nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Monday, October 31, 2011

praktikal | hatiku mula runsing...

hurmm...baru je dapat panggilan dari pihak manufacturing...permohonan aku untuk praktikal nanti terpaksa ditolak...sebab tak de kaitan dengan diorang punye manufacturing...aku ni..bahagian senibina..development...ye, memang aku dah agak dari awal...mesti ade yg tak kena punya...

sekarang ni..kat mana lagi tempat yg aku nak apply ni..seluruh seremban dah carik...yg ada pun kat damansara..tapi jauh...tempat tinggal pun diorang tak sediakan...sekarang ni tengah runsing sangat2 macam mana nak cari tempat tinggal..transport sekali...adehh...aku da semakin rasa betapa seksa dan payahnya graduan2 nak carik kerja..dah tu melibatkan tempat tinggal..hurmm...

so, macam mana lagi nak buat ni...ya Allah, bantulah hambaMu ini...lancarkan lah pencarian tempat praktikal ku ni...aminn...

game TAGGED pulak..?

Assalamualaikum...=)


dah pukul 2..masih tak mengantuk...ingat nak paksa diri ni tido..tapi tadi ternampak ade satu request dari blogger NANAKIMIE...nana tag aku untuk jawab soalan dari die pulak..dan membuatkan aku untuk menjoinkan diri dalam game ni...fuhhh..memang terperah otak nak jawab soklan2 beliau nih..takpe..aku try aje..jom..
p/s : aku pon pelik kenapa semuanya 11....




RULES :

  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 THINGS ABOUT ME

  1. boleh panggil fuza
  2. umur 21 dah
  3. suka tido
  4. suka sangat minum milo dengan biskut hupseng
  5. suka warna purlple.!
  6. sehari tak dengar lagu tak sah
  7. tak suka pedas sangat walaupun aku orang n9
  8. aku tak cantik pun
  9. kadang2 transform jd hot-tempered (tp tu dulu)
  10. aku jarang sangat memasak (kadang2 je kot)
  11. aku nak jadi arkitek yg berjaya someday.amin.

ni ha jawapan aku dr soalan cik nana kite :

1. tempat makan korang selalu pergi? - dapur rumah

2. selalu shopping korang pergi mana? - tak minat shopping sangat lah =)
3. holiday paling best korang pernah pergi? - pulau pinang
4. rumah and kereta apa korang nak beli? - banglo design sendiri dan bmw3series
5. satu lagu yang korang suka dengar? - hattan rendang tak berbuah
6. hadiah paling best korang pernah dapat? - hadiah b'day bantal penyu dr parents
7. benda yang paling korang takut? - selekoh jalanraya,fobia
8. nama-nama panggilan @ samaran korang? - kak jah,mucha,abg joe
9. tema kahwin yang korang impikan? - belum terfikir lagi
10. suka novel or comic? - dua2
11. favourite food? - laksa, kueteow

ha ni soalan bengkak jari dari fuza pulak : 

  1. ayat @ moto hidup korang
  2. orang yang paling korang sayang
  3. lagu yg membuat diri korang rasa nak gelak kuat2
  4. apa perangai kurang sopan korang kat rumah
  5. korang akan marah bila...
  6. korang akan menangis tak berlagu bila...
  7. pernah kena rotan kat mak @ ayah tak?sebab apa?
  8. result upsr dulu berapa?
  9. impian korang 5 tahun dr sekarang
  10. warna untuk tema perkahwinan korang
  11. korang suka tak dengan soalan2 ni?
ni dia...you all kena beb!

  1. jueyha
  2. skytechbelog
  3. farraferry
  4. maszahmad
  5. saiazuan blog
  6. GBM
  7. cerita ribut
  8. kotak bulat
  9. fathin fazila
  10. rahmah ram ram
  11. genk
fuhh..merangkak betul nak buat post ni...kena step by step..ok semua..goodluck..!

lelaki sangat handsome bila....

hurmm...tiba2 ter-mengade-ngade pulak nak post pasal kehandsome-an kaum2 lelaki ni eak....hehehe...bagi diri aku lah..lelaki dan perempuan dilahirkan kat atas muka bumi ni dengan kelebihan dan kekurangan diri masing2...dan ketidaksempurnaan dr setiap pasangan tu lah yg akan menyempurnakan ketidaksempurnaan pasangan lagi satu..(ahh..lari tajuk pulak..merepek..!) hahaha..

