sbb drawing sendiri x siap last2 minit..??

aku terkedu...aku terkenangkan mcm mane susah payah nye aku buat tu..
stand alone..last2 org leh amik suke2...
adil ke?mulia ke klu buat mcm tu...
aku x marah klu die mintak pun...
aku bagi...tp perlu ke dengan cara mcm tu..
ahh...stop it..! aku da x leh nak berpikir..
macam fresh lg benda tu t'jadi..tau x..?
nasib lah cermin yg jadi mangsa...dr aku pecahkan muka anak org..
last2 aku tido dlm jail plak...x pasal2...
kes cermin pecah da report kat pengajar...
yg x leh blah..die sendiri t'kejut aku yg pompuan ni yg pecahkan cermin tu..
hahaha...ade stail kan..?
abis la aku..xde laki nak dah...hehe

da lah...membebel panjang x guna..benda da lepas..
tp aku akan ingat sampai bila2...
muhasabah diri..
nite2..ciao..!

Monday, June 13, 2011

mengandungkan anak luar nikah - tak sengaja atau bangga...??

assalamualaikum...=)

dlm post kali ni...tiba2 aku terasa nak ckp pasal topik ni..
nampak mcam menarik...ye kan..?
atau topik ni da basi pd pandangan korang...?
kalau da basi...memang lah..sebab kes2 macam ni tiap2 hari berlaku..
dan yg penting khususnya berlaku kat negara kita ni..
yelah..zaman da moden..pemikiran mesti moden..
dan pergaulan sosial jugak mesti 'moden' seiringan dengannya kan...?

sejak popularnya 'generasi baru' kita ni di'wujudkan'...
perkara ni mcm da jd satu trend...
macam senang sgt nak buat anak...
ape bestnye dgn buat mcm tu...secara tak sah..??
hanya kerana nak dapatkan keseronokan atas katil...
sampai terwujudnya satu nyawa baru yg tak berdosa..
ops...! x sengaja ke..?atau sebab nak tunjuk skill...??
hahaha...
tu yg nak dibangga2 sangat ke wahai kawan2 sekalian..??

apa yg aku nak heboh2 kan sekarang...bukan sebab perilaku anak2 muda dekat luar sana..
cukup lah dekat sekeliling aku ni je...
selalunya aku dengar benda ni dalam berita...
negeri sana negeri sini yg dapat rating tinggi yg 'berjaya' menghasilkan anak luar nikah paling banyak...
rupanya benda macam tu terjadi depan mata aku sendiri...?
lepas sorang..sorang yang buat anak...
sampaikan beliau ni boleh buat muka x bersalah...
ke hulu ke hilir mengusung kandungan...
ape dah x de sangat ke perasaan malu kat diri tu..?

jadi..siapa yg patut dipersalahkan dalam hal mcm ni..?
pergaulan sosial kawan2 kita sekarang da x dpt nak dibendung lagi..
nak salahkan ibu bapa...?
sesetengah orang cakap...memang patut salahkan parents..
sebabnye..punca dr parents pun sikit sebanyak buatkan anak2 jadi hilang kasih sayang..
pastu berkasih sayang pulak dengan jantan2 dayus...
sampai terlebih berkasih..itu lah jadinya..

ade jugak yg cakap salahnya pada orang pompuan...
dan ade jugak yg nak pertahankan diri...menyalahkan kaum adam..
so kita da x leh nak mengubah persepsi orang lain...
dan sebenarnya semua ni berpokok pangkal pd diri masing2...
pandai bergaul...tapi pandai2 lah nak jaga diri..
nak lagi senang..x payah bergaul lah...
nak kawan...kawan dengan kaum sendiri..
da tentu2 la klu terpesong jugak akidah diorang tu...
penghasilan anak luar nikah tu x kan terjadi...
haha..tul x...?

sejauh mana, selama mana kes2 macam ni akan berterusan dan akan
berkesudahan..?
sampai kiamat...?
*********
andai kata ada tersilap kata dalam post kali ni...aku mtk ampun awal2 lah...
sebab aku x leh nak komen lebih2..
nanti jadi kat aku pulak...(haish...nauzubillah...!!)
mintak jauh lah nak buat benda2 mcm tu.....
dan apa yg aku tulis kat atas ni hanya terlintas sesaat kat otak aku...
so ayat pun mungkin ade yg terlebih..terkurang...
ayat x professional...yelah..aku bukan pengayat yg berjaya..
dan aku jugak tidak lah sesempurna mana....
sampaikan ada mase nya aku pun buat silap...
(eh, ni aku pun mengingatkan diri aku jugak ape...)
hehehe...
jadi ramai2 kita fikirkan...ok?

k, ciao..!


