nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Sunday, November 20, 2011

eh, kitorang pun ade maruah jugak...

Assalamualaikum...=)

penatnye bekerja...baru sehari je pun...hurmm..macam mana lah kalau orang yg kerja tiap2 hari macam tu..tak payah tanya orang lain lah..tanya mak ayah sendiri je...kesian kat diorang..kan?

bisnes katering..?? apa pandangan korang semua eak..? kerja bisnes katering ni rendah sangat ke nilainya..? tak kisah lah kecil2an ke..tiptop dan grand2 ke...yg penting..kerjanya serve makanan kat orang...aku tanya ni sebab inilah family aku punya bisnes...dengar macam takde pape kan..? tapi itulah hakikatnya..dari kecil2an..sampai lah meluas bisnes ayah aku...dari tempahan beratus2..sampai lah beribu2....alhamdulillah..rezeki Allah nak bagi...

tapi semalam...dapat kat puchong...jauh sikit..selalunya dalam negeri je...tapi ni luar dari negeri...alhamdulillah..jauh mana pun..rezeki Allah nak bagi...
nak dijadikan cerita, aku pun ikut..sampai2 tengok rumah dia..dalam golongan berada jugak....dalam hati, alhamdulillah...org ni kaya...macam grand je kahwin anak dia..rezeki family..ade org nak tempah kat kita..

tapi yg jadi tak syok nya...ade sesetengah dari sedara mara tuan punya rumah ni...nampak kurang mesra alam lah...sepanjang aku kat situ pun, kesian tengok anak2 buah ayah aku..(tak nak la panggil pekerja). Mana tak nya...dah lah kena arah macam2...tau lah kenduri dia..tp tak payah la nak over sangat arah2 macam tu..sedangkan manager (my dad) sendiri pun tak macam tu...dah tu pun, cara cakap dan pandang kami ni macam kami ni low sangat tarafnya...nak dibandingkan dengan dia yg tinggi sangat tarafnya....lepas tu harta kami yg kami guna untuk menjayakan sebahagian dari majlis mereka tu pun dia main sedap2 je alih pakai kaki...siap pijak lagi..dengan high heels dia tu...tau lah harta kami tu tak seberapa...erm...hello..awak tu perempuan....biarlah ada adab sikit...

kitorang pun tak kisah lah kalau pihak korang tak nak amik tempahan dari kitorang lagi lepas ni...rezeki ada mana2 je pun...kalau kitorang tak ada hari tu...mesti majlis tu tak menjadi kan..? tak pe lah...lepas ni kalau ko nak kawin..tempah lah dekat katering2 yg sama tarafnya dengan ko...ok..?
aku merepek bukan2 dalam ni pun bukannya kau tau...sebab kau tak tau aku punye blog ni...hehehe...melainkan dah kebetulan kau baca entri aku ni...

p/s : tak kisah lah taraf tinggi atau rendah ke....sama je pun namanya manusia... :)
p/s : maaf kalau pembaca marah dengan entri kali ni...kalau tak suka boleh tinggalkan komen.. :)

4 orang yang cute mendoakan fuza:

a i m z said...

kurang asam punya orang laa..
sia sia ada harta kalau takda adap..

EMOdisaster said...

huhu...nak buat macam mana... terima je dgn redha..
p/s : kalau ade butang like da lame da klik..hihi..

Juey Hame said...

biar miskin harta jangan miskin budi ^_^

EMOdisaster said...

ermm...betul tu..tp xpe..biarkan org buat kita.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...