sape kate lelaki yg kurang macho, tak handsome..? sape kate lelaki yg handsome tu..tetap handsome..? haha..jangan keliru yea...macam tu jugak untuk perempuan...sape kate perempuan yg kurang cantik macam aku ni tak cantik..?? (hua3..perasan..!)..sape jugak kate perempuan yg cantik tu, yg "terlebih" cantik tu cantik selamanya..?? (aku yg kata....so..?)

eh..dah3..ni aku nak cerita khas untuk lelaki je...sebab pasangan aku nanti seorang lelaki..kaum Adam..oke.?
hehehe...sebenarnya takde nak cakap ape pon...cuma nak tunjuk yg ni je...
lelaki sangat handsome bila....

my daddy laa...hemsem kan..?kan..kan?

hambek kaw..sekali hero2 aku keluar neh..

ni jejaka melayu terakhir

ni pun salah sorang..contoh aje..

yang ni..?? A (bukan nama sebenar)
ehem3...!! hemsem kan beliau..?? hehehe

haaa..korang dah tau kan..persamaan gambar2 kat atas..? tu la die...diorang ni sangat hensem dan smart bile pakai baju melayu...hehehe...tapi cube tengok remaja2 zaman sekarang...mane ade nak pakai baju melayu dalam kehidupan seharian..even malam la..kalau nak tengok kaum lelaki pakai baju melayu ni..kalau tak hari jumaat..hari raya jek la...huhuhu...(kaum perempuan pun sama...mane ade nak pakai baju kurung or kain batik tiap2 hari..termasuk aku..!haha)

aku suka tengok lelaki yg pakai baju melayu..nampak baik je..ish3...anak sapa la ni..hehehe..so kalau sesape nak carik calon suami..carik la yg suke pakai baju melayu doploh pat jam..! kompom sejuk jek rumahtangge..hohoho...

p/s : gambar yg last tu...limited edition..sorry dear...awk sangat hensem..!

Sunday, October 30, 2011

muchas gracias readers & followers....!

Assalamualaikum...=)

First of all...sy nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada sesape yg dah follow blog sy secara dengan sengaja atau tidak sengaja ni..huhu..dah la blog sy ni tak seberapa jek...thanks jugak pada sesapa yg sudi baca entri2 dalam ni..walaupun kebanyakan entri dalam ni mengarut je lebih...takde cerita yg dahsyat diluar petala alam pun...huhuhu..
pada follower2...sy da follow korang balik..mana yg terlepas pandang tu..maafkan sy...nanti sy akan luangkan lebih masa untuk singgah blog korang..apa yg dapat sy buat sekarang ni just blogwalking jek...sy bace semua entri yg korang post..memang korang blogger terbaik...tahniah..dan teruskan usaha korang untuk terus berblogging...huhuhu...
untuk blog sy ni...mana yang terlebih ataupun terkurang...tolonglah bagi tunjuk ajar..dan nasihat yea...insyaAllah akan datang sy akan perbaiki lebih baik lagi blog ni...
rasa2nya...tu jek kot...hehehe...trimas banyak2 lagi sekali ye semua...! semoga ikatan persahabatan akan tercipta antara kita semua...aminn...insyaAllah...=)

AGAIN...??!



arghhh....cepatnya masa berlalu....! hari ni dah hari ahad dah...? A.H.A.D...?? maknanya..petang nanti dah kemas2 barang...balik asrama lah jawabnya....hurm...boring betol lah nak balik...kalau nak tambah cuti sendiri2 boleh tak..? hahaha...

korang nak tau aku punye perangai buruk dalam seminggu...?
hari yg paling ditunggu2, JUMAAT - sebab x sabar nak balik rumah
hari yg paling malas, AHAD - sebab x suka nak jejak asrama
hari yg paling bosan, ISNIN - sebab kena masuk kelas (warm up la kiranya)

p/s : hari pun ade mood jugak ek..? korang hadoo...?? cer citer..cer citer...=)

heroes of the nogori - musuhnya habis binasa..!

haishh...tak habis2 lagi ni nak update pasal bola...hahaha....macam tak percaya pulak negeri sembilan juara...2 gol saat2 akhir game...! huh...bagi rakyat negeri sembilan...tak dapat duit dari korang pun tak pe lah..tapi mintak2 lah dapat cuti...huhuhu...ni lah dia hero2 negeri sembilan malam ni..lap u all lah...! muahhh3x...!


