nak share iklan aje...KLIK & KLIK yea... :D

Monday, January 16, 2012

Oh ! Berangan tak sudah !


27 Dresses ! Haa ... Sape dah tengok cerita ni kat TV2 tadi ? Sweet kan cerita ni ? Betapa bersungguhnya Jane ( Katherine Heigl ) dengan cita2 dia menjadi seorang bridesmaid yg dah berjaya menguruskan 27 perkahwinan ... Huhu ...

Sebenarnya bukan nak cerita pasal plot movie ni satu persatu ... Tapi tertarik pada satu scene cerita ni .. Dimana bila Jane ni dah stress dengan perkahwinan adik dia Tess ( Malin Akerman ) , penulis yg bernama Kevin Doyle (James Marsden) ni datang pujuk Jane ... Pujuk punya pujuk ... Kevin hadiahkan sebijik handphone kat Jane sebagai tanda persahabatan disamping untuk membantu Jane menguruskan lagi jadual kerjanya dengan lebih teratur ... Daripada dia gunakan sebuah diari yg dah digunakan dr tahun 1997 tu .. (macam Kevin cakap laa... hehe ..)

Fuyoohh ! Sape nak buat macam tu beb ? Bagi benda mahal semata2 sayang punya pasal ... Tu lah yg dikatakan cinta tu buta ... Apa2 pun boleh bagi .. Asalkan kita boleh tengok orang yg kita sayang ni hidup bahagia .. Korang boleh buat ke ? Alah ... Takat bg barang2 macam tu .. Pe de hal jah ! Ye tak ? Hehehe ...

Hmm ... Sape lah jejaka yg baik hati nak bg aku iPad ke , iPhone 5 ke , Tabs ke ... kan ? Hahaha ... Berangan lah kau Fuza .. Tapi kan .. Ni time aku praktikal lagi ni ... Kalau aku dah kerja sok ? Dengan sibuk yg terlampau ... Kot2 lah guna diari tahun 1997 untuk buat schedule kan ? Bahagianya hidup ade orang hadiahkan 'diari canggih' kat aku .. Hahaha .... Sudah2 lah berangan tuu ....

4 orang yang cute mendoakan fuza:

Dianaa said...

Cerita tu best! Tadi pun tengok kat tv2. Sweet gila!

EMOdisaster said...

Haa... ade tak berangan cam sy berangan ? hahaha ...

Rahmah Ram Ram said...

hihihi...seronok boleh aje kalau nak mintak tapi dengan suami ler kot :)

EMOdisaster said...

@kak rahmah : yezza ..! ini baru betul .. suami ade ..x salah mintak .. jgn mintak kat pakwe (bg yg belum kawin) dah lah .. segan3 ... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...