ESOK HARINYA..! sempat atau......


assalamualaikum...=)

tik..tok... tik...tok....
jam da menginjak ke pukul 12.40 pagi...
kepala ni pulak makin
pening...
adrenalin dalam badan semakin rancak berlari...
perasaan berdebar2 makin terasa....
muka dia yg selama ini aku tunggu tgh bermain2 di mata..
jantung ni kalau nak berdegup..mmg x kesian kat tuan dia...
dup dap...dup dap
.....
macam nak melompat2 keluar dr badan...
adehh....macam mane ni..



sebenarnye aku tgh risau n berdebar2 ni bukan sebab esok aku nak jumpe sape2 yg penting dlm hati ke...atau jauh sekali nak jumpe dengan bakal mak mentua...
atau nak lebih jauh lagi nak melansungkan pertunangan or p'nikahan...
takkk...jauh lagi utk tu...
hehehehehe.....

sebonar eh...
esok nak kena submit drawing...kat cik la...
pukul 9 pagi lak tu...adehh...
"cik, tak boleh ke lewat sikit..?"
yg aku risaukan sangat ni sebab drawing tu x berapa nak done lagi...
ade part yg cicir2 sikit2...
sempat ke tak aku nak siapkan sepenuhnya ni...?
berbekal kan jam yg tinggal lg 9 jam lagi ni....??

persoalan sudah di tanya...
jawapan dia :
"drawing tu akan siap kalau ko tak ngadap internet 24jam....
so ape lagi...sudah2 la post blog tu...berFB ape bagai...
pegi siapkan cepat....!"

haa kau...suara2 hati dah berbunyik....
hahahaha...
ok gua ciao dulu...
selamat malam utk semua.....
selamat bersengkang mata utk gua...
adios..!

Sunday, June 12, 2011

demam angry birds melanda satu dunia.!

assalamualaikum..=)

hai stalkers...
aku bosan la..tak tau nak buat ape da nie...
haa...korang tau kan ape tu ANGRY BIRDS..??
alah...game yg sekarang ni tgh tip top tu..
ni haaa...


:: geram kan tgk burung2 cute ni?? ::


game yang main burung2 tembak2 babi tu...
aku pun skang tgh layan game tu...syok abis wa cakap sama lu...
siap ade keychain angry birds lagi..
ingat nak kumpul baju plak...
haha..

dan semestinya game ni da melanda kat facebook...kat iphone pon ade..
tapi aku just main kat laptop je...
syok what..siap skrin besar lagi...puas jugak tgk nye...
hahaha...

aku pun ade terbace paper...
game angry birds ni jugak da menjadi kegilaan satu dunia..!
wahh...awesome..!

so kepada sape2 yg x penah main lagi game ni..
try la..mula2 mmg korang cakap tah ape2...
and, mula2 mcm nampak senang kan..?
bile da main...haa...korang rasekan la...
geram ade..sbb x dapat bunuh babi2 tu...nak2 lagi halangan2 die yg ade batu..kayu ngan kaca tu...
dan semestinya korang yg da main game ni..x kan layan benda lain punye...
ops..tapi jangan pulak korang terlebih leka..
sampai homework korang x buat..
nanti ade pulak yg makan burung ngan lastik2nye skali..
haha...

ok lah...
good luck ye main angry birds ni..!
aku nak sambung berperang...
ciao..! =)



Friday, June 10, 2011

belajar buat doodle..?