Hairuddin Omar @ Hai-O


Kunanlan @ Kuna

korang memang terbaik lah player2 n9...!

p/s : tahniah jugak utk arsenal 5 vs chelsea 3..lap u robin van persie...!!

Sang Rusa berjaya tanduk si penyu...tahniah...!!


cewahhh..garang tak garang muka sang rusa tu kan..?? tu menandakan negeri sembilan mampu mengalahkan sesiapa jek..hehehehe..ape2 pun tahniah kepada team negeri aku..2-1 lawan terengganu piala malaysia 2011 td..hehehe...sukenye...sukenye...dan penyokong2 negeri jugak mesti tak sia-sia pergi stadium shah alam..walaupun tak seramai penyokong terengganu...dah lah harga tiket pun berjaya dapat dikurangkan...weehheee....

HOBIN JANG HOBIN....TAUN DOPAN BUEK LAIE....!! 


Friday, October 28, 2011

korang bosan...?? cuba ni...

hamboi...penat siot nak tunggu video kat youtube ni abis uploading...kalau boleh jalan kaki dari rumah ke seremban...agak2 boleh la ulang alik 2-3 kali baru nak siap loading kot...(nampak beno tipunya...). tak tau lah masalah line ke..ataupun youtube ni tak nak bagi aku tengok dan download video kot..? bosan tau..bosan..hurmm..bosan menunggu la persoalannya ni...? so ape nak kisahkan...sementara nak tunggu buffering tu sampai ke penghujungnya...ni la jalan tak nak bagi mengantuk... tadaaa....


haa...nampak tak..nampak tak..? bukan tajuk lagu tu..yang tu tak payah tengok lah aii...tuuu ha buffer yg boleh buat game ular macam kat henpon 33-sekupang tu....hohoho...yang tu la..boleh buat main tu...syok woo..wa cakap sama lu...kalau bosan2 menunggu..aku main jek....mudah kan..? eleh..korang nak try la tu...werkk..!!

p/s : ape..ingat henpon 3310 je ke ade game ular..? youtube pon ade tau...korang hadoo...?? dunia da semakin canggih....

Monday, October 24, 2011

akan aku lupakan..berjayakah aku..?

Pfftt...!! saat-saat yang teramat sukar...kenapa lah tiba2 teringat tarikh tu..? untuk kesekian kalinya...aku berjaya lupakan tarikh tu secara dengan tidak sengajanya...bagus kan..? dua hari lepas je kot...hari ni baru teringat...ermm...sekurang-kurangnya lupa lah jugak..kiranya aku berjaya lah kali ni kan..? aku da tak nak la ingat tarikh-tarikh bodoh macam tu...menyakitkan jiwa aku gak...aku benci..!

Aku harap sangat2 lepas-lepas ni..bulan2 yang akan datang aku lupa terus dari ingatan aku ni...bahagia rasanya...whuuu....^_^ 
So, kena yakin pada diri lah lepas ni...u know urself...if u think u can do it..u can do it..!! 


Thursday, October 20, 2011

oh BLOGGER..! Jom Kenal..

Assalamualaikum...=)

rasa-rasanya mcm da lama tak join segmen2 dr blogger lain..
tambah2 lagi segmen promote-mempromote ni...
jadi ari ni mau join segmen dari cik ni..
klik kat banner kalau teringin nak join..


siapa2 yang nak kenal dgn saya..nak belajar bahaso nogori sombilan...
meh la...kelas percuma...hehehe...
time to BW....! yok...!
kbai...

cinta pandang pertama... lupakan cinta yg ada? oh...keliru...!

Assalamualaikum...=)

keputusan yang sangat sukar pernah terjadi dalam diri aku..!
sebelum ni..kalau bercinta...seboleh-bolehnya nak jadi seorang yang setia pada yg satu...
tapi sekarang ni..?? apa dah jadi dgn diri aku...? arghh...!!
aku dah jatuh cinta pandang pertama kat si dia....oh, hensemnya...
tapi mana pulak aku nak letak yang dah tersedia ada ni..?
oh...tersangat lah keliru nya adoi...
percaya atau tidak...aku dah jatuh cinta pandang pertama kat si dia ni..

ENCIK ROBIN VAN PERSIE..!!

oppaa...hemsemnye.....@_@

tapi macam mana pulak dengan yang lama ni...?


SYGKU FERNANDO TORRES

ahh...keliru..keliru....
so aku mesti buat keputusan yg tepat ni sebelum dua2 ni masuk meminang..
hahahahaha...sangat PE-RA-SAN ye....=)

mood : pilih...pilih....pilih....$_$

kbai..



Wednesday, October 19, 2011

wordless wednesday #8 - mana2 pon boleh..kan? WAJIB..!

Assalamualaikum...=)

p/s : untuk peringatan bersama....tidak ada alasan...insyaAllah...






Tuesday, October 18, 2011

tersalah aplikasi pulak..!


Hah ini lah payahnya kalau belajar dua benda yang berlainan...
Lepas tu nak aplikasikan benda-benda tu dalam satu kerja...memang payah.! memang kelakar..!
Senang cerita macam ni...aku ni seorang pelajar architecture..(student gitu...haha)
Kalau dah amik architecture tu kena lah amik subjek AutoCad..
Nak kata expert..ade orang lain yg lebih handal dari aku...aku ni ape lah sangat kan...hehe..
Nak di jadikan cerita..bila yang ni




dah selalu sangat kita buat sepanjang study...
software lain tak usik dah...
tapi...sejak akhir-akhir ni...ade pulak assignment yang guna application yang ni


memang haru lah kejap...
sebab da lama tak usik microsoft word kan...
jadi bila guna tu...rasa macam tengah buat yg kat atas tu...
sebab yang kat atas tu pun guna keyboard sekali dengan mouse...
so ni la antara kesamaan-kesamaan yg dah tersalah diaplikasikan :

autocad                                              word

move object - M [enter]               move guna mouse pon boleh
copy object - CO [enter]              right click > copy
erase - E [enter]                           backspace / right click > delete/erase
buat line - L [enter]                       insert > shape >  line
hilangkan command - [esc]           hala mouse tempat lain

dan macam2 lagi lah...ini antara yang aku selalu tersasul buat jek...
korang paham tak ape yg aku tulis kat atas tu...?
bagi sape yang pernah guna autocad memang paham kot...
kalau tak faham tu, buat2 faham je...hahahaha
tu je kot....

p/s : entri kali ni memang merepek..! k,ciao..!



Zone Eden : Tahukah Anda..?#3

" PROTECTION tu kan BAGUS..."

Assalamualaikum...=)

whahhh..bosan betul lah...nak update entri, malas...
nak tido, mata belum ngantuk lagi...
ni salah satu lah kenapa pagi2 mata mmg stim jek mintak topup tido...
malam2 tak nak buat protection mata...
entri kali ni nak masukkan pasal tu lah...
so layan kan aje video ni..

video


p/s : maaf kalau ayat terabur...mengantuk..! =)
k, ciao..

Friday, October 14, 2011

Zone Eden : Tahukah Anda..?#2

"DRIVING - AKIBAT HILANG FOKUS DAN TERBURU2"

Assalamualaikum...=)

selamat malam bloggers...korang belum tidur lagi ke..?
kalau belum tidur jom luangkan sikit masa lawat entri aku ni..
disamping tu bantu sye naikkan trafik ke.hahaha...gila tamak..!
gurau je kot...maaf ye..

x nak lah bebel banyak2 lagi..layan je video ni...
amik iktibar sekali tau...sebab aku pun salah sorang pemandu kat atas jalanraya..=)


video


ngeri sangat kan..? aku pun tutup2 mata tengok...
sebab tak sanggup tengok orang yang tak bersalah jadi mangsa kemalangan...
akibat kecuaian dari diri kita sendiri...
so...drive safely...ingatlah org yang tersayang...
(ade la tu...mak ayah dgn family je kat rumah tu tgh tunggu...)
"mencegah lebih baik dari merawat"
ok ciao...