assalamualaikum... =)

malam td tido lewat lagi...
sebabnye aku 'melawat' entry2 bl
ogger2 yg aku x kenal...
agak2 best jek blog diorang tu..aku follow jek ar...dapat banyak kenalan..
and dapat banya
k cerita...
(tah diorang tau ke x aku follow..dah tu bukannye nak follow aku balik..)
heheheheeee...=))

korang nampak tak katun yg paling c
omel n vogie de bas ni..??


haaaa....ni aku lukis sendiri...haha...terer x..?
lame woo nak lukis menda ni..
nak tau dari mane aku dapat..?
sebabnye aku jejak dr satu page ke page blogger2 la...
aku tengok diorang buat benda2 ni n jadikan doodle ni sbgai profile pic..n etc..

nampak macam menarik je...aku ingatkan nak buat benda ni kena guna link itu ke link ini ke...
rupenye buat kat software paint jek...(laaaa......)
tp nampak macam di komputerkan,kan??
(memang la..da name pun buat kat komputer...)

lepas dr satu pencarian ke satu pencarian...akhirnya jumpa blogger ini punya blog..
thanks to aesya zealous sbb terjumpe blog awak..yg ade video tutorial tu..
hehehe...
jadi saye da tau nak buat doodle mcm mane..huhu..=)
and credit jugak kat nebengz sbb saye baru tau doodle moodle nie..hahaha...

kadang2 syok jugak terjah blogger2 yg kite x kenal ni...
sbb kite leh share ape2 yg kite x tau..

so kawan2...pasni aku pon mule la hobi baru...
buat doodle...! =)
maybe dalam post akan dtg ade jugak terselit nye doodle2 buatan sendiri...
hihihi...
itupun kalau aku rajin nak update blog aku..
(tapi tah ade orang bace tah tidak..)
meh la follow....oke?
hahaha...
::..peace..::

Monday, June 6, 2011

fobia....???!! WTH....!!

assalamualaikum...=)

hai stalkerz...!
ermm...first of all..let me scream.."aku fobia laaa...!!!!"

"FOBIA"


yeaaa....fobia...a.k.a takut dengan kejadian masa lampau....~~
pernah tak korang rasa apa yg aku rasa...?
of course lah kan..setiap orang mesti ada rasa fobia dalam diri..kalau x besar pun benda tu..
kecik pun jadi lah..
tak kisah lah ape2 kejadian pun yg buatkan korang rasa fobia..
tapi bile da lame2 korang mesti teringat balik incident tersebut..
betul tak? ye betul....
kadang2 dengan fobia boleh buat kita tertawa...huhuhuhu....

tau tak aku fobia dengan apa...?
SELEKOH - kat jalan raya lah tuu...=)

hehehe...nampak macam benda kecik je kan..??
dan mesti korang tak sangka..dalam hati pun cakap...(laa...dengan selekoh pon nak fobia ke?apelahhh....)
yea...dengan selekoh jalan lah aku fobia...sebab apa..sebab aku eksiden dekat selekoh..
heheyy....ni semua abang aku la...bawak kereta sambil main hp...
x sempat nak brek..hmm.....ngap divider la...makan jalan sebelah..sampai tumbang signboard anak panah tu..haha...

tapi tolong lah..jangan gelak...serius aku takut...
sampai aku menangis tau x...hati kental aku ni pun...nangis...
nasib baik masa kejadian xde kereta kat belah depan...
malam pulak tu..! jalan sunyi lagi tu...!
berdua dengan abang lagi tuu..!

aku x dapat nak bayangkan kalau ape2 terjadi kat kitorang masa tu...
syukur alhamdulillah kami berdua xde luka ape2...just kereta je remuk sikit..
and side mirror patah...

walaupun incident ni da berlaku beberape tahun lepas...
tp time aku drive sendiri or naik dgn org..(nak2 lagi yg bawak laju)..
mesti aku rase fobia sikit kalau lalu kat selekoh..
kadang2 sampai tutup mate sebab x nak tengok...

kalau drive pulak...sampai je kat selekoh..tangan pegang stereng mesti keras..
(tapi cover jek..hahaha..)
huuuu....serius fobia...bila nak hilang pun x tau lah...macam2...=)

oke lah..that's all for this entry...
nite2 yoo....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...