Thursday, October 13, 2011

erk..! "Anu" putus?

Assalamualaikum...=)

eh ni dah kenapa pulak 'anu' putus ni...
bergaduh ke sampai nak attack2 'anu' orang sampai putus ni...
hmmm...jangan terkejut pulak..tapi mmg patut pun terkejut..
baca kisah sebenar ni..

Tindakan seorang lelaki orang kelainan upaya (OKU), berehat di atas sebuah jentera pembajak berakhir dengan tragedi apabila dia terjatuh di belakang jentera berkenaan yang tiba-tiba bergerak sebelum bilah mata pembajak itu mengenai seluarnya menyebabkan kemaluannya putus dalam kejadian di sebuah ladang penternakan di Serating, di sini.

“Difahamkan mangsa terjatuh di atas bilah mata mesin bajak itu yang tiba-tiba bergerak dan alat berkenaan kemudian dikatakan memulas bahagian seluar panjang mangsa sehingga dipercayai memutuskan kemaluannya,” katanya.


sumber - myMetro







Zone Eden : Tahukah Anda..?#1

"MOUNTAIN DEW PUN BOLEH JADI LAMPU ERK..?"

Assalamualaikum...=)

wah3x....macam hape je tajuk...siap ade zon2 pulak...
ingat ni zon utara selatan semua bagai ke..? hehehe...
sebenarnya saja je nak buat macam ni..sekurang2nya ada jugak kelainan dalam entri aku ni...
kalau tak tu cerita macam entah-hapa-hapa-je...kan3x...? 
okey straight to da point...

ni air botol yg agak best penah aku minum...
"mountain dew"
(selama ni tau minum je..rupa2nya ada fungsi..)

sumber pakcik google..=)


nak tau apa yang terjadi dengan mountain dew ni..?
jom tengok video nie..

video

****
da tengok kan..? sangat2 amazing...
ape lagi...jom kita cuba buat macam tu pulak...
agak2 menjadi tak...? hmmm.... 
okay tu je....see ya...!

Tuesday, October 11, 2011

gaji pertama gua.. :)

Assalamualaikum...=)

well...well..well...
aku nak berlagak dengan semua orang boleh tak..??
tengok gambar ni korang boleh bayangkan kan..?


tadaaa...
berlagak apenya...tipu je...=)
macam biasa lah...aku berangan lagi...
kali ni berangan nak join skim cepat kaya pulak..(whoaaa...)
jangan main gile la kalau nak cepat kaya...
tu pemalas nak usaha namanya..!
aku berangan-angan.. bila la nak dapat gaji pertama nanti..
bile eak...?? aku pun tak tau...kerja pun belum lagi..haha..
bukan ape...tak lama lagi da nak abis blajar...weee...seronotnyee...
tak sabar2 nak tunggu lagi 2 bulan ni..lepas tu praktikal pulak...
lepas tu...lepas tu...err...hihihi...
ade niat nak kerja lah..kalau ada rezeki..ade lah...
pastu boleh la berangan betul2 nak dapat 1st salary...tak gitu?
formula nak dapatkan DUIT senang je...tgk ni..
|
|
|
v
v

D - doa
U - usaha
I - istiqamah
T - tawakkal tu'alallah...

=)




tak sakit pun lah..!

Assalamualaikum...=)

huwaa....rase macam nak nangis jek...
pagi tadi terjatuh...sebelah kaki masuk longkang..
da la licin sebab baru lepas hujan...
nasib baik mase jatuh tu x ade budak laki...tempat tu pun agak terlindung jugak lah...
syukur....=)
tapi habis dengan seluar kotor sikit..dengan beg laptop tercampak..
nak selamatkan diri punye pasal..
dah tu kaki sakit pulak tu..! aku rase mmg terseliuh da kaki ni...
hurmmm...tak sakit sangat pon..(ayat nak pujuk hati je ni..padahal berdenyut2 dah ni..)
sabar la ye...ujian sikit je tu...
tu la dinamakan dah jatuh ditimpa malu...! hahahaha...

k,ciao